תוצאות 1 עד 7 מ 7

אשכול: אופנוע מומלץ - ארה"ב coast to coast וטיפים

Junior Member

אופנוע מומלץ - ארה"ב coast to coast וטיפים

ערב טוב,
    מתעתד לצאת לטיול של כחודש coast to coast בארה"ב, גם בכבישים ראשיים וגם offroad (דרכי עפר נוחות).
    1. לשכור או לקנות?
    2. אם לקנות - טיפים ?
    3. אופנוע מומלץ, בדגש על נוחות ואמינות.
    תודה מראש!

Member
    v-strom 650

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של ayalzo
    עזוב שניה נוחות ואמינות.
    איך אפשר לחצות את ארצות הברית שלא על הארלי? (או לפחות חיקוי).
    נערך לאחרונה על ידי ayalzo; 02-08-2022 בשעה 00:04.

Member הסמל האישי של MADMAN1200
    חודש לדעתי זה לא פה ולא שם…
    מספיק ארוך כדי שעלות ההשכרה תהיה משמעותית, קצר מידי להתעסקות עם קניה ומכירה.
    הראש השקט שתקבל בהשכרה לדעתי שווה את העלות וגם ככל הנראה תרכב על אופנוע בן שנה/שנתיים.
    אני מאמין שרכישה תכוון למשהו משומש יותר שעלול ליצר לך הפתעות טכניות בדרך שאין לך זמן אליהן.
    אם תחליט על רכישה נסה למצוא סוכנות גדולה שתסכים גם לרכוש את האופנוע חזרה בהפרש ידוע, בד״כ נותנים גם אחריות מוגבלת. נסה אפילו לרכוש באינטרנט מרחוק לפני ההגעה כדי לא לבזבז זמן (רוב האמריקאים ובטח בסוכנויות מאד אמינים, קשה לנו להבין את זה כאן בלבאנט…).

אני עשיתי שני טיולי רכיבה בארה״ב ושניהם היו על הרלי אלקטרה גליד. אין ספק שהאופנוע לא מדגדג מלמטה את איכות האלטרנטיבות האירופאיות/יפניות שרכתי עליהן באירופה אבל יש קסם מיוחד בהרלי בארה״ב. משהו בסגנון הרכיבה/נהיגה הרגוע בארה״ב, באופי של האנשים, האופנוע פתח לי הרבה דלתות ושיחות עם מקומיים שתמיד התחילו בסיפור אישי על ההרלי שלהם.

בקיצור דרק של אופנוע אבל מתיישב בול לתפאורה (בהנחה שגם אתה מתחבר ומתאים את הסגנון למקום).
    כל או כך אי אפשר לטעות עם gs1250…

באירופה תיקח אופנוע מודרני.

Member
    שוק האופנועים בארה"ב חם, הייתי עושה סקר שוק קצר אפילו בפייסבוק מרקט באיזור הקניה והמכירה. בדיוק כמו רכבים בעקבות האנפלציה ישנה עליה במחירים ואולי יהיה לך רווח קטן, שוב - בהתאם לנקודת ההתחלה והסיום. קח בחשבון אם הטיול מתוכנן בתחילת/סיום עונת הרכיבה, המחירים יורדים ועולים בהתאם ויש הרבה כלים שמבלים את רוב זמנם בגאראז'.

המחירים זולים ביחס לארץ כך שתלוי מה התקציב.

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של lokimonster
    אם יש לך מישהו בארה"ב שיכול לעזור לך אז רכישה עשויה להיות פתרון טוב לפרק הזמן שרשמת.

אחרת התהליך של חיפוש קנייה ומכירה יהיה קצת מורכב.

לגבי רכיבה כדי להצטייד בלבוש רב עונתי.
    משרע הטמפרטורות שונה בין אור לאזור ןכמובן הגובה שבו אתה נמצא.

אני כעת בסנדוסקי אוהיו ןהטמפרטורות 30 מעלות וגשום לסירוגין.

לעניות דעתי אין כמו הדרכים הצדדיות והארלי זה הקטע והוויב הנכון יתרה מזאת שיש בכל חור חלפים ומוסכים.

