תוצאות 1 עד 4 מ 4

אשכול: האם כדאי להגיש תלונה על שכפול/גניבת מספר

צפייה משולבת

Junior Member

Question האם כדאי להגיש תלונה על שכפול/גניבת מספר

קיבלתי מכתב מחברת הביטוח של הצד ג' על תאונה לפני 3 חודשים בערך בכביש בצפון בשעות הצהריים, בטענה שאני הצד הפוגע.
    אני לא הייתי בצפון או במיקום התאונה, וגם לא עברתי תאונה עם האופנוע. גם עבדתי בבית באותו הזמן באיזור המרכז והאופנוע לא זז. יש עליו איתורן.

מבדיקה עם הביטוח, הם מדברים על רכב מול רכב (ולי יש אופנוע). תאונה בפקק. גם שם הנהג הפוגע הוא לא שלי (אפילו לא קרוב).
    הם הבינו שהפרטים לא נכונים ולא הגיוניים, ואמרו לי בטלפון שנראה שהיתה פה בעיה/תקלה, והם יטפלו בזה.

אז בזמן שהם מטפלים בזה, אני תוהה האם כדאי לפנות למשטרה לטעון שכנראה מישהו שכפל את מספר האופנוע שלי, שם אותו בכלי רכב אחר ומסתובב איתו בצפון. לפחות שזה יהיה רישום כזה.
    או פשוט להמתין עם זה במקרה ואולי זה פשוט טעות רישום ולא משהו מכוון.

מה נכון יותר לעשות?
    אם אני הולך למשטרה, מה אני צריך להביא איתי (חוץ מהרישיון/פרטים של האופנוע שלי)? האם להמתין לאישור רישמי של חברת הביטוח שלא מדובר באופנוע שלי? להמתין שישלחו לי את כל החומר על הבקשת תביעה הזאת? לפנות לאיתורן לבקש רישום/אישור מאיתורן שהאופנוע לא זז ממקומו הרגיל באותו יום באם יש להם?

תודה.

Member
    הארוע לא לגמרי ברור. אם מישהו שם על הרכב שלו לוחית עם מספר של רכב אחר זה בד"כ כדי להטעות מצלמות מהירות.
    כשיש תאונה ומחליפים פרטים מצלמים גם את רישיון הרכב ואת תעודת הביטוח (בנוסף לרישיון הנהיגה), ושם מופיע מספר הרכב המבוטח, כך שהמספר על הלוחית חסר משמעות.
    אם זה אכן בוצע אז התקלה לא נובעת מלוחית משוכפלת אלא מסיבה אחרת. למשל שמישהו לא העתיק נכון את המספר מהרישיון.
    ממליץ לבדוק מול אותה חברת ביטוח אם יש להם את הצילום של רישיון הרכב הפוגע לפני שתגיש תלונה, שכרגע אתה אפילו לא יודע על מה היא.

Senior Member הסמל האישי של mudale222
    תברר עם החברת ביטוח אם זה לא איזה טעות סופר במספר שמישהו הקיש ואם לא אז תגיש תלונה שתהיה בראש שקט יותר. זה יכול לחסוך לך צרות רציניות בהמשך.

כמו שהוכתבים כתבו פה.

ממליץ לדבר עם חברות הביטוח ולקבל יותר פרטים לרבות קבלת מספר הרכב המופיע להם בדיווח ואת מספר הגשת התלונה כדי שהמשטרה תוכל לקשר את התלונה שלך לתלונה שהוגשה מטעם אחד הנהגים.

כמובן להגיש תלונה רק אם אכן הבנת שמדובר באותו מספר רכב כמו שלך.
    בברכה,
    עו"ד אדם אבישר
    מצדה 7, בני ברק - מגדל ב.ס.ר 4
    פל': 054-5543493
    https://www.amadv.co.il/