נטחן לגמרי? אי אפשר לנסות עם מברז + חומר סיכוך\משהו שיתקע אותו טוב שם כמו שעשית?
שלום לכולם,
אתמול באמצע נסיעה ראש הפלאג יצא עם הפלאג וכמובן שהמנוע דומם במקום.
תנו לי פתרונות טובים איך להתמודד , מניסיונכם.
הפתרון המקובל הוא אליקויל- למישהו יש מידות ויכול לכוון מאיפה קונים?
זמנית שמתי פישתן וטפלון רחוק מהאיזור שנכנס לראש מנוע , רק שיתפוס. אך אני חושש שהם לא יעמדו בטמפרטורות לאורך זמן. מה גם שהתבריג הלך יותר קשוח מזה אם הפלאג יצא לגמרי ממקומו..
אודה לעזרתכם.
נטחן לגמרי? אי אפשר לנסות עם מברז + חומר סיכוך\משהו שיתקע אותו טוב שם כמו שעשית?
הליקויל לא חשרוד פתיחות וסגירות תכופים, ואני גם לא בטוח שהוא יעיל בקוטר הברגה של פלאג.
אתה יכול לנסות עם קינסרט/טייםסרט, או...
למלא את החור בריתוך אלומיניום ולהבריז מחדש.
לא בטוח כמה טפלון ופשתן הם טובים באזור תא השריפה.
נערך לאחרונה על ידי ayalzo; 11-06-2022 בשעה 13:34.
אוקי אז לאחר קצת למידה,
1. הליקויל לא אוטם טוב ותהיה בריחת קומפרסיה, מה גם שצריך להבריז את הקדח עוד קצת בשבילו.
2. רצוי להבריז את הקדח המקורי - תלוי מקרה. ואם יש קצת בשר ואפשר להבריז ולהכנס עם לוקטייט אז עדיף ככה שהפלאג יהיה תפוס היטב ולא תהיה בריחת קומפרסיה.
3. הדבק חייב להיות עמיד בחום שלא ינזל פנימה.
4. להתאים כמו שצריך ("לפי הספר") מתאם -נניח חצי ל3/4 צריך להבריז את הקדח לקדח גדול יותר (סיכון שלא יצא במדויק, בספק אם יש מסגר שיהיה מוכן לעבוד ככה ולא לפרק את כל הבלוק). בנוסף הלכלוך לאחר התאמת הקדח יכנס לתוך הבלוק - רעיון גרוע .
5. במקרה כמו בסעיף 5 צריך גם מתאם שלא כל כך פשוט למצוא . מעטפת חיצונית עם דבק קבוע ופנימית תהיה הקדח החדש שיתאים לפלאג - פתרון יקר מדי .
6. פתרון של דבק בעייתי להחלפות מצד שני אפשרי רק יהפוך את התהליך האחזקה למסורבל יותר אך אפשרי.
7. כדי להצטייד לאחר הדבקה כזו במפתח פלאגים רציני עם מאריך ומוט מומנט כדי "לשבור" את הדבק.
באופן כללי, הפשתן והטפלון תפסו אצלי יופי וגם אחרי כמה נסיעות שהמנוע הגיע לשיא הטמפרטורה הם החזיקו מעמד ולא נשרפו - פשוט אצלי הקדח היה שחוק, כי בכדי שהפלאג יצא מעצמו הוא היה צריך לרקוד בשלבי ההרעדות בתא שלו כל כך טוב עד לרמה שלא השאיר זכר לתבריג.
אני חושב שאתה מצפה להרבה מידי מהדבק שהשתמשת בו, מה שהוא לא יהיה זה עדיין לא מתכת.
על הפלאג מופעל משקל מהכובע ומחוט ההצתה במהמורות המשקל הזה הרבה יותר גדול מאשר שבעמידה.
מדובר באזור שיש בו לחץ וחום מאוד גבוהים.
מעבר לזה יש את עניין הזווית והגובה שלו ביחס לתא השרפה מיקום לא נכון יכול לעשות נזק.
בערכות יש תותבים זה יותר חזק מהליקויל ואוטם הרמטית אבל ההברגה כבר לא תהיה לפי הספר זה יהיה יותר חלש.
התיקון הכי חזק שזה בגדול להחזיר למקור זה ע"י מילוי בריתוך כמו שאמרו כרסום והברזה מחדש.
נערך לאחרונה על ידי Tribalmistyc2; 13-06-2022 בשעה 21:03.
תודה על התשובה המקצועית, מסכים שלא התייחסתי כראוי וכנדרש לדגשים שציינת בהודעה.
הבחירה שלי נבעה משיקולי חיסכון ועלות תועלת ולכן ציינתי את הערותיי מעלה.
אין לי ספק שהפתרון המקצועי יותר בהיבט ההנדסי הוא כפי שכתבת, אף על פי:
1. תוספת הריתוך תביא ליציקה לא אחידה ובאותו אופן לא נוכל לצפות לאותן התוצאות אליהן מתחייב היצרן, סביר להניח שיחזיק אבל גם שם אין לדעת כמה באחוזים מהמקור
2. צריך ידיים מאוד טובות ומנוסות (איש מקצוע) גם בריתוך וגם בתהליך ההברזה.
3. מילוי בריתוך והברזה מצריך פירוק הבלוק, ולי היה משתלם להרוויח עוד כמה אלפי קמ עם הפתרון שהצעתי.
4. אם לא יצליח גם כך אצטרך לפרק בכדי לסדר, השתדלתי שהתיקון עם הדבק לא יעשה נזק מעבר לקיים.
אני חושב שבמקרה שלי "היה שווה את הסיכון", ולכן אני משתף פה, אני לא חושב שזהו פתרון קסם וכבר ציינתי חלק מחסרונותיו, אחד החשובים שהחסרתי זה אורך חיים קצר בהרבה כנראה - ואשתף על כך בהמשך הקילומטרים הבאים.
לא חסכתי בדבק איכותי מבחינת החוזק ועמידות בחום. בינתיים לאחר כמה נסיעות לא חוויתי בריחת קומפרסיה והדבק יושב דווקא טוב. ברור שזה אירוע די מורכב לאופן האחזקה והחלפות בעתיד.
יש לי סט של קינסרט - נישאר לי 2 חתיכות ממה שהגיע-צריך לראות שה מתאים באורך לפלאג אצלך
כמו הזה שבסרטון -
https://m.youtube.com/watch?v=tdiuOT7zT7k
איזה מידות ???
מאיפה הזמנת?
איזה כיף , תודה לתגובה![]()
M14 1.25
אמאזון
DATA SHEET CR8EB
Spanner Size 16 mm External Thread [mm] 10,0 Thread Length [mm] 19,0 Spark Plug Fixed SAE connector Spark Position [mm] 0,5
חבר תודה רבה בכל אופן!
הבנתי,בשמחה..
בהצלחה