שלום רב,
אתחיל השנה הבאה לימודים בעזרת השם באוני' תל אביב תואר דו חוגי תובעני מאוד, למשך שלוש שנים. ומעוניין להתייעץ איתכם;
תקציב: נע בין 22000 ל 25000 מקסימום להאופנוע עצמו. ו3000 לציוד מיגון (יש לי שני אחים שרוכבים, אגנוב מהם קצת)
הוצאתי רישיון A1 לפני כמה ימים (מתכוון לרכוש האופנוע בשנה הבאה לפני תחילת הלימודים אם זה משפיע)
גובה 185 משקל 80
האופנוע ישאר לפחות ל3 שנים למשך התואר (אם הכל סבבה אין לי בעיה להמשיך לעוד שנים), לנסיעות לאונ' בלבד, 5 ימים בשבוע לכל סמסטר ולימי מבחנים כמובן, הדרך כמעט 53-55קמ נסיעה ו53-55קמ חזרה. (מאזור חדרה לאונ')
אז כמה שאלות;
1. זה רעיון טוב בכלל לסטודנט? מבחינת כסף, זמן, כאבי ראש וכו'
כי כשחישבתי את עליות האחזקה וכו' הסתדר לי משהו כזה:
ביטוח חובה השתתפות עצמית: יצא לי במחשבון הפול 5000 לשנה (שזה חרא)
טסט כל שנה: 33 שקל
טיפול כל 12000קמ: כמעט 1500 שקל
סט צמיגים כל 10000קמ (נכון?): 1500שקל
דלק: אסע אולי 15 אלף קמ לכל שנה אז עם צריכת דלק סבירה זה יעלה מקסימום 5000 שקל (אם לא ידפקו מחירי הדלק עוד פעם)
אז סה"כ:
25000-28000 בסיס
ו13000 לכל שנה.
כל צורך החישוב הזה הוא להדגים שאפילו עם עלות מכוערת כזו, זה עדיין יקר יותר לגור בתל אביב (אפילו במעונות), זה נע בין 2200-2000 שכירות שלא כוללים חשמל, מים, ארנונה ואוכל ותחבורה ציבורית וכו'
(אם פספסתי משהו או טעיתי תגידו בבקשה)
2. יש הבדל משמעותי בין זמן הנסיעה באופנוע ביחס לרכב? (למישהו שרכב מכביש 9-נתניה-אונ' או נצני עוז-נתניה-אונ' אם זה יעזור)
האם נסיעה ברכב של 52 דקות בלי פקק תהיה פחות באופנוע? או שזה קשקוש?
3. אחרי שנה, לעשות רישיון A האם זה כדאי? יש לי זמן לפני התואר, אבל אין לי באמת כוונה לקנות אופנוע כל כך אדיר, אני בן אדם מאוד משעמם ולא רוצה תאונות או בלגן וויילייז וכו' ולא מתכנן לקנות משהו אפילו מעל 700סמק בעתיד.
4. מעוניין בהאופנועים האלה, ואם מישהו יש לו עוד הצעות אשמח;
Z400/ Ninja 400
Ninja 300/ Z300
Sv 650 מוגבל A1 (עם ריפוד ומגן רוח וכו')
R3
MT03
מה דעתכם? מה יהיה בתקציב? מי יעמוד בלחץ? (ה300סמק במיוחד) מי יותר אמין וזול לטפל? מי יותר נוח?
5. למישהו שלומד באונ' ובא עם אופנוע:האם לחנות האופנוע לידי שער מסוים או ליד המעונות עם כיסוי ושרשרת נעילה זה רעיון טוב? או שזה חלום של גנבים
6. לטפל לבד? קצת מבולבל, מעניין לי ללמוד איך לטפל באופנוע, אבל לא רוצה לפגום בו או שאחרבן עליו ולא ישאר ל3 שנים, אה וגם כן זה צורך זמן שאין לי.. (עניתי?)
תודה רבה!!