לפי המאמר הזה:
https://www.partclick.co.il/newlaw
היבואן מחוייב לספק לך כל חלק תוך 7 ימי עסקים (14 לרכב ביבוא אישי) במשך 7 שנים הראשונות על הכביש.
לי זכור מספר אחר - 21 ימים.
בכל מקרה, המתנה של חודש פלוס לחלקים - זה לא הגיוני. פשוט בושה.
יש לי שאלת תם: האם ליבואנים רשמיים יש חובת אספקה של חלפים תוך זמן מוגדר?
הסבר: במסגרת הרכישה של הגוצ'י (פוסט נפרד בעתיד – אם יהיו לי הסבלנות והזמן) נתקלתי במוזרויות הנוגעות לחלפים/אביזרים.
רציתי להתקין מגן רוח גבוה ומגן מנוע על האופנוע. באופן מוזר (בעיני) לחנות של עופר-אבניר (אבזריון) אין את שני הפריטים הללו, למרות שהם היבואנים של המוטו גוצ'י. הייתי צריך לייבא בעצמי – שני הפריטים (של GIVI) היו אצלי תוך כשבוע מיום ההזמנה. אני מנחש שאם אני יכולתי להשיג את הפריטים בעצמי, על אחת כמה וכמה שאבזריון היו יכולים להשיג אותם (ואפילו להרוויח כמה גרושים על הדרך) אבל זה אפילו לא הוצע. אני לא בטוח אם זה כשר או לא, אבל בטוח שזה שירות גרוע.
לעומת זאת, כשמדובר על חלפים, הסיפור אחר. כך, לדוגמה, אני מגלה פתאום שמשקולת הכידון הימנית נעלמה (כנראה הבורג לא הודק כראוי ונפתח מהוויברציות). הזמנתי (דרך המוסך) אבל אין זמן אספקה: יכול לקחת חודש, חודשיים או אפילו יותר. יש בגוצ'י טרמינל כוח (שעובר דרך הסוויץ'), סגור בפקק, לחיבור צרכן (לדוגמה, פנסי ערפל). אין לעופר-אבניר את המחבר המתאים ומעולם לא היה. אני גם לא מצליח להשיג אותו בשום מקום.
במו עיני ראיתי אופנוע וקטנוע (כמעט חדשים) במוסך שעומדים ומחכים לחלפים למעלה מחודש (ולא יכולים לנסוע בשל כך) ועדיין לא ברור מתי יתקבלו החלפים.
כשיבואני רכב מסבירים מדוע המחירים (של רכבים חדשים ושל חלקי חילוף) כל כך גבוהים הם מתרצים זאת בצורך להחזיק מחסן חלפים. אז אני חוזר לשאלה: האם ליבואן רשמי יש זמן אספקה מקסימאלי לחלפים עבור רכבים/אופנועים שהוא מוכר? אם כן, על כמה זמן מדובר (לא ייתכן שזה חודשיים)? מי מפקח על קיום הסעיף הזה ולמי צריך לפנות כשהיבואן "שם קצוץ" על חובותיו?
מנהלים – אם לדעתכם לא שייך ל"כללי" נא להעביר לפורום המתאים.
לפי המאמר הזה:
https://www.partclick.co.il/newlaw
היבואן מחוייב לספק לך כל חלק תוך 7 ימי עסקים (14 לרכב ביבוא אישי) במשך 7 שנים הראשונות על הכביש.
לי זכור מספר אחר - 21 ימים.
בכל מקרה, המתנה של חודש פלוס לחלקים - זה לא הגיוני. פשוט בושה.
Ducati Multistrada 1100
Alfa Guiletta 1.4 Manual
גם לי נראה מאוד מוגזם. מי אחראי על יישום החוק? אצל מי מתלוננים על יבואן שלא עומד בתנאים?
ברור לכולנו שלא משנה מה אומר החוק, אם אין פיקוח על יישומו אז החוק לא שווה את הנייר שנכתב עליו.
אם תאסוף עוד מספר לקוחות שיעידו על יוויה דומה,
אני בטוח שתוכל למצוא גם עורך דין שישמח לעשות על זה קופה יפה מתביעה ייצוגית.
ייצוגית או לא ליבואנים יש קלף מספיק חזק בשרוול (אפילו כמה):
קורונה, עיכוב עולמי בסחורות, פקק בנמלים.
אפשר להתלונן (הרשות להגנת הצרכן? משרד הכלכלה?) אבל זאת תלונה שתיקח יותר זמן הגעת החלקים.
