תוצאות 1 עד 13 מ 13

אשכול: באוקטובר: 10 רוכבים נהרגו על דו-גלגלי

צפייה משולבת

עורך ראשי FullgaZ הסמל האישי של אביעד אברהמי

באוקטובר: 10 רוכבים נהרגו על דו-גלגלי

עשרה רוכבי אופנועים וקטנועים נהרגו בחודש אוקטובר 2022 בתאונות דרכים, וזה החודש הקטלני ביותר עד כה ב-2022; בסך הכל נהרגו מתחילת השנה 61 רוכבי דו-גלגלי בכבישי ישראל; הפרטים המצערים בפנים.

http://fullgaz.co.il/%d7%91%d7%90%d7...2%d7%9c%d7%99/

Junior Member
    4 מתוך 10, זה באשמת נהגי הרכבים, ולא רוכבי דו"ג. חיפשתי הכרעות דין בתאונות כאלה: נהג רכב הרג רוכב אופנוע. העונשים הם שלילת רישיון נהיגה לתקופה של 6-12 חודשים, מאסר על תנאי בלבד ללא מאסר בפועל. מקרים יוצאי דופן שיש בהם מאסר בפועל של עד 6 חודשים, אם נהג הרכב בעצמו ללא רישיון נהיגה. זה נראה כמו שיטת רצח מעולה מבלי להיות מואשם ברצח ועונשים מגוחכים.

Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי vitalik.t צפיה בהודעה
    4 מתוך 10, זה באשמת נהגי הרכבים, ולא רוכבי דו"ג. חיפשתי הכרעות דין בתאונות כאלה: נהג רכב הרג רוכב אופנוע. העונשים הם שלילת רישיון נהיגה לתקופה של 6-12 חודשים, מאסר על תנאי בלבד ללא מאסר בפועל. מקרים יוצאי דופן שיש בהם מאסר בפועל של עד 6 חודשים, אם נהג הרכב בעצמו ללא רישיון נהיגה. זה נראה כמו שיטת רצח מעולה מבלי להיות מואשם ברצח ועונשים מגוחכים.

יותר נכון, 2 מקרים וגם אחד מהם מרגיש יותר כמו חיסול..
    לא אומר שהנהגים בתאונה נהגו באופן תקין, התאונה הנוספת שלא יכלה להמנע (מלבד זאת שצוינה מעל)להמנע היא במקרה של פרסה בקו הפרדה מלא, שכנראה היה מפתיע על רוכב מנוסה.

בנוגע לתאונות הנוספות:
    - רכב בלם בפתאומיות - אי שמירת מרחק של הרוכב, לא משנה כמה פתאומית העצירה, הרוכב לא שמר מרחק או לא היה מוכן לתסריט שכזה. חוקית, הנהג יכול בהחלט להיות אשם בהתאם לנסיבות התאונה, אבל זה כבר לא ממש משנה. רוכבים שורדים בכביש לא כי הם צודקים.

- רכב סטה על אי תנועה - יותר קיצוני, אבל לא מדע בדיוני, כל רוכב ראה ורואה עבירות כאלו מתבצעות ביום יום, וכן, להיות חרד לשטח מת של רכבים סביבך, להתמקם בנתיב מתאים במחלפים ולשמור על קשר עין עם כל הרכבים מסביבך זה מחייב.

עדיין, לצערנו, רוב האנשים מאבדים את חייהם בעיקר מחוסר היכולת לשלוט בכלי או בנסיבות חירום.

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של ayalzo
    לא בטוח שהבנתי את כוונתך, אבל אם אתה טוען שהתאונ7ת הללו היו נמנעות אם הרוכב היה מיומן יותר, אתה עלול להכנס לפינה המסוכנת של שאננות/היבריס.

אי אפשר להיות מרוכז 100%, וב100% מהזמן. והתאונה כשתקרה (והיא תקרה) תבוא בדיןק באותו יום בו המחשבות ינדדו לשיחה המבהילה מהבנק, או האידיוט שרוקן עליך מאפרה לפני שתי דקות.

ציטוט נכתב במקור על ידי ayalzo צפיה בהודעה
    אי אפשר להיות מרוכז 100%, וב100% מהזמן. והתאונה כשתקרה (והיא תקרה) תבוא בדיןק באותו יום בו המחשבות ינדדו לשיחה המבהילה מהבנק, או האידיוט שרוקן עליך מאפרה לפני שתי דקות.
    בול.
    נסיון להסביר איך היה אפשר להמנע מתאונות כאלה "אם רק הרוכב היה מרוכז" זה בעיקר תרגיל פסיכולוגי בהדחקה. נסיון להסביר לעצמך למה לך זה לא יקרה.

בני אנוש הם לא מחשבים.
    כל הנהגים, בכל כלי רכב, צריכים לקבל את העובדה שיהיו להם רגעים שבהם דעתם מוסחת או שהם לא שמו לב למשהו קריטי, והם יקלעו לתאונה.
    זו עובדה קשיחה.
    זה נכון לכל נהג. גם לטייסים וגם לנהגי פרומולה 1.

