ציטוט נכתב במקור על ידי השושנים צפיה בהודעה
נתקבעה דעה שאופנועים יפניים משעממים, ש-4 בשורה אין את השובבות של וי-טווין מקביל, ש-KTM מתקלקל, ואם אין לך ... אז
האופנוע שלך של זקנים...פאק אייט- מי שלא רכב על ארבע בשורה בהטייה בגז פתוח, בהילוך שלישי קו אדום, לפני סיבוב כמו שצריך,
אין שמן של מוסך, על מה הוא מדבר.

"אופנועים עם אופי" זה לרכובים שלא מסוגלים להוציא קצת יותר מהאופנוע שלהם, ונדפקים במוסכים ומחליפים אופנוע מעניין כל יומיים.

כל מה שאופנוע צריך זה שתי גלגלים עם צמיגים מעולים, מנוע עם כוח (רצוי הרבה), מתלים ובלמים מהשורה הראשונה, ורוכב שיודע
מה הוא עושה, מי שמשתעמם פשוט לא יודע לרכוב.
איפה להתחיל?
אופנועים יפנים משעממים, זאת הכללה כמובן יש כמה שלא אבל רובם כן, הרגשתי את זה על האפריקה טווין שרציתי להחליף את הXR900 שלי, אופנוע מוצלח של הונדה אין ספק אבל פשוט לא היה שם ערך מוסף, כמו שכתבת, מספיק מנוע גלגלים עם צמיגים, כח מנוע מספק (לפי דעתי) אבל נאדה חסר פאן פאקטור.
אם תרצה פעם להבין מה זה פאן פאקטור קח KTM SMC 690 ותבין, כמובן שאם תרכב עליו כמו קלנועית אז לא תבין על מה אני מדבר.
אופי לא בהרכח קשור למה אתה מסוגל להוציא מהאופנוע (כמו במקרה של הSMC) רכבתי על האלקטרה גלייד של הארלי, זה משאית ורכבתי בצורה מתורבתת אבל היה לו הרבה אופי במנוע ובגימור הכללי של הכלי

קטמ מתקלקל.

תצורת מנוע, כאן אני קצת מסכים איתך, כל מנוע יכול להיות כיפי אם בונים אותו כמו שצריך, לדוגמא ימאהה ומנועי הCP, והנה דוגמא הפוכה, מנוע V של דוקאטי מלא באופי מול מנוע V חסר אופי בסוזוקי V strom אז צריך לדעת איך לתכנן מנוע, התצורה פחות חשובה.