בטח שכן.אי אפשר לדעת מה עו"ד יכול לעשות, אבל לדעתי (הלא מלומדת משפטית) אם אני יכול לייבא בעצמי את החלף תוך פחות משבוע טענה כזו לא תחזיק מים
ייטענו שאתה מזמין חלק בודד, מספק אחר, אולי מגיע בטיסה בכלל.
הם מזמינים את החלקים במכולות עם המון חלקים אחרים וכו' ויש עיכוב בנמל.
האם הטענה הזאת תחזיק מים?
גם הדעה שלי היא לא מלומדת אבל יש סיכוי סביר.
האם אפשר לתבוע ייצוגית? זה רק עורך דין יגיד אבל אלו תהליכים ארוכים ויקרים.
לדעתי (שוב, הלא מלומדת) אתה טועה.
ליבואן יש חובה חוקית לספק חלפים תוך זמן נתון (שבוע או שבועיים, כנראה). בעיקרון זה דורש החזקת מלאי. זו הסיבה שהיבואן מתמחר חלק שעבורו אני משלם כ-20 יורו (כ-72 שקל, לאחר רווח החנות שמוכרת לי) ב-140 שקל + מע"מ. עכשיו, היבואן אמור לעשות תחשיב שיגיד לו אם כדאי להחזיק מלאי של החלק הספציפי (הולך הרבה) או לא (מלאי מת שעולה לו), ובמקרה שנדרש להביא אותו במשלוח מיוחד שיקטין את הרווח על החלק. ככה זה אמור לעבוד (בגלל זה החוק לא קובע 24 שעות אלא נותן ליבואן זמן מספיק לייבא את החלק אם אינו במלאי שלו).
הבעיה היא שאם אין מי שמפקח על כך, היבואן עושה לעצמו חיים קלים (על חשבון הלקוחות, כמובן). גם לא מחזיק מלאי וגם לא דואג לעמוד בתנאי הרישיון שניתן לו. וכשהוא בסופו של דבר מספק את החלק (אחרי חודשים) הוא גובה מחיר מלא – כאילו החזיק אותו במלאי.
בשורה התחתונה – אם אני יכול להשיג את החלק תוך שבוע גם היבואן יכול. את החוק לא מעניין שיקולי הרווח/הפסד של היבואן. אם הוא לא עושה זאת הוא עובר על החוק.
הייתי בסיטואציה הזו - אין עם מי לדבר במשרד התחבורה. הם מאד "מבינים" לבעיות של היבואנים, הרבה פחות למצוקות הרוכבים. יתרה מזו - במקרה שלי היבואן דפק אח"כ קופה מטורפת על חלק חילוף מתכלה שבעייתי לייבא באופן אישי ומכר במחיר מופקע במיוחד וכל בעלי האופנוע עמדו בתור כי האלטרנטיבה היא באמת שהאופנוע יעמוד.
לגבי המלאים של היבואנים - הרבה יותר מפעם אחת נעניתי שהחלק ייובא כשאזמין אותו, והיבואן מחזיק רק רכיבים מתכלים כלליים (כאלו שמתאימים למספר גדול של אופנועים). והייבוא הוא בין שבוע לחודש תלוי בזמינות
בעולם מושלם ליבואן הייתה אחריות כלפי הלקוח, מעבר לאחריות האישית שלו לעשות הון על גבי קהל שבוי.
אנחנו בעולם חזירי שכל בעל שררה מנסה לעשות הון על גבי האחר.
אנחנו משלמים מחירים מופרזים ביותר על כל דבר שקשוב באופנוע, וזה לא מעניין אף אחד, גם את אלה שלכאורה
זה התפקיד שלהם. גם במסגרת הגנות המדינה וגם במסגרת השירות ללקוח של היבואן עצמו.
הוסף על כך את הקרטל ותיאום המחירים, איסור יבוא מקביל וחסמים בירוקרטיים מוכוונים והכוח בלתי מעורער של
אלה שמחזיקים בביצים את השוק הדו"ג בארץ וזה החרא שאנחנו אוכלים בכפית!
המלצה שלי הזמנה באמזון/דרך חנויות בחו"ל, או ריכוזי קניה מסודרים ע"י שליח בחו"ל ותקבל כל מה שאתה צריך
בפחות כסף והרבה יותר מהר.
כל מה שאני צריך למשל לטיפול שוטף באופנוע אני מזמין על פי מס'' קטלוגי באמזון עולה לי חצי מחיר ופחות, משלם שעת
מוסך להתקנה וטיפול ולא משתף את היבואן בכסף שלי. אם הייתה דרך לקנות גם את האופנוע בחו"ל גם את זה הייתי עושה.