רוכבי אופנוע חשופים בצריח מעצם טבעו של הכלי.
    מי שלא מוכן לסיכון הסופר-גבוה של רכיבה על אופנוע, צריך לעבור לכלי רכב אחר.

Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי ayalzo צפיה בהודעה
    לא בטוח שהבנתי את כוונתך, אבל אם אתה טוען שהתאונ7ת הללו היו נמנעות אם הרוכב היה מיומן יותר, אתה עלול להכנס לפינה המסוכנת של שאננות/היבריס.

ציטוט נכתב במקור על ידי פיינשמקר צפיה בהודעה
    בול.
    נסיון להסביר איך היה אפשר להמנע מתאונות כאלה "אם רק הרוכב היה מרוכז" זה בעיקר תרגיל פסיכולוגי בהדחקה. נסיון להסביר לעצמך למה לך זה לא יקרה.

בני אנוש הם לא מחשבים.
    כל הנהגים, בכל כלי רכב, צריכים לקבל את העובדה שיהיו להם רגעים שבהם דעתם מוסחת או שהם לא שמו לב למשהו קריטי, והם יקלעו לתאונה.
    זו עובדה קשיחה.
    זה נכון לכל נהג. גם לטייסים וגם לנהגי פרומולה 1.

רוכבי אופנוע חשופים בצריח מעצם טבעו של הכלי.
    מי שלא מוכן לסיכון הסופר-גבוה של רכיבה על אופנוע, צריך לעבור לכלי רכב אחר.

מאמין שמיומנות רכיבה אינה בהכרח ואפילו ברובה אינה קשורה לטכניקת רכיבה, אלא הדרך בה הרוכב ממקם את עצמו ברגע נתון.
    תקראו לזה חכמת רחוב, חוש השרדות, טחינה בפיתה...מהמצב על הכבישים, ככל שרוב הרוכבים יכחישו - רובם אינם זהירים כלל, ומעמידים את עצמם בכל כך הרבה סיכונים מיותרים ביום יום, ולא במודע או בכוונה. זה חלק מהתרבות הישראלית, חלק מהעובדה שאין הדרכה איכותית, ועוד כמה סיבות לא ברורות.

וכן, הרוכב צריך לצפות שרכב יחתוך על אי תנועה, יעבור נתיב בפתאומיות, יעבור באדום או כל עבירה מגוחכת אחרת, זה לא אומר שלא יקרו תאונות או שרוכבים לא יופתעו אבל רוכב "חכם" וזהיר יכול לשרוד את הכביש הישראלי.

זה ישמע נורא, אבל לצערי הייתי עד לכמעט תאונות של רוכבים בגלל רכיבה מזלזלת ומסכנת הרבה יותר מאשר נהג מכונית שביצע תמרון או עבירה כלפי רוכב.
    ישנו תירוץ חוזר ונשנה של "נהגי הרכב מנסים להרוג אותנו" או כל משפט מצתדק אחר, זה כנראה יכעיס את רוב הקוראים כאן אבל כל אחד צריך לעשות חשבון נפש, נהגי המכוניות לא רואים אותנו כי זה מאוד מורכב, ולא הייתי מצפה מנהג ממוצע לחפש רוכבים מסביבו כי זאת לא המציאות.

אין לחפש הגיון בנהגי מכוניות, יש לחפש את החוסר הגיון, אתה לפני השתלבות או מחלף? אילו רכבים סביבך עלולים להזכר ברגע האחרון? אתה בצומת עומד ברמזור, איפה אתה ממוקם? יש רכבים מסביבך? האם לבד? יכול להכנס בך רכב מאחור שיבוא במהירות, איפה תתמקם? יכולה להיות תאונה בצומת ורכב יסטה לכיוונך, האם המיקום הכי בטוח הוא בראש התור? כל כך הרבה ניואנסים, כל כך הרבה אפשרויות, וכן אני מצפה מכל משאכפת לו מחייו ומשפחתו שיהיה חרד לכל תרחיש נוראי ככל האפשר.

בתאונה האחרונה הרוכב נסע בנתיב הימני והרכב שפגע בו פיספס את הפנייה אז פשוט התפרץ לנתיב .
    מטריף אותי איך נהגים מבצעים כאלה עבירות על בסיס יומי .
    מיליון פעם קרה לי שפספסתי פנייה אבל בחיים לא אסכן אף אחד .
    לא סוף העולם להמשיך ובפנייה הבאה לפנות ולחזור קצת אחורה .
    הכבישים בארץ לא כאלה ארוכים כמו בחול.
    מאוד מאוד קשה לצפות שרכב מגיח משום מקום .
    כמו שאיילזו אמר ניסע ברגוע בימין
    תהיה איזה הסחת דעת ו......

