אי-עמידה בתקנות זיהום אוויר וחוסר כדאיות כלכלית.
לא סביר שיחזרו ארצה.
כבר כמה שנים אני רואה שהם לא בארץ.
למה? ויש סיכוי שיחזור?
אי-עמידה בתקנות זיהום אוויר וחוסר כדאיות כלכלית.
לא סביר שיחזרו ארצה.
מה ההבדל בין הklx 300 ל crf 300 שאת ההונדה כן הביאו לארץ ?
ההונדה עומד בתקנות יורו 5 כי הוא מיועדלשוק האירופאי. הקוואסאקי לא עומד ביורו 5 ולא משווק באירופה.
DR650 ו-DRZ400 גם לא עומדים בתקינה האירופית.
לשמחתינו, ניתן לייבא לארץ כלי רכב בתקינה אמריקאית. לצערינו, לא נראה שזה שמטרו מעוניינים להתאמץ ולייבא אופנועים מארה"ב, בניגוד לאבניר.
כך שהסיכויים שנזכה לראות בארץ WR250R (דגם שיש לו קהל מעריצים נרחב ויכול להימכר לא רע בארץ לדעתי), KLX300 או KLR650 אפסיים, עד שמישהו במטרו יחליט שבא לו לעבוד בכיוון הזה.
חבל, כי בקצב הזה - עוד מעט כל האופנועים בתקינה אירופיות יהיו טווין מקבילי "חלק וגמיש מאוד, שמושך בצורה חלקה ואחידה מסל"ד נמוך ומספק תחושה מסטיקית במצערת" (הזכויות שמורות לפולגז). יעני, כולם ירגישו פלוס-מינוס אותו הדבר, עם הבדלים זניחים בין היצרנים - כמו מאזדה 3, טויוטה קורולה, יונדאי I30 ודומיהם.
אותי, באופן אישי, זה לא משמח. גם אם במבחן התוצאה הרוכשים מקבלים אופנועים טובים יותר (אובייקטיבית) במחיר נמוך יותר.
Ducati Multistrada 1100
Alfa Guiletta 1.4 Manual
אגב,
גם התקינה האמריקאית מאפשרת את הdr, בגלל שזה המשך ייצור של דגם ישן. לכן גם אסור להם לשנות אותו. אם הם משנים אפילו פיפס, הם נדרשים לעמוד בתקינה חדשה ומודרנית יותר. (להבנתי המוגבלת מאוד).
לא נותר לנו אלא
לחלום על ה KLR650 האמריקאי ?
הכל טוב יש לנו קורקינטים
If you are a good rider it will prove & exploit your skill to the world, if you are mediocre it will kick you in the teeth & laugh at you
It is purpose built for strafing curves, serious commuters or tourers need not apply
When you ride it nothing else matters except it, you & making the next turn
ROGUE RC51
Ducati Multistrada 1100
Alfa Guiletta 1.4 Manual
שמועות אומרות שה KLR האמריקאי זול ואמין בטירוף
לצבא האמריקאי יוצרו כמה חתיכות דיזל שלו
וגם ראיתי כמה פעמים את הבלוגר הזה
https://www.youtube.com/watch?v=M62y6BgvO-0
אז אתה רואה פלסטיקים נשברים
אני רואה חמור עבודה שמניע בלי שאדאג
חלום
מנועי דיזל בצבא נדרשים בגלל הצורך להמנע מלוגיסטיקה כפולה של בנזין ודיזל
באופנועים לדיזל יש רק חסרונות.
אמינות היא לא יתרון של הדיזל, אתה מבלבל אמינות של מנוע של משאית שהוא יקר לייצור ומושקע בטירוף כדי להגיע לרמת האמינות הזאת עם מחשבה שזאת תכונה של דיזל.
למעשה מנוע דיזל שם עומסים כבדים בגלל הלחצים הנדרשים כדי להצית את הדלק מעצמו. היתרון הוא מחזור הדיזל שהיא יעיל יותר
אז תן לי לומר לך את זה בגירסת טיסת השוקולד - "אני רוצה אופנוע אמין!"
יש לי XT600E עם טסט ונוסע, מה יש לך על המדף שיביס את זה?
מנועי סולר מאבדים פחות אנרגיית חום ומפיקים יותר מומנט ממנועי בנזין.
אלה שתי הסיבות העיקריות שהם נפוצים במשאיות, אוטובוסים וכו.
באופנוע שהוא קל מאוד אין הרבה משמעות ליעילות או למומנט.
בנוסף מדובר במנועים עם טווח סלד קצר - הם מסתובבים לאט וזה לא ישים באופנוע.
לסולר יש תכונות של שמן ולבנזין יש תכונות של ממס לכן השחיקה של מנוע סולר איטית יותר משל מקבילו גם ללא כל השקעה.
הלחצים הגבוהים מאלצים את המנוע לעבוד לאט דבר שגם כן מקטין שחיקה.