היום זה שווה רק לאופנועים אירופאים יקרים שקונים באירופה, על אופנוע יפני שנקנה שם משלמים יותר והחיסכון לא משמעותי.
פעם, האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!
פעם, האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!
אנחנו חיים בעם של חזירים. מכיוון שהיבואנים הם חלק מהם, הם לא שונים.
דוגמה רלוונטית?
מחירי דירות להשכרה, מחירי רכבי 4x4, ועוד, ועוד.
מה שקורה שלפחות בעבר הלא רחוק יבואנים היו נדרשים לספק מלאי של חלפים.
אבל אם נבקר במחסנים של היבואנים ( היום עברו למרלו"ג חיצוני לפחות בחברה אחת שאני יודע ) נגלה שישנם בעיקר חלפים שנצרכים באופן שותף.
השאר מוזמן ואת המחיר משלם הלקוח ולכן מראש המחירים יקרים יותר מבשאר העולם.
לצערנו הרב בשל מרקם החיים במדינת ישראל אנו לכודים פה וזה בעצם מתחבר לשרשור אחר
מצאתי על מה לקטר הוינקר של ימאהה נושר!!!
SIC TRANSIT GLORIA MUNDI
סטוק זה כסף, חברה שנצאת בצרות כלכליות בדרך כלל עושה שתי דברים 1. מפטרת עובדים 2. מצמצמת את הסטוק כי זה כסף עומד.
גם באירופה עולה כסף להחזיק סטוק לא פחות מישראל במיוחד אם מדובר בכלים יפנים, המחירים מנופחים כי הם מגלמים את החזקת הסטוק בפנים אבל עדיין זול יותר מישראל.
נראה שיש ניצול של הלקוחות בישראל כי הם לקוחות שבויים, לא בגלל תקציב ביטחוני ודברים בסיגנון הזה
שושני – קודם כל תודה עבור הלינקים. אבל, אם תשים לב, באף אחד מהם אין משקולות כידון המתאימות לגוצ'י שלי – אילו באים עם בליטה מלבנית שמתיישבת בשקע המתאים במגיני הידיים. ברור שאפשר לקנות משהו גנרי ולחבר – הייתי עושה זאת עם אופנוע בן 10, לא עם חדש.
דבר שני, שושני, אולי אני דון קישוט, אבל אם המחוקק חשב שיש ליבואן חובה לספק חלקים והוא לא מקיים את חובתו זה לא תקין, נכון, הרבה פעמים אפשר להסתדר לבד (ואפילו בעלות פחותה) אבל זה לא מוריד מהיבואן את חובתו לעמוד בחוק. ולפעמים לא ניתן. כך, לדוגמה, עומד במוסך עופר אבניר בחיפה אופנוע דומה לשלי בלי מגן מנוע שנפל ודפק צילינדר, עדיין באחריות. האופנוע מחכה כבר למעלה מחודש לחלפים. אני מנחש שאפשר היה להשיג את החלפים בדרכים שאתה מציע, אבל אז היבואן היה מסיר את האחריות (כי החלפים לא הגיעו דרכו). בעל האופנוע נמצא במלכוד 22: גם לא יכול לייבא בעצמו את החלפים וגם היבואן לא מספק לו אותם (בניגוד לחוק). למעשה, מה שאתה מציע מקביל למצב הבא: תאר לך שהעירייה מפשלת באספקת המים לבית שלך. למרות שיש חוקים בנושא, הם מספקים מים מלוכלכים, בלחץ נמוך מהתקן ועם הפסקות ארוכות. לגישתך – אתה תמיד יכול לחפור באר בחצר ולספק לעצמך מים בחינם. זה מה שהיית עושה? ברור שלא. אז למה זה בסדר כשמדובר בחלפים לאופנועים?
אילזו – אתה כנראה צודק, אבל זה לא קשור. היבואן חייב לפי החוק לספק חלפים תוך זמן שהוגדר בלי קשר למחיר שלהם.
לוקי – אתה כותב ש"בעבר הלא רחוק יבואנים היו נדרשים לספק מלאי של חלפים". אני לא מכיר את זה, אבל מכיר את הנוסח שהם נדרשים לספק חלפים, ואם אין להם במלאי ייכבדו וייבאו אותם במשלוח מהיר. שים לב שהם לא מוגבלים במחיר (שנמצא במחירון שלהם) שהם יכולים לדרוש – אבל הם חייבים לספק אותו. אם ידוע לך שהחוק השתנה – אנא יידע אותי. תודה.