קראתי נכון, קירור אוויר? אחרי הנסיון עם ניסאן ליף שהיה מקורר במאוררים למה שמישהוא יקנה כלי רכב חשמלי שהבטריות לא מקוררות נוזל?
חיי הסוללה קצרים משמעותית.
ה-DSR/X הוא האדוונצ'ר הראשון של זירו החשמלית, והוא גם האופנוע המתקדם והטכנולוגי ביותר של החברה - שעקב בצד אגודל מתקדם גם בטווח הרכיבה ובזמני הטעינה; מבחן דרכים מההשקה העולמית; הווידאו בפנים
http://fullgaz.co.il/%d7%a8%d7%9b%d7...e%d7%9c%d7%99/
קראתי נכון, קירור אוויר? אחרי הנסיון עם ניסאן ליף שהיה מקורר במאוררים למה שמישהוא יקנה כלי רכב חשמלי שהבטריות לא מקוררות נוזל?
חיי הסוללה קצרים משמעותית.
כל האופנועים החשמליים מצוידים בסוללה מקוררת אוויר, כולל האנרג'יקה אקספיריה.
זכרתי מאיפה שהוא שראיתי שיש באופנוע קירור נוזל לסוללה לכן הייתי בטוח שכך הדבר ברוב האופנועים.
להארלי יש
![]()
להזכירך, דרנזר,
גם המכוניות קירור אוויר פס מן העולם לפני עידנים, בזמן שבאופנועים הוא המשיך להיות יעיל גם במדינות חמות. מה שהרג אותו בסוף היה הצורך בייעול ניצול האנרגיה ופליטת מזהמים (משרעת טמפ' קטנה יותר, וטולרנסים יותר קטנים בשל כך). אני מסכים (וחשוב מכך ממש לא רוצה להסיט את הדיון לדיון טכני על קירור), שקירור מים הוא הרבה הרבה יותר יעיל, אבל ייתכן מאוד שבמנועים קטנים, וסוללות קטנות, על פלטפורמה שמחות סגורה ע"י פחים ופלסטיקים, גם קירור אוויר יכול להספיק, במיוחד מכיוון שנושא המשקל והנפח הוא שיקול יותר מרכזי מאשר באוטו.
אמלק,
ייתכן וזה יהיה פחות יעיל, אבל מספיק טוב בשביל לעבוד.
לא אותו הדבר, תסתכל על המצברים לאופנוע ורכב, בישראל מחזיקים חצי ממה שבצפון אירופה.
אני עושה החלפה יזומה כל 7 שנים רק כדי להיות על הצד הבטוח לא בגלל שהמצבר גמור.
יותר חום פחות חיים זאת הנוסחה של סוללות בכל תחום.
שהסוללה זולה לאף אחד לא איכפת לכן לא תראה קירור מים למצבר סטנדרטי ברכב או אופנוע אבל שמדובר ברכב או אופנוע חשמלי יש לזה חשיבות רבה.
כמו שכתבתי להארלי יש קירור נוזל ואני בטוח שיש עוד, עוד כמה שנים לא תראה אופנוע בלי קירור נוזל לסוללה.
האופנועים החשמליים מהדור הזה ילכו לפח מהר מאד אלה אם המחיר של הסוללות ירד דרסטית (מה שעדיין לא קורה)
בנתיים רק למשוגעים לנושא. מחיר גבוה, טווח סביר אבל זמן טעינה ארוך
הטווח לא סביר בעיני. מי שמחפש אופנוע עם 100 כ"ס רוצה לתת בגז ואז צריך לעצור כל 150-200 ק"מ למשך יותר משעה. למי שרוכב בעיקר שטח זה נחמד אבל אף רוכב שטח לא יסתפק במכונה כבדה ונחותה מול המתחרים באותו מחיר. עוד משהו שדרזנר העלה ולא חשבתי עליו. אם הסוללה מחזיקה רק 7 שנים זה אומר ירידת ערך מבהילה כי הסוללות (ברכבים לפחות) יקרות לפעמים ממחיר הרכב המשומש.
SUZUKI GSX ES 550 E 1986HONDA NC 750 X 2016KTM 1090 Adventure S 2018
2020 Husqvarna 701 Enduro
KTM 790 Adventure S 2021
האבסורד הוא שהאופנוע המדובר הוא אופנוע אדוונצ׳ר שזאת מילה מכובסת לתיור, מה אפשר לעשות עם אופנוע תיור עם טווח של 130 ק״מ בכביש המהיר ששם הוא אמור לבלות בחלק לא מבוטל מהטיול.
זה שווה ערך לטריסר 900 שימכר עם מיכל דלק של 6 ליטר, ברור שאף אחד לא היה קונה טרייסר עם מיכל כזה אז למה שמישהוא יקנה את האופנוע החשמלי הזה?
התלקחות הסוללות לא קשורה לחום כי רכבים חשמליים התלקחו גם בזמן חניה, זה נראה יותר כמו פגם בסוללה.
לא מצאתי מחקר לגבי היחס בין חום לאורך חיים של סוללות ליתיום אבל כן מצאתי שבמצברי חומצה טמפרטורה ממוצאת של 33 במשך חיי המצבר מקצרים את חיי המצבר בכמעט 50 אחוז.
למיטב ידיעתי המצב בסוללות ליתיום לא שונה
לא מצליח להבין מי קונה טכנולוגיה חדשנית חצי אפויה ללא סיכוי אמיתי או לפחות תמורה כספית נאותה.
נניח שהיית גר 40 ק"מ ממקו העבודה שלי והייתי רוכב רק בית עבודה עבודה בית. 80 ק"מ ביום.
הייתי רוכב לעבודה מטעין שם וחוזר בערב מטעין בבית ועדיין לשלם מחיר של אופנוע מלא?
מה ההבדל האמתי בין אופנוע (?) חשמלי לאופנים חשמליות משוכללות ולמי היתרון היחסי?
![]()
פעם, האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!
אתה לא טועה.
אני עובד לא מעט עם סוללות ליתיום li-ion
גם li-po וגם lifepo4.
חום (ובעיקר טעינה ופריקה בטמפרטורות גבוהות) מקצרות את אורך החיים, שלהן. התוצאות לעתים מיידיות (הסימן הראשון הוא התנפחות הסוללה). בסוללות li-po למשל, טמפרטורה פנימית של מעל 60מעלות (בערך) גורמת נזק. ברחפנים (בהם לסוללות אין קירור משום סוג), מומלץ לא להטיס כשבחוץ מעל 35-40 מעלות.