הייתי במקום שלך (מינוס ניסיון רכיבה בכביש) לפני שנה. המון היצע, המון מידע - אפס ניסיון אישי. פרמטר ההחלטה שלי היה מוצרים בעלי תקן CE, בתקציב נמוך ככל האפשר ועם הרבה חוות דעת מרוכשים, מתוך ידיעה שיתכן ואצטרך לשדרג מהר יחסית.
רוכב שבילים עד רמת 4x4 חצי מנוסה עם אתגרים סבירים לתיבול.
מגפיים - בחרתי במגפיים רכות (עור) ולא בפלסטיק. הסיבה העיקרית היא יכולת תנועה סבירה בהליכה. החיסרון, פחות מתאימים לשטח סלעי עם בולדרים. יש הרבה סוגים במגוון מחירים, קניתי bogotto (מותג הבית של fc moto). מרוצה מאד
קסדה - התחלתי עם קסדת כביש ורכבתי עם משקף פתוח. הבנתי מהר מאד שמשקפי אבק הם חובה! מאחר ואני גר בתל אביב ורוכב כביש בשביל להגיע לשטח קניתי קסדת אדוונצ'ר - יש לא מעט מותגים במגוון מחירים (ספציפית קניתי NOLAN N70-2 בגלל יחס מחיר / איכות ויכולת משחק עם המרכיבים השונים - כבדה יחסית אבל מאד נוחה ואני מרוצה). אם אתה יוצא מהבית ונכנס ישר לשטח אין טעם ועדיף ישר קסדת שטח.

ברכיים - דמוי ברייסרים מהסוג שהומלץ למעלה
מיגון גוף - קיבלתי חליפת לחץ עם מיגון קשיח. למדתי שזה הרכיב שהכי משפיע על הנוחות ברכיבה ובעתיד הקרוב אשדרג לכזו עם מיגון רך של מותג כלשהו.
מכנסים - אחרי נפילה מכאיבה במיוחד על הירך קניתי מכנסי רכיבה מאווררות (רשת) עם מגיני ירכיים וברכיים. פלוס קטן נוסף הוא שהן שמספקות הגנה (לפחות חלקית) למקרה של החלקה בכביש. גם פה יש מגוון רחב במנעד מחירים. בהתאם לפרמטר ההחלטה לעיל קניתי מוצר מאמזון והחלפתי לו את המגינים הרכים לאיכותיים יותר. לפעמים כשאני יודע שאעשה רק שבילים קלים אני רוכב רק איתם ובלי מגיני הברכיים. חוכמה בדיעבד - אמזון זה לא רוויט / דיינז... ישודרגו בעתיד למען הנוחות.
פרטים קטנים שלא חושבים עליהם מראש - גרביים מעל הברך - בשביל המגפיים / מגיני ברכיים מתחת למכנס. באף (חם צוואר לא מחמם) מנדף - להגן על העורף מהשמש ולשים על האף והפה בשביל לא לאכול את כל האבק שהאופנוע לפניך מרים. שלוקר - הדרך המהירה לשתות בלי לרדת מהאופנוע ולהתחיל לפשוט ציוד. משלושתם יש ייעודיים וממותגים לרוכבים, אני קניתי בדקטלון בכלום וחצי. פאסט (למעשה שניים) - למי שלא נהנה לתקן פאנצר בשטח ב 35 מעלות בצל. הציל אותי פעם אחת במצוקים מעל ים המלח...