Junior Member הסמל האישי של Mitsu
    ציטוט נכתב במקור על ידי assaf7419 צפיה בהודעה
    בתאונה האחרונה הרוכב נסע בנתיב הימני והרכב שפגע בו פיספס את הפנייה אז פשוט התפרץ לנתיב .
    מטריף אותי איך נהגים מבצעים כאלה עבירות על בסיס יומי .
    מיליון פעם קרה לי שפספסתי פנייה אבל בחיים לא אסכן אף אחד .
    לא סוף העולם להמשיך ובפנייה הבאה לפנות ולחזור קצת אחורה .
    הכבישים בארץ לא כאלה ארוכים כמו בחול.
    מאוד מאוד קשה לצפות שרכב מגיח משום מקום .
    כמו שאיילזו אמר ניסע ברגוע בימין
    תהיה איזה הסחת דעת ו......
    באופן שיטתי, מדי שנה, כל שנה, יש כ- 10-15 הרוגים שמתים בדיוק בגלל הסיבה הזו. ועל כל אלה יש עוד עשרות ש"רק" נפגעים בתאונה אבל למזלם הם לא מתים.
    הנהגים חוטפים עונש מגוחך, אם בכלל.
    אבל 100% מהתאונות הספציפיות האלה ניתנות למניעה אם רק הרוכבים ילמדו לקרוא את הכביש, ימקמו את עצמם במקום הנכון, וכך יגנו על עצמם מפני נהגים שסוטים ברגע האחרון ביציאה מהמחלף.
    אני רואה כמעט תאונות כאלה כל יום. הרוכבים לא לומדים וחבל מאוד.
    ---
    מיצו

"מיצו בדרכים"
    www.mitsu.co.il

Junior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי Mitsu צפיה בהודעה
    באופן שיטתי, מדי שנה, כל שנה, יש כ- 10-15 הרוגים שמתים בדיוק בגלל הסיבה הזו. ועל כל אלה יש עוד עשרות ש"רק" נפגעים בתאונה אבל למזלם הם לא מתים.
    הנהגים חוטפים עונש מגוחך, אם בכלל.
    אבל 100% מהתאונות הספציפיות האלה ניתנות למניעה אם רק הרוכבים ילמדו לקרוא את הכביש, ימקמו את עצמם במקום הנכון, וכך יגנו על עצמם מפני נהגים שסוטים ברגע האחרון ביציאה מהמחלף.
    אני רואה כמעט תאונות כאלה כל יום. הרוכבים לא לומדים וחבל מאוד.
    מה הדרך ללמוד?

Sent from my SM-A715F using Tapatalk

Banned
    ציטוט נכתב במקור על ידי lovelysoul8089 צפיה בהודעה
    מה הדרך ללמוד?
    כשהייתי צעיר בלונדיני גבוה יפה תואר ושליח למדתי ברחובות תל הביב להביט תמיד במראות (של הרכבים החונים) ובזוויות הגלגלים הקדמיים.
    אבל אני כבר לא בלונדיני, ותמיד מופתע מהמשולש שמהבהב במראות של הרכבים לכבודי.
    בכל מקרה אם צריך ללכת הוא יקח אותך בזמנך. ע"ע טל"ש.

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של ayalzo
    בקיצור, מה שחשבתי שהתכוונת.
    בלי להשתחצן,
    אני יכול לכתוב ספר על אסטרטגיית רכיבה.לא רק כי למדתי את זה בקורסים, אלא גם כי חוויתי על בשרי, או למדתי ממקרים ותאונות של אחרים, או סתם למדתי מצפיה בסרטוני זוועה ביוטיוב.
    ןעדיין, לפעמים אני מוצא את עצמי ממוקם בצורה כזאת שאם רכב היה מחליט לעשות שטות, הוא היה משחיל אותי.
    לא כי אינני יודע טוב יותר, אלא כי לא הייתי מרוכז.
    אני באמת ובתמים מאמין שלא קיים רוכב אנושי שחף מכך.
    (למעט מי שרוכב תחת השגחה אלוקית כמובן...).
    נערך לאחרונה על ידי ayalzo; 03-11-2022 בשעה 19:32.

עורך ראשי FullgaZ הסמל האישי של אביעד אברהמי
    היום סביב השעה 16:42 נהרג רוכב כבן 30 ברחוב יוספטל בלוד.
    כרגע לא ברורות נסיבות התאונה, אולם צוותי רפואה שהגיעו למקום מצאו את הרוכב במצב אנוש ופינו אותו לבית החולים תוך כדי פעולות החייאה.

זהו הרוכב השני שנהרג בחודש נובמבר, וה-63 מתחילת שנת 2023.

באותה השעה בדיוק נפצע בינוני רוכב כבן 26 בכביש 386, מכיוון מכון טיהור השפכים לכיוון צומת כרם ('הפס של נס הרים'). הרוכב החליק באחת הפניות ונפגע בגפיים העליונות והתחתונות. הוא פונה לבית החולים הדסה עין כרם, כאמור במצב בינוני.

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של lokimonster
    יש את האוטודידקט שלומד בדרך הקשה. (עם דגש על האוטו)

מצאתי על מה לקטר הוינקר של ימאהה נושר!!!
    SIC TRANSIT GLORIA MUNDI