תוצאות 1 עד 5 מ 5

אשכול: כמה שאלות כנהג חדש לגמרי

Question כמה שאלות כנהג חדש לגמרי

א. אני מסתכל הרבה על אופנועים לאחרונה לקראת אופנוע ראשון(יש לי רישיון a1), הסתכלתי על trk502, מאוד אהבתי את הvoge 500dsx גם, הסתכלתי על הadv 390 של ktm וכל פעם אמרו לי את המושג חתונה קתולית ושאני לא אצליח למכור... אז רציתי לשאול כמה באמת קשה למכור אופנועים כאלה? כי תמיד אומרים לי לך על הגדולים האמינים, קאוואסקי ימאהה במוו הונדה.

ב. אני מתלבט כרוכב גבוה(1.95) אופנועים a1 מרגישים לי לרוב קטנים עלי(חוץ מהcb500x), זה גורם לי ללכת לכיוון של ה650 המוגבלים, הבנתי שזה עניין של דעה אבל אני מעוניין לשמוע את דעתכם בנושא.

ג. כמו ששמתם לב החורף מתחיל(לצערנו), כמה נורא זה לצאת לכבישים פעם ראשונה בתקופה גשומה, אולי עדיף לי להתאפק 4 חודש(תחבורה ציבורית) ובאביב לעלות פעם ראשונה על הכביש?

ד. דעות על האופנועים הבאים(כמו שציינתי בשאלה ב את הממדים שלי) אם אפשר:
    versys 650 a1
    mt07 tracer a1
    cb500x
    voge 500dsx(עוד פעם מאוד נדלקתי עליו אבל אני מפחד מהעניין של החתונה הקתולית)
    suzuki sv650(שברור ומובן לי שהוא סטייל שונה לחלוטין ממה שנרשם עד כה)
    ועוד הצעות שיש ברור שיתקבלו בברכה

חפרתי קצת אז חבר'ה תודה על העזרה

Member
    יוסיפו על דעתי מביני עניין בסעיפי א', ב' ו-ד', אבל בגדול:
    א. ככל שהאופנוע יותר פופולרי, ככה באופן כללי יהיה יותר קל להיפטר ממנו. לא יודע מה יהיה בעתיד, אבל אפשר פעם ב- להציץ ביד 2 לראות לאן נושבות הרוחות (מבחינת כמות ומחירים). כמובן שאופנוע ראשון עדיף יד שניה מלכתחילה, כך שירידת הערך לא פסיכית.
    ב. שאלה של נוחות, שליטה עצמית ושליטה באופנוע. הם מוגבלים, אבל עדיין עם מלא Oomph. בנוסף לזה, האם אתה מרגיש בנוח לנווט 220 קילו בין הרגליים, או רוצה לתרגל שנה-שנתיים על משהו יותר קליל? אופנועי קצה של A1 לדעתי (האישית) נותנים מספיק כוח להתחלה.
    ג. אחרי הגשם הראשון לא כ"כ ביג דיל. כמובן שברכיבות הראשונות תיסע על כבישים יבשים, אבל ברגע שיש לך קצת ניסיון, תיסע רגיל עם תאוצה איטית יותר ולאט יותר בכיכרות. יש לצמיגים הרבה יותר אחיזה ממה שנדמה, רק בהקשר הזה תוודא באמת שהצמיגים תקינים. בנוסף, בזמן שלמכונה לא אכפת להירטב, קח בחשבון את הציוד שאולי תרצה לקנות בשבילך לרכיבה יבשה בגשם.
    ד. עד הפוסט הזה לא ידעתי שיש מותג אופנועים בשם Voge (ואני פה וברשת כבר 3 שנים), אז אלא אם כן יש רגש סנטימנטלי לכלי שמצדיק את הקניה וחווית הרכיבה, סביר להניח שלא שווה את המחיר (אבל כמו שרשמתי בהתחלה, אני לא מומחה). הרושם שאני מקבל מה-MT07 שהוא לא כ"כ למתחילים (לא ניסיתי; שמעתי/קראתי, יש פה כמה רוכבים), אבל דווקא על ה-Versys יש דעות טובות ככלי למתחילים.

אחרון חביב, תזכור שצ'אנק מהתקציב חייב יהיה ללכת על ציוד המיגון - קסדה ומגפיים במינימום, כפפות, מעיל ומכנס/מגן ברכיים בהמלצה חמה - נוסף על אבזור שמומלץ לאופנוע, בסגנון ארגז, מגן מנוע ומשהו למסמר איתו פלאפון (+סוללה?) לכידון.
    עריכה: שחכתי גם ביטוח חובה, ומע' איתור ו/או מקיף.
    בנוסף, מומלץ בחום גם לקחת אחרי כמה מאות קילומטרים לפחות קורס אחד של רכיבה מתקדמת (פרו ריידינג, אופנוען מאומן וכו').

בהצלחה, רכב בזהירות ותהנה!
    Vespa GTS SuperSport 300 HPE Blu Energia 2020
    Moto Guzzi V85 TT Evocative Rosso Uluru 2022
    Saucony Triumph 2024
    "עודדו את הילדים שלכם לקנות אופנוע, לא ישאר להם כסף לסמים!"

