תוצאות 1 עד 5 מ 5

אשכול: מישהו יודע איפה אפשר להשיג כמות קטנה של anti seize?

Junior Member

מישהו יודע איפה אפשר להשיג כמות קטנה של anti seize?

אני בתל-אביב.

הסבר רקע:

החלטתי להתקין בקטנוע (DT350) מחזיק לסלולרי של RAM. חיפשתי ברשת באיזה בסיס השתמשו בעלים אחרים של אותו קטנוע, ומצאתי אחד שחיבר בסיס מעל המיכל של נוזל הבלמים. קניתי אותו חלק.

רק שבהוראות להרכבת החלק כתוב במודגש להשתמש ב-anti seize על ההברגה. והוא כמובן לא מצורף לאריזה.

הייתי מחברת בלי אנטי סיז כמו כל ישראלי טוב שמתעלם מהוראות, רק מה, קראתי באיזשהו פורום אחר שיש לברגים האלה נטיה להשתחרר בגלל רעידות. ומאחר שאותו בורג בעצם מחליף את הבורג של מיכל נוזל הבלמים, זה יכול לרופף את המכסה. אמרו שם, שאותו אנטי-סיז בעצם גורם להפחתת ההשפעה של הרעידות על חוזק ההברגה.

אז בתקווה שמישהו כאן נתקל בבעיה דומה בעבר, או מישהו עוסק במכונאות ויודע - מאיפה אפשר להשיג כמות קטנה של משחת הקסם?

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של ayalzo
    א. בכל מוסך. יתנו לך בשמחה.
    ב. אני לא מכיר מישהו שנפתח לו הבורג הזה (ומיותר לציין שגם לא מכיר מישהו ששם אנטי סיז). והאמת היא שהפעולה של אנטי סיז היא בדיוק הפוכה ממה שתיארת, ומיועד למניעת התפסות של ברגים.
    הרבה יותר מסתדר לי שיהיה רשום לשים לוקטייט (שם גנרי לדבק אנאירובי לנעילת ברגים, מיוצר ע"י שלל חברות כמו לוקטייט, ביזון, ועוד ועוד..
    ובחוזקי נעילה שונים, עם מפרטים שונים לשימושים ספציפיים).
    נערך לאחרונה על ידי ayalzo; 01-09-2022 בשעה 19:14.

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של ayalzo
    אם אתה מתעקש שזה מה שאתה רוצה, יש לי צנצנת קטנה של גריז נחושת (שמוגדר כאנטי סיז למקומות עם טמפ גבוהה אבל לא רק). מחזיקה כבר שנים כי הכמויות בהן משתמשים הן אפסיות. אני גר בתפר שביל השרון לשומרון. לא בדיוק בתל אביב אבל אם בא לך אני כאן לתת איזו שליכטה על בורג.

Junior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי ayalzo צפיה בהודעה
    אם אתה מתעקש שזה מה שאתה רוצה, יש לי צנצנת קטנה של גריז נחושת (שמוגדר כאנטי סיז למקומות עם טמפ גבוהה אבל לא רק). מחזיקה כבר שנים כי הכמויות בהן משתמשים הן אפסיות. אני גר בתפר שביל השרון לשומרון. לא בדיוק בתל אביב אבל אם בא לך אני כאן לתת איזו שליכטה על בורג.
    תודה. בהוראות כתוב USE ANTI-SEIZE (NOT INCLUDED) ON THREAD PRIOR TO ASSEMBLY, באותיות גדולות ומודגשות.

אני לא חושבת שהתכוונו לדבק, כי, שוב, מדובר בברגים שמחליפים את הברגים המקוריים של מיכל נוזל הבלמים, ורצוי שאפשר יהיה לפתוח את המיכל במקרה הצורך...

תודה על ההצעה, זה קצת רחוק בשבילי.
    במקרה הגרוע אני אסגור בלי, ואחזיק בקטנוע את האלן המתאים למקרה שיתרופף.

Member
    רעיון מצויין, הבעיה שאין לו סוף.... (אם נחזיק מפתח לכל בורג וכו'- למרות שאני תמיד מסתובב עם סט כלים בסיסי)
    לדעתי זה נכון להיות מודע למצב הכלי ולבדוק איפה שתמיד צריך, לדעת ממה להיזהר ואיפה לשים יותר תשומת לב.
    יש דבק לברגים שעולה כמה שקלים, אני חושב שהייתי משתמש בו במידה ואחרי כמה שבועות נסיעה אשים לב להתרופפות הבורג. להיזהר לא לסגור חזק מדי שלא ישבר התבריג.
    שבת שלום