אם הביטוח יעלה על כך שהתאונה קרתה תוך כדי עבודה בתור היותך שליח הם יכולים להתנער מתשלום פיצוי בגין הפוליסה.
לשיקולך.
אני עובד בתור שליח עצמאי רציתי לדעת מבחינת מערכת המשפט מה קורה אם חס וחלילה קורה תאונה ויש לי ביטוח רגיל ולא שליחים האם זה כזה נורא?כי ביטוח שליחים עולה כמעט כפול מביטוח רגיל האם זה סתם לקחת כסף או שזה כזה חשוב ואם קורה מצב של תאונה ויש לי ביטוח רגיל ואני באמצע שליחות אז זה לא נחשב?
אם הביטוח יעלה על כך שהתאונה קרתה תוך כדי עבודה בתור היותך שליח הם יכולים להתנער מתשלום פיצוי בגין הפוליסה.
לשיקולך.
אפשר שאלה המשך שקשורה לנושא השאלה המקורית?
אם חברת הביטוח כן הייתה מסכימה לבטח את התובע בביטוח שליחים לפני התאונה אז זה משנה משהו בבית המשפט? קראתי פעם שבית המשפט כן חייב חברת ביטוח לשלם פיצוי כי חברת הביטוח כן הייתה מבטחת את התובע במידה והייתה מבקש ביטוח מהסוג הנ"ל לפני התאונה (לדעתי המקרה היה עם ביטוח צעיר אבל הרעיון זהה).
לטעמי זה לא היה משנה.
ההחרגה בפוליסה הרגילה היא לשימוש אישי בלבד, ככל ואתה מבקש הרחבת הביטוח לעסק הינך מחוייב בהרחבת הפוליסה ואין זה מעלה או מוריד אם חברת הביטוח הייתה מסכימה או לא מסכימה לבטח אותו בביטוח המורחב לעסק.
יתרה מכך, ביטוח החובה מתבצע דרך הפול שאין לה זכות כלל לסרב לבטח את המובטח ולכן הסוגייה שלך כבר בשלב הראשוני נשללת.
ככל והיה מדובר בביטוח לרכב שהביטוחים מתבצעים דרך חברות הביטוח השונות, תשובתי הייתה משתנה, הייחוד פה הוא דו הגלגלי.
תודה רבה.
אולי אני מתבלבל וזה היה ברכב ולא באופנוע, אבל עלה היכן שהוא מקרה בו נאמר שחברת הביטוח תשלם פיצויים, ותפחית מהם את ההפרש בביטוח השנתי בין פרטי לעסקי.