תוצאות 1 עד 6 מ 6

אשכול: ציוד לרוכב בשטח לטיולי שבילים (בעיקר)

Junior Member

Cool ציוד לרוכב בשטח לטיולי שבילים (בעיקר)

ערב טוב פורום יקר,
    אני רוכב אופנועי כביש קרוב ל-13 שנים והחלטתי לנסות לשלב קצת שטח, לכן התחדשתי בטנרה 700.

אני לא רוצה להגיע לשטח עם ציוד לא ראוי שיסכן ו/או יהרוס את החוויות של רכיבה בשטח ולכן אני מחפש המלצות לציוד.
    אני מכוון בהתחלה לנסיעות רגועות, שבילים, לא דברים טכניים מדי.
    רוצה לקנות סט ציוד שלא יעשה לי חור בכיס, אני לא רוצה לכתוב פה תקציב כי אם אין ברירה והציוד יקר אז קונים יקר.

אשמח לקבל הכוונה בעיקר לכיוון של קסדה, משקף אבק, ומגפיים.
    הבנתי שיש סגמנט ציוד שלם של adv, אבל שווה להמנע ממנו כי יוצאים קירחים מכאן ומכאן אבל אם יש למישהו חוויות אחרות כמובן שאשמח לשמוע.

תודה!

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של ayalzo
    קצת קשה להמליץ בלי תקציב.
    בגדול, אני לא רואה יתרון בהשקעה בקסדה של חברה יקרה, וכאן אפשר לחסוך (לא לקנות noname, אבל גם אין סיבה להתפוצץ על שואי או agv במלא כסף).
    מגפיים הן עניין של נוחות. אני בזמנו רכבתי עם sidi crossfire, סופר יקרות. חלק מהסיבות היה כי האזור של האצבעות היה יחסית שטוח, ואפשר לי לרכב בשטח (עם מגף) וביומיום (נעליים) בלי לשנות את מיקום רגלית ההילוכים (אופנוע דוש). והעדפתי מגף עם ציר.
    צביצב- אף פעם לא אהבתי, תמיד העדפתי חליפת לחץ. זה גם סוגר את הפינהשל מגני מרפקים שתמיד לא ישבו טוב כשהיו בנפרד. מי שממש סובל מחום אולי יעדיף צביצב (אם בכלל עוד מוכרים את הענתיקה הזאת).
    ברכיים- אני אישית מעדיף ברייסים, או דמוי ברייסים, אבל הם יקרים ומפריעים לחביקה. שווה לנסות גם משהו בסגנון הזה: (לא חייבלהיות של דיינז, ובטח שלא ממטרו, התמונה רק להמחשה).
    https://www.metro-all.co.il/rider-ac...hocwqsqavd_bwe

שורה תחתונה,
    אם יש פריט אחד שהייתי משקיע בו, גם אם זה אומר להתפשר בשאר: מגפיים. ללכת, למדוד, להתנסות, לקרוא חוות דעת. יש לזכור שהרבה מגפיים הן קשות מאוד בהתחלה, עד כדי כך שפעם היה מקובל "לשבור אותן" כמו שהיו עושים עם נעלי צבא על פעם. בדבכ אלו עם ציר יותר מוצלחות בשלב הראשוני עד ההתרככות.

Junior Member
    מגפיים זה בהחלט המקום עם הכי פחות מקום להתפשרות כרגע, לא ממש בא לי שיפול לי על הרגל 200 קילו בלי מגף איכותי.
    מפה השאלה האם יש מגף תקציב שעדיין בטיחותי ולא סיוט לרכב איתו.
    אם לא, אז גם סידי קרוספייר 3 הן בהחלט אפשרות.