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של ayalzo
    מסכים כמעט עם כל מה שכתב דיקיי.
    בוודאי שלא הייתי מחכה חצי שנה. מקסימום נמנע מלרכוב בימי גשם בהתחלה (אני אישית עשיתי את רשיון הרכיבה שלי בחורף, לעתים בגשם, כולל את הטסט ושרדתי כדי לספר).
    ב. לא רשמת איפה יהיו רוב הרכיבות שלך. אם אתה חי ומתנהל בכרך הגדול, הייתי שוקל בחיוב להתחיל עם אופנוע קל יותר, ובעיקר זול יותר לתיקונים. זאת המלצה גנרית לכל מי שמתחיל לרכוב. אם הגודל מפריע לך, הייתי שוקל אפילו איזה דוש.
    וגם,
    כדי לתת לך אומדן משוער של צפיפות על הכלי, כנס לאתר:
    https://cycle-ergo.com/

אתה בוחר דגם אופנוע, מכניס גובה (ניתן לשנות לשיטה המטרית), ורואה איך נראית תנוחת הגוף. ניתן לשנות בין ישיבה (מטריד בד"כ רוכבים גבוהים) או בין רגליים על הרצפה (מטריד רוכבים נמוכים).
    ניתן להוסיף להשוואה מספר דגמים ולקפוץ ביניהם כדי לראות את ההבדלים.

Senior Member הסמל האישי של KKatkov
    אנסה לענות לפי הסדר.
    א. TRK ו-VOGE אלה כלים סיניים. הסינים של היום זה לא מה שהיה פעם, ולפחות ה-TRK נמצא בשוק תקופה ארוכה וממכר בכמויות יפות. לא נראה שהאופנועים האךלה מתפרקים אחרי שנה-שנתיים, כמו הסינים מלפני עשור. הק.ט.מ 390 מבוסס על הדיוק (שלא נחשב שיא האמינות בלשון המעטה), מיוצר בהודו.
    כן, אלה כלים פחות אמינים וסחירים מהונדה CB500X למשל (שמיוצר בתאילנד) - אבל אתה יכול לקחת את זה לטובתך: קנה אופנוע בן שנה-שנתיים, עם כמה תוספות נחמדות ב-30-35% פחות ממה שהוא עולה בסוכנות. כשתרצה להחליף (בעוד שנה כנראה), פשוט תגלח מהמחיר כמה שצריך כדי למכור בזמן סביר.
    לא מתאים לך - לך על ה-CB500X או על ורסיס/ורסיס/טרייסר/ויסטרום.

ב. הטרייסר בסבירות גבוהה ירגיש לך קצת צפוף. ה-SV עוד יותר, אם כבר תמדוד ויסטרום 650. מבחינת אמינות - כל הכלים הנ"ל די אמינים ועם סחירות סבירה (ורסיס) עד טובה (טרייסר).

ג. נדיר שיש בישראל גשם שוטף במשך כמה שבועות ברצף, שלא לדבר על חודשים. אז ביום של מבול - תשאיר את האופנוע בבית.
    אגב - עם ציוד חורף ראוי אין בעיה לרכב גם ביום גשום מאוד. כמובן שזה דורש מקדמי ביטחון גבוהים יותר, זהירות רבה, היכרות טובה עם האופנוע וטכניקת רכיבה ברמה סבירה.

ד. חזרה לאותה נקודה - אתה צריך ללכת ולמדוד. בתחושת הבטן שלי, אתה תרגיש הכי נוח על גבי סוזוקי ויסטרום או אולי אפילו ימאהה טנרה 700.
    ואם כבר אתה מסתכל על ווג, תסתכל על ה-650 (הזה עם מנוע ב.מ.וו).
    ובכללי - אני חושב ש-CB500X יענה על כל/רוב הדרישות שלך, ויהיה גם אמין וסחיר. הוא גם אופנוע נפלא ללמוד עליו ולגדול איתו.
    Ducati Multistrada 1100
    Alfa Guiletta 1.4 Manual

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של lokimonster
    אתייחס למה שאני מכיר
    TRK יש למישהו שעובד אצלנו את הכלי הנ"ל כבר מספר שנים.

הוא מרוצה ממנו ולא היו לו בעיות.

לגבי הCB500X כלי נהדר ואישית הייתי מעדיף אותו על פני הסיניים ( חבר רכש לפני מספר חודשים מודל 2014 ) ומבסוט עד הגג.

אני מאותם אלו שחיים בעולם הישן בו איטלקי מענג ומתפרק
    סיני לא קיים
    צרפתי מקצר
    אוסטרי או גרמני יקר ולא אמין
    קוריאני זה לחובבי יפני חסרי תקציב

ויפני מנצח

כאמור אני מהדור הישן

מצאתי על מה לקטר הוינקר של ימאהה נושר!!!
    SIC TRANSIT GLORIA MUNDI