עושה רושם שאתה בכלל צריך קטנוע.
אם בכל זאת אתה רוצה אופנוע, ואחד שישמש נטו להגיע מ-א ל-ב ולמנהלות, חפש nc750 מוגבל.
שלום לכולם,
חדש לגמרי בתחום
בקרוב בעל רישיון A1 עד אז עושה סקר שוק
הדרישות שלי מהאופנוע זה נסיעות עבודה בית (30 קילומטר ביום) וסידורים מידי פעם אבל לא של דברים גדולים
שהישיבה עליו תהיה זקופה ולא להישען קדימה בצורה מוגזמת
שהוא יהיה כביש - לא שטח בכלל.
דגם אמין - עם זמינות חלפים סבירה
אופציה להרכיב נוסע
אפשרות אחסון - בונוס ( ארגז מאחורה/בצדדים/ מתחת למושב - אם אתה יודע שיש תא מתחת למושב אודה שתוסיפו)
125 סמ''ק ומעלה
עוד לא נכנסתי לתחום השיפורים אבל שיש שוק וזמינות לשיפורי האופנוע
בונוס אם יש: כשהאופנוע יצא מהבית חרושת הוא יצא עם נוכחות - שישמעו אותו הרכבים מסביב ( אם יש אגזוז של חברה מוכרת שמומלץ לדגם)
שנתון לא קריטי, מחפש יותר איזה סוגי דגמים עונים לצרכים שלי
תקציב עד 40 אלף לא כולל מיגון וביטוח - אם יש דגמים משנתונים נמוכים יותר שעונים לצרכים במחיר מועט יותר אשמח לשמוע
אני ממש אודה למי שישפוך אפילו מעט אור על מה שרשמתי
תודה.
עושה רושם שאתה בכלל צריך קטנוע.
אם בכל זאת אתה רוצה אופנוע, ואחד שישמש נטו להגיע מ-א ל-ב ולמנהלות, חפש nc750 מוגבל.
הייתי אומר שאתה צריך הונדה CB500X (שהרבה יותר זול מ-NC מוגבל, ויעשה לך את אותה עבודה באותה מידה של הצלחה) אבל רשמת "לא שטח בכלל" - ולא הבנתי האם התכוונת לעובדה שלא תרכב בשטח, או לעניין האסטטי - שאופנועי אדוונצ'ר/קרוסאובר (אופנוע כביש שנראה כאילו הוא יכול לרדת קצת לשטח) הם מחוץ לתחום.
כאמור, פרט ל-NC אין באופנועים אפשרות לאכסן משהו יותר גדול מקופסת סיגריות "מתחת למושב".
אם מה שאתה מחפש זה אחד מהכלים האלה שבו המושב נפתח למעלה או הצידה, ושמים שם את הקסדה או קניות מהסופר - זה נקרא "קטנוע" ולא "אופנוע".
אז בשביל שתהיה אפשרות לעזור לך, תסביר בבקשה מה אתה מחפש.
קטנוע או אופנוע.
אופנוע רטרו/נייקד/אדוונצ'ר כביש/קאסטום - מה הסגנון המועדף? האם יש סגנון שאתה לא מעוניין אפילו לשקול?
על איזה כלים חשבת עד עכשיו? איזה דגמים מצאו חן בעיניך?
Ducati Multistrada 1100
Alfa Guiletta 1.4 Manual
אני מסכים, עם קטקוב, שמי שלא חשוב לו התא מטען, ולא עושה נסיעות מאוד ארוכות על בסיס קבוע, יעדיף cb על פני nc בכמעט כל תרחיש.
(הבוקר, אגב, עשיתי קניות עם הnc, ללא ארגזי צד, וללא תיק גב. התא הזה הוא הסיבה היחידה בעתיה קניתי).
רד מהעניין של אגזוז, רעש מיותר שלא נותר יותר כח או יותר בטיחות.
הסתכלתי על הדגם הזה - נראה שהוא עונה לדרישות
מה משמעות המילה מוגבל ? איך ההגבלה מתבצעת ? איך יודעים שיש אותה ?
אם יש קישור למדריך על הסבר מושגים ומשמעותם אשמח לקרוא.
ראיתי שבחלק מהדגמים יש D.C.T ובחלק אין - קראתי והבנתי מה המערכת הזו נותנת
האם היא מומלצת למתחילים ? ומה משמעות המערכת מבחינת שווי הכלי ?
קקטוב תגובה משובחת ומוערכת מאוד.
גרמת לי לקרוא לא מעט ולהיחשף לכלים ונתונים חדשים
ההונדה CB500X נראה בהחלט מועמד ראוי והוא אחד הדגמים שקראתי מחיפושים של אנשים עם דרישות זהות שאכן מומלץ לרכוש
איך האופנוע מבחינת תחזוקה ואמינות ?
