ציטוט נכתב במקור על ידי Dresdner צפיה בהודעה
איפה להתחיל?
אופנועים יפנים משעממים, זאת הכללה כמובן יש כמה שלא אבל רובם כן, הרגשתי את זה על האפריקה טווין שרציתי להחליף את הXR900 שלי, אופנוע מוצלח של הונדה אין ספק אבל פשוט לא היה שם ערך מוסף, כמו שכתבת, מספיק מנוע גלגלים עם צמיגים, כח מנוע מספק (לפי דעתי) אבל נאדה חסר פאן פאקטור.
אם תרצה פעם להבין מה זה פאן פאקטור קח KTM SMC 690 ותבין, כמובן שאם תרכב עליו כמו קלנועית אז לא תבין על מה אני מדבר.
אופי לא בהרכח קשור למה אתה מסוגל להוציא מהאופנוע (כמו במקרה של הSMC) רכבתי על האלקטרה גלייד של הארלי, זה משאית ורכבתי בצורה מתורבתת אבל היה לו הרבה אופי במנוע ובגימור הכללי של הכלי

קטמ מתקלקל.

תצורת מנוע, כאן אני קצת מסכים איתך, כל מנוע יכול להיות כיפי אם בונים אותו כמו שצריך, לדוגמא ימאהה ומנועי הCP, והנה דוגמא הפוכה, מנוע V של דוקאטי מלא באופי מול מנוע V חסר אופי בסוזוקי V strom אז צריך לדעת איך לתכנן מנוע, התצורה פחות חשובה.
איפה לסיים:
הכל מתחיל וניגמר בבחירות הרוכב ובהתאמה של האופנוע לצרכים ובאהבה.

לקחת אפריקה טווין אופנוע אדוונצ'ר, אנמי, מוכוון שטח ורכבת בכביש, קיבלת נבלה, לקחת ארבע בשורה זקוף כמו ויאגרה עם מנוע גוזל בן יונה,
ונהנית מאד עד...ואז עברת (למה בשם כל הקדושים) למוטוגוצי בשנה הראשונה שיצא לכביש, שנותן לך מה שאתה צריך בסביבה הטבעית שלך,
חוץ מאמינות...אני לא מדבר על זה שהחיים קצרים מדי בשביל לתקן KTM...בחירות!

תן לרוכב ספורטיבי הארלי ותראה אותו מבצע חאראקירי בסוף הסיבוב, מילותיו האחרונות יהיו "מה זה החרא הזה?" יש גדודים, אוגדות וצבאות שלמים
שיגידו לך שזה האלוהים החדש. - התאמה!

תן לרוכבים בזוג, אופנוע ספורט ותראה איך זה מסתיים בהלוויה או גרושים, המוות יהיה בידי האישה ולא האופנוע. בגירושים הוא יפסיד
את האופנוע. רכוב באלפים בזוג עם אופנוע חסר נשימה ונשמה צפוף קשוח וחורק ותקבל סיוט.- צרכים!

רכבתי על ווספה 150CC מודל 1969 ואהבתי כל רגע, הוחלפה בב.מ.וו 1977 1000CC לטיולים, אהבנו כל רגע סלחנו לו על הכל
הוחלף כי הייתי צריך משהו יותר מודרני, נרכש VMAX אימתני התמכרנו לכוח ולמהירות הוחלף כי לא היה נוח לטיולים רחוקים...
ואז בא הורסיס...גם וגם גם...הוחלף בדגם חדש טוב ומשופר מהקודם ועדיין בבסיס הוא הטוב ביותר עבורנו - אהבה.