תודה

Junior Member
    הייתי במקום שלך (מינוס ניסיון רכיבה בכביש) לפני שנה. המון היצע, המון מידע - אפס ניסיון אישי. פרמטר ההחלטה שלי היה מוצרים בעלי תקן CE, בתקציב נמוך ככל האפשר ועם הרבה חוות דעת מרוכשים, מתוך ידיעה שיתכן ואצטרך לשדרג מהר יחסית.
    רוכב שבילים עד רמת 4x4 חצי מנוסה עם אתגרים סבירים לתיבול.
    מגפיים - בחרתי במגפיים רכות (עור) ולא בפלסטיק. הסיבה העיקרית היא יכולת תנועה סבירה בהליכה. החיסרון, פחות מתאימים לשטח סלעי עם בולדרים. יש הרבה סוגים במגוון מחירים, קניתי bogotto (מותג הבית של fc moto). מרוצה מאד
    קסדה - התחלתי עם קסדת כביש ורכבתי עם משקף פתוח. הבנתי מהר מאד שמשקפי אבק הם חובה! מאחר ואני גר בתל אביב ורוכב כביש בשביל להגיע לשטח קניתי קסדת אדוונצ'ר - יש לא מעט מותגים במגוון מחירים (ספציפית קניתי NOLAN N70-2 בגלל יחס מחיר / איכות ויכולת משחק עם המרכיבים השונים - כבדה יחסית אבל מאד נוחה ואני מרוצה). אם אתה יוצא מהבית ונכנס ישר לשטח אין טעם ועדיף ישר קסדת שטח.

ברכיים - דמוי ברייסרים מהסוג שהומלץ למעלה
    מיגון גוף - קיבלתי חליפת לחץ עם מיגון קשיח. למדתי שזה הרכיב שהכי משפיע על הנוחות ברכיבה ובעתיד הקרוב אשדרג לכזו עם מיגון רך של מותג כלשהו.
    מכנסים - אחרי נפילה מכאיבה במיוחד על הירך קניתי מכנסי רכיבה מאווררות (רשת) עם מגיני ירכיים וברכיים. פלוס קטן נוסף הוא שהן שמספקות הגנה (לפחות חלקית) למקרה של החלקה בכביש. גם פה יש מגוון רחב במנעד מחירים. בהתאם לפרמטר ההחלטה לעיל קניתי מוצר מאמזון והחלפתי לו את המגינים הרכים לאיכותיים יותר. לפעמים כשאני יודע שאעשה רק שבילים קלים אני רוכב רק איתם ובלי מגיני הברכיים. חוכמה בדיעבד - אמזון זה לא רוויט / דיינז... ישודרגו בעתיד למען הנוחות.
    פרטים קטנים שלא חושבים עליהם מראש - גרביים מעל הברך - בשביל המגפיים / מגיני ברכיים מתחת למכנס. באף (חם צוואר לא מחמם) מנדף - להגן על העורף מהשמש ולשים על האף והפה בשביל לא לאכול את כל האבק שהאופנוע לפניך מרים. שלוקר - הדרך המהירה לשתות בלי לרדת מהאופנוע ולהתחיל לפשוט ציוד. משלושתם יש ייעודיים וממותגים לרוכבים, אני קניתי בדקטלון בכלום וחצי. פאסט (למעשה שניים) - למי שלא נהנה לתקן פאנצר בשטח ב 35 מעלות בצל. הציל אותי פעם אחת במצוקים מעל ים המלח...

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של ayalzo
    פאסט יעיל רק אם יש לך טיובלס.
    ואם כבר יש לך טיובלס, שים תולעים..
    אבל כאן אנחנו כבר גולשים לדיון של אילו כלי עבודה לקחת.
    על זה יש כבר שרשורים. שווה לחפש

Junior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי ayalzo צפיה בהודעה
    פאסט יעיל רק אם יש לך טיובלס.
    ואם כבר יש לך טיובלס, שים תולעים..
    אבל כאן אנחנו כבר גולשים לדיון של אילו כלי עבודה לקחת.
    על זה יש כבר שרשורים. שווה לחפש
    אני לא מומחה, אבל אני עם פנימית ועזר לי פעמיים. פעם אחת בשטח (מצוקי דרגות) ופעם שניה בכביש (44). בשני הפעמים אטם וניפח מספיק בשביל שאגיע בכוחות עצמי למוסך. אצלי יש באופן קבוע אחד מחובר באזיקון לסבל אחורי.
    מצד שני, מניח שזה גם תלוי בגודל החור..