מניח על שולחן ישר/שיש.
אני צריך להחליף דיסקים וראיתי קטנוע עם 7000 קמ בדיוק כמו שלי אחרי תאונה לחלקים. התאונה בחזית הקידום עקום. יש סיכון שהדיסק עקום? איך אני בודק?
נכון, בדרך כלל הדיסקים תקינים, אלא אם הם עוברים תאונה.
תקרא רגע את השאלה שלך ותגיד לנו איזה תשובה אתה מצפה לקבל? אין פה שאלה מתימטית או הסתברות (כי סיכוי שהתעקם כמובן שקיים ואם במקרה שלך הדיסק אכן עקום מהאחוזון הקטן הזה שהשאיר סיכוי שיהיה עקום אז מה פשר השאלה?).
אפשר לבדוק עם כלים ייעודיים לאם הדיסק עקום או לא. ואפשר לבדוק עם כלים אחרים אם הדיסק נאכל מהבלימות או לא (יש מרווח מילימטרי של בשר דיסק שאסור לרדת ממנו).
בקיצור, אתה רוצה לחסוך ולמזער סיכונים? הכי נכון- תפרק אותו תניח על משטח ישר כמו שכתב לך החבר מעלה, בדוק ויזואלית שהוא נראה ומרגיש ישר לחלוטין, בדוק שהדיסק לא נאכל מדי מרפידות בלם. קח בחשבון שאתה מתעסק עם מערכת בלמים כאשר אתה לא מוסמך ויתרה מכך אסור לך להתעסק עם בלמים ברכב מנועי הנדרש באישור מכון רישוי.
אני לא יועץ, האחריות המלאה היא עליך, ולפי השאלה שלך נראה שאתה לומד מאנשים עם ניסיון, תזהר שחלילה זה לא יפגוש אותך בקטנוע שלך. קח בחשבון שבמערכת עם הדיסק יש קליפר עם מערכת סגורה ושמן הידראולי, ממליץ לך להיות מאוד שקול וזהיר.
אני אמשיך בטון המבוגר והאחראי ואומר שאני אישית לא חוסך כסף בבלמים ובצמיגים. הייתי צריך לכתוב את זה בהודעה הראשונה כדיסקליימר.
התקנתי אינספור דיסקים מפירוק.
כשאתה צריך לתקן אופנוע ישן, ויש לך 3 אלטרנטיבות:
1. דיסק מקורי/חליפי מוכר חדש ב-1000 שקלים ומעלה.
2. דיסק סיני באיכות לא ידועה ב-200.
3. דיסק מקורי משומש קלות (80% חיים ומעלה) ב-200-400,
אז הבחירה במשומש קלות הגיוניות מאוד. לא צריך ללכת רחוק - הדיסקים הקדמיים בדוקאטי שלי נקנו כמשומשים (עם בלאי זניח) ועכשיו, אחרי מעל 80 אלף ק"מ, גם הם מתקרבים להחלפה.
הבעיה היא, שמשרד התחבורה דוחק רוכבים על כלים זולים להמשיך לנסוע על דיסקים גמורים, כי כאמור - החדש יקר בצורה לא שפויה, ומשומש מחו"ל אסור לייבא - והוא נכנס לארץ רק במזוודה או עם הרבה מזל.
לפות"ש:
אתה צריך לבדוק שהדיסקים ישרים ועם בלאי מינימאלי.
לאור זה שידוע לך שהתורם עבר תאונה חזיתית עם פגיעה משמעותית בפרונט - אם אין לך אפשרות לבדוק, אתה בסיכון שתזרוק את הכסף לפח.
הבדיקה הפשוטה ביותר זה לשים את הדיסק על משטח ישר פלס (זכוכית, שיש) ולבדוק שאין מרווח בינו לבין המשטח באחד הצדדים.
Ducati Multistrada 1100
Alfa Guiletta 1.4 Manual
על איזה קטנוע מדובר?
מעולם לא נתקלתי במחיר כזה. אפילו לא קרוב. אני לא אומר שאלו לא המחירים, פשוט באופנועים הזולים שהיו לי, זה לא התקרב. מניח שאתה מדבר על אופנועים ספציפיים.
מקורי מהיבואן בישראל בוודאי איננו אופציה, כשחברות הבלמים המוכרות (לא חייב ברמבו), מוכרים מוצרים טובים בהרבה פחות.
כאן מדובר על קטנוע.
שוב,
אני לא אומר שהפרקטיקה שלך לא נכונה. סתם המספר שזרקת הפתיע אותי (להשוואה, סט דיסקים קדמיים כפולים, מקוררי אוויר ללנדקובר דיסקברי, ועוד של ברמבו, עלו לי השבוע 250 כל אחד. אחוריים זולים יותר).
בזמנו קניתי מהמוכר הזה -
https://www.ebay.com/itm/262890665781
זה איזשהו יצרן טורקי - https://sfsbrake.com/
היה נחמד ורשם משהו מקורי על האריזה, לא היו בעיות בכניסה.
מדובר על קימקו דאון טאון. עכשיו מצאתי דיסק חדש זול באיביי של חברת rms מישהו שמע? ומותר להזמין דיסקים מחול לא עושים על זה בעיות?/לוקחים כסף על בדיקה או משהו? הוא עולה 60 יורו