היי,
בן 28, 100 ק׳׳ג על 1.80 ס׳׳מ עם רישיון a1 מעל 4 שנים, בפועל ניסיון הרכיבה שלי מסתכם בארבעה חודשים עם מובי לפני שלוש שנים.
בחודשים האחרונים יצא לי לקחת אופנוע של חבר שנמצא בטיול ארוך בחו׳׳ל לכמה מאות ק׳׳מ, כתום 125 דו׳׳פ. ויצא שהתלהבתי מאוד.
לאחר המון קריאה בנושא והבנת הצרכים שלי סיכמתי את זה לבעיקר שבילים וסינגלים קלים יחסית, כרגע לא רואה את עצמי קופץ דרופים ומטפס גינות סלעים.
שמתי על הכוונת שני דגמים- wr250R\DRZ400השכל נוטה יותר לwr, משקל קל יותר, אופנוע מודרני, הילוך שישי, וביטוח זול יותר.
עלו לי כמה שאלות שלצערי לא מצאתי להן תשובה בת׳רדים הקודמים.
האם wr250r יחזיק קצב של אופנועים קצת יותר קשוחים? לא מעוניין במרדפים אחרי כתומים 690 אבל כן רוצה לרכב בנחת עם חברים בנפחים דומים.
האם האופנוע יכול להחזיק מורכבת בנוחות? בעיקר לטיולי שבילים לבנים.
כמה נושא בלימת המנוע באופנוע ארבע פעימות משמעותי בכניסה לסינגלים למתחיל? שוב, יצא לי להכנס לסינגלים (ירוק בבנ׳׳ש לדוגמא), אבל עם דו׳׳פ קליל וורסטילי.
בתכל׳סֿ, מחזיק טנדר היילקס, יש גם עגלה, אבל כן מעוניין באופנוע שיוכל לשמש אותי לנסיעות עירוניות בכיף, ומידי פעם נסיעות בין עירוניות כדי לחסוך נסיעות בפקקים, מה שלכל הדעות שולל דופ׳׳ים 125 גם הצהובים שבניהם. חוץ מזה שנושא המפתח מפחיד, לא בא לי להשאיר כלי רכב בk30 לחסדי האל.
אם ארגיש שאני מתאהב בתחום אולי אשקול לרכוש כלי כביש קטן וזול וכלי אנדורו אמיתי, כרגע עוד לא שם.