מהירות המותרת על הכביש המהיר לרוב בין 60 ל75 מייל לשעה.

בכבישים הצידיים נע בין 25 ל55 מייל (נתקלתי גם ביותר).

יש לך שפע של כבישי רכיבה נהדרים בכל רחבי ארה"ב.

איקוניים זנב הדרקון
    דקוטה הדרומית (הר ראשמור כעת יש את פסטיבל סטורג'ס)
    הרכס הכחול ( זנב הדרקון נושק לזה) רכס שעובר בין וורג'יניה למיסיסיפע אם אני זוכר נכון.
    ועוד.

Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk

מצאתי על מה לקטר הוינקר של ימאהה נושר!!!
    SIC TRANSIT GLORIA MUNDI

Senior Member הסמל האישי של erani99
    כתבו פה כמה דברים חשובים, ומחזק את רובם.
    בתור מישהו שעשה 12 וחצי אלף מייל בכשישה חודשים מניו-יורק, ירידה על החוף המזרחי למטה לפלורידה אח"כ דרך כל המדינות הדרומיות לחוף המערבי, ומסאן פרנסיסקו חזרה לניו יורק דרך המיד-ווסט וביקור במפגש האופנועים בסטרג'יסט ווייומינג/ג'קסון (הצרה היא - היה ב 93'..) ואח"כ גרתי שנה באילינוי והיה לי אופנוע (אותו אחד, רק האח הקטן), כמה שאלות מנחות וקוי עקרונות:
    * כמה ניסיון יש לך על רכיבות תיור ועם איזה כלי/תנוחה אתה מסתדר? - קרוזר/קסטום?, דו"ש/אדוונצ'ר ישיבה זקופה או ספורטורינג? (בעצם הזכרת ירידה מסויימת לשבילים, אז..אולי זה מצמצם לכיוון האדוונצ'ר.)
    * אכן חודש זה על הגבול בין לרכוש-לטייל-למכור כלי משומש, או לקחת מושכר. צריך לחשב הוצאות אל מול נוחיות ושקט נפשי מכלי מושכר חדש יחסית.
    * ארה"ב מדהימה, בכל "חור" שכוח אל תמצא לפחות מוסך וחצי שמטפלים באופנועים, בדר"כ גם וגם (יפנים ואמריקאים, וגם סביר להניח שארופאים מהגדולים במוו KTM או דוקאטי)
    * כפי שציינו - הדרכים הצדדיות בין העיירות והיישובים הקטנים יתנו לך חוויות מדהימות, מנופים ועד לאוכלוסייה חברותית חמה וששה לעזרה והתעניינות.
    * קח בחשבון שאם כבר רכישה, אז של הארלי (לאידע לגבי מחירי האינדיאן) משומש תצטרך להוציא פי 2++ מול יפני (ככה היה אז, ולדעתי זה לא בדיוק השתנה יותר מדי היום, אז כשחשקתי בספורטסטר הכי פשוט 883 ב NYC משומשים היו לא פחות מ 6 אלפיות$, מול ההונדה מאגנה 1100 שעלתה 2300$ שלקחה אותי בגאון בלי בעיות עם ציוד וממיאמי גם גברת מאחורה כל הטיול בצורה נוחה וטובה). השכרה אין לי מושג, מחייב סקר שוק באיזור הנחיתה המראה חזרה שלך.
    * חודש זה ממש לא כזה הרבה לארה"ב, תיסגר על איזור ותארגן לך את המסלול, כולל מזג אויר וכפי שלוקי ציין - ציוד מתאים לסיכוי לגשם גם בקיץ באיזורים טרופיים למשל או בהרים.. בקלות אפשר להתפזר ולגלוש לעוד כפול 2/3 מהזמן והופ רק ראית בקושי שמינית ועם טעם של עוד !!!!
    נשאר לאחל בהצלחה, בטוח תהנה !!!
    ........................................ KKK-BITCH
    ......................... We Ride Together, We DIE Together
    ... Respect Your Bike & All Others that Ride the Same Kind of Beast