ב.מ.וו מציגה את ה-R 1250 R המעודכן ל-2023 - שמשתדרג בעיקר בתחום האלקטרוניקה עם פנסי LED היקפיים ומערכות בטיחות שיגיעו ללא תוספת תשלום; הפרטים והתמונות בפנים.
http://fullgaz.co.il/%d7%91-%d7%9e-%...9-%d7%9c-2023/
![]()
ב.מ.וו מציגה את ה-R 1250 R המעודכן ל-2023 - שמשתדרג בעיקר בתחום האלקטרוניקה עם פנסי LED היקפיים ומערכות בטיחות שיגיעו ללא תוספת תשלום; הפרטים והתמונות בפנים.
http://fullgaz.co.il/%d7%91-%d7%9e-%...9-%d7%9c-2023/
![]()
אומנם בישראל זה פחות מורגש, אבל מי שרוכב בגרמניה כשהאוטובאן חשוך כמעט לגמרי - מערכת תאורה אדפטיבית היא גיים צ'יינג'ר. חבל שזה לא מגיע כבר כסטנדרט באופנועים שלהם.
זה סוג של תחביב בגרמניה כי מזג האוויר והחושך ששולט בלילה לא מאפשר את הנסיעה הכי בטוחה חזרה הביתה מהעבודה. בישראל התאורה בלילה היא הרבה יותר מורגשת והמזג האוויר מאפשר זאת גם. עם התחממות כדור הארץ המזג האוויר פה באיטיות רבה מאפשר שעות נסיעה נוספות הכבישים. אנחנו בסוף אוקטובר/תחילת נובמבר ואני עדיין רוכב על אופנוע, גם בלילה. לא אוהב לעשות נסיעות ארוכות בלילה בידיוק בגלל ענייני התאורה.
שוב, אתה זה לא הגרמני הממוצא, גרמנים רוכבים רק בתנאים אידיאלים, חם מידי, קר מידי, חשוך מידי, הם לוקחים את הרכב, האופנוע לא משמש כחולץ פקקים כי אסור לרכב בשול או באמצע, אנשים עושים את זה אבל אם תעשה את זה על בסיס קבוע בדרך לעבודה כל יום עניין של זמן עד שתקבל דו״ח, אגב זה עכשיו חודש שלילה.
בהתחשב בכלים בני 10 שאני רואה בלוחות עם 10,000 קילומטר אני מעריך שהנסועה הממואת של גרמני על אופנוע היא לא יותר מ3000 ק״מ בשנה.
יש מדינות בארצות הברית שזה יותר חמור מגרמניה.
שוויץ למשל זה גרמניה על סטרואידים, קנסות של מאות ואלפי יורו ביחד עם החרמת הרכב.
זה שאתה לא מכיר לא אומר שאין, גרמניה דווקא נמצאת במקום טוב באמצע באיחוד בכל הקשור לקנסות וענישה.
בגרמניה שלילה של חודש ללא משפט זה חלק מהענישה, מעבר באדום זה גם שלילה חודש, קנס ונקודות.
המערכת הזאת מבטלת את הצורך במשפטי תעבורה בחלק גדול מהמקרים.
ברור שלא בטיחותי לרכב בחושך במיוחד שיש חיות בר בכל מקום בגרמניה אבל מה שאני אומר זה שאולי אחוז אחד מהרוכבים (כנראה אפילו פחות) בגרמניה בוחר לרכב מחוץ לעיר בחושך וגם עם יהיה להם מערכת אורות מטריקס כמו ברכבים עדיין זה לא יגרום להם לצאת ולרכב, בשביל זה ליקר את האופנוע לכולם?
זה בערך כמו לשים בקרת שיוט לקטנוע עירוני