אני עם הדר מוכתר בעניין
אני לא מתווכח על זכויות גם לא חולק על מה שרשמת.
יש מדינות בעולם שמאפשרות לרכב על פיאג'יו סי ללא רשיון מגיל 14 ואף קודם.
שאתה רושם זכות בסיסית להתניידות מה ההבדל בין פיג'ו פוקס לאופניים חשמליים לפעמים האופניים חזקות יותר.
המדינה מגדירה מהו כלי תחבורה מה ההגדרות שלו ומי מורשה לרכב עליו וכמובן באילו תנאים(יצא לי לראות תמונות של רשיון לאופניים וחמור לא יודע אם זה היה כך פעם).
לצד זכויות ישנה רגולציה שמגדירה לנו מה עלינו לעשות כדי לממש את הזכות הבסיסית שלנו להתנייד.
מחפשים איך לעשוק אותנו אולי אפילו בטוח אבל ככה זה.
בכל מקרה בדומה לרכב שבו ילד שנתפס ההורה אמור לתת את הדין אפשר גם עם אופניים.
מחכה לסרטוני המרדפים בפבלות של יפו אחרי ילדים פוחזים.
מצאתי על מה לקטר הוינקר של ימאהה נושר!!!
SIC TRANSIT GLORIA MUNDI
לא צריך להמציא מחדש את הגלגל,
צריך פשוט לאכוף את הגלגל הקיים.
אין שום דבר זול באופניים, אופני שטח חשמליים עולים כמו הטובים שבאופנועים רק שאין עליהם מס רכישה של 100% אלא מע"מ בלבד.
לדוגמא specialized TurboLevo או Pivot Shuttle או YT Decoy או...
כולם עולים יותר מאופנוע שטח למתחילים, רבים מהם עולים כמו אופנוע פרימיום אירופאי.
אז כן מס רכישה יעשה את שלו.
If you are a good rider it will prove & exploit your skill to the world, if you are mediocre it will kick you in the teeth & laugh at you
It is purpose built for strafing curves, serious commuters or tourers need not apply
When you ride it nothing else matters except it, you & making the next turn
ROGUE RC51
ממונע או לא ממונע - רוכבי האופניים פשוט נכנסים באין מפריע לכבישים וגורמים להפרעת התנועה ואף לתאונות מיותרות. יותר מידיי.
מצד שני, קשה להפיל את כל האחריות על רוכבי האופניים. אין מספיק תשתית מסודרת שתתמוך בהם.
סמיילי איזה כיף לראות אותך כאן,
לגופה של תגובה - אי קיום תשתית אינה סיבה להתנהלות שרואים מצד רוכבי האופניים.
יותר מכך המדינה יכולה להעריך את המשאבים שלה (כלומר המיסים שהיא גובה מהתושבים) ולהחליט שהוספת תשתית מסודרת אינה בעדיפות לעומת צרכים נוספים
או עומס נוסף בצורה של מיסים על האזרחים.
אין בכך להוריד שום דבר מצד האחריות על רוכבי האופנייםץ
If you are a good rider it will prove & exploit your skill to the world, if you are mediocre it will kick you in the teeth & laugh at you
It is purpose built for strafing curves, serious commuters or tourers need not apply
When you ride it nothing else matters except it, you & making the next turn
ROGUE RC51