יוסיפו על דעתי מביני עניין בסעיפי א', ב' ו-ד', אבל בגדול:
א. ככל שהאופנוע יותר פופולרי, ככה באופן כללי יהיה יותר קל להיפטר ממנו. לא יודע מה יהיה בעתיד, אבל אפשר פעם ב- להציץ ביד 2 לראות לאן נושבות הרוחות (מבחינת כמות ומחירים). כמובן שאופנוע ראשון עדיף יד שניה מלכתחילה, כך שירידת הערך לא פסיכית.
ב. שאלה של נוחות, שליטה עצמית ושליטה באופנוע. הם מוגבלים, אבל עדיין עם מלא Oomph. בנוסף לזה, האם אתה מרגיש בנוח לנווט 220 קילו בין הרגליים, או רוצה לתרגל שנה-שנתיים על משהו יותר קליל? אופנועי קצה של A1 לדעתי (האישית) נותנים מספיק כוח להתחלה.
ג. אחרי הגשם הראשון לא כ"כ ביג דיל. כמובן שברכיבות הראשונות תיסע על כבישים יבשים, אבל ברגע שיש לך קצת ניסיון, תיסע רגיל עם תאוצה איטית יותר ולאט יותר בכיכרות. יש לצמיגים הרבה יותר אחיזה ממה שנדמה, רק בהקשר הזה תוודא באמת שהצמיגים תקינים. בנוסף, בזמן שלמכונה לא אכפת להירטב, קח בחשבון את הציוד שאולי תרצה לקנות בשבילך לרכיבה יבשה בגשם.
ד. עד הפוסט הזה לא ידעתי שיש מותג אופנועים בשם Voge (ואני פה וברשת כבר 3 שנים), אז אלא אם כן יש רגש סנטימנטלי לכלי שמצדיק את הקניה וחווית הרכיבה, סביר להניח שלא שווה את המחיר (אבל כמו שרשמתי בהתחלה, אני לא מומחה). הרושם שאני מקבל מה-MT07 שהוא לא כ"כ למתחילים (לא ניסיתי; שמעתי/קראתי, יש פה כמה רוכבים), אבל דווקא על ה-Versys יש דעות טובות ככלי למתחילים.
אחרון חביב, תזכור שצ'אנק מהתקציב חייב יהיה ללכת על ציוד המיגון - קסדה ומגפיים במינימום, כפפות, מעיל ומכנס/מגן ברכיים בהמלצה חמה - נוסף על אבזור שמומלץ לאופנוע, בסגנון ארגז, מגן מנוע ומשהו למסמר איתו פלאפון (+סוללה?) לכידון.
עריכה: שחכתי גם ביטוח חובה, ומע' איתור ו/או מקיף.
בנוסף, מומלץ בחום גם לקחת אחרי כמה מאות קילומטרים לפחות קורס אחד של רכיבה מתקדמת (פרו ריידינג, אופנוען מאומן וכו').
בהצלחה, רכב בזהירות ותהנה!