הכוונה ב "לא שטח בכלל" הייתה שאני לא מתכנן לרכב אתו בשטח ( יש לי ג'יפ 4X4 בשביל זה )
נתוני אופנועי קרוסאובר לא נראים שעונים לדרישות שלי
נתוני אופנועי אדוונצ'ר הם עונים לדרישה שלי כי מרביתם באים עם תנוחה זקופה - כידון רחב וגבוה - מיכל דלק נדיב - מרווח גחון נאה ( מדרכות , תעלות, במפרים ושיבושים עירוניים למניהם)
מחפש אופנוע - לא קטנוע
אני בגובה 1.8 מטר
ושוקל 90 קילו
דגמי הרטרו שקראתי וראיתי מרביתם נראים קטנים עם הספקים קטנים
דגמי נייקד שקראתי נראים לא יציבים , עם לכלוך שמצטבר מהר מאוד ותחזוקה מאוד תכופה , נראה שהם לא אמינים , ללא שוק של הוספת מגיני רוח , גם המיכל דלק צמוד לרגליים וכולנו מסכימים שרוב הזמן קיץ פה
כמו שרשמתי למעלה אופנועי אדוונצ'ר מעניינים אותי - אשמח לשמוע על דגמים אמינים נוספים מלבד ה NC & CB500X
אופנועי קאסטום לדעתי זה בשלב מתקדם בתחום רוכשים
חלפים - תחזוקה - ניסיון רכיבה , צריך להיות בקיע ועם ידע ברכישה של אחד כזה, לדעתי.
למרות שדגם VULCAN S של קאוואסקי היה נראה מעניין
האופנועים שעניינו אותי
קאוואסאקי Z300
דוקאטי סקרמבלר 400
סוזוקי GSX-R600
הונדה CB500X
דעתכם ?
אשמח להצעות דגמים שווי ערך להם - בעולם האופנועים לכל יצרן יש 30 ומעלה דגמים ויש מעל 30 יצרנים ואני רק נכנסתי לתחום
נ.ב
אני יודע שאפשר לפרק את זה אבל מעדיף בלי מגן רוח גבוהה בחזית של האופנוע - אם זה משהו עדין מתקבל
תודה קקטובולנוספים שאגיב בהמשך
הכוונה הייתה שהסובבים אותי בכביש ירגישו בנוכחות שלי
כשאני נוהג ברכב עם חלונות סגורים ורדיו עדין ברקע
אני שומע יותר חזק את האיתות שלי מאשר קטנוע שמתקרב
ולעיתים מרחוק אני שומע אופנועים ובתת מודע שלי נערך לנוכחות שלהם.
זו הייתה הכוונה המדויקת שלי לגבי האגזוז והרעש.
לא בקטע של שופוני ו ה "וומממממ וווממממממממ"
לא מחפש אטרקציות של הרמות גלגל ולהראות איזה גדול יש לי
העדפה שלי לסוע עם קצת יותר רעש , גם מרגיש מחובר יותר לכלי וגם מרגיש יותר נוכח בכביש
אין שום הוכחה שאופנוע רועש מעורב פחות בתאונות דרכים ויש כבר מחקר אחד או שניים שמראים שעדיין אופנוע רועש לא נשמע בתוך הרכב בזמן נסיעה.
ואם כבר בנושא בטיחות אז כמו האגזוז הרועש גם רכיבה עם אורות גבוהים אינה מוסיפה לנראות ואפילו מסכנת את הרוכב.
אופנוע רועש רק מתיש את הרוכב מהר יותר, חבל על הכסף וחבל על המפגע שאתה עומד להיות עם כזה אופנוע.
לגבי אמינות וליכלוך איבדתי אותך לגמרי, מה הקשר
לזה ואופנעי נייקד? אתה באמת חושב שיש הבדל באמינות בין ימאהה MT 7 לטנרה 700?
ומה הקשר ל סוזוקי R600? כמו לדבר על טויוטה קורולה וטויוטה סופרה באותו משפט
נערך לאחרונה על ידי Dresdner; 24-11-2022 בשעה 01:12.
אגזוזים - יש אגזוזים זולים שעושים רעש ומפריעים לסביבה ויש אגזוזי אפטרמרקט כמו אקרופוביץ שמייצרים סאונד בס שהוא חגיגה לאוזניים בלי להפריע לסביבה. 4 בשורה עם אקרו' ללא משתיק (בלי לפרק ממיר) מייצר סאונד מהנה וסביר. אישית אני חושב שאגזוז כזה כן מוסיף אלמנט כלשהו של בטיחות - כשהייתי עובר בפקק עם הזד רכבים היו מפנים דרך מיוזמתם, הם היו מרגישים שאופנוע מתקרב ומפנים מקום.
תחושה אישית לחלוטין, הוכח גם כבעייתי מול רשויות החוק או שוטרים מחפשים...
אגזוז לא מתאים גורם נזק למנוע.
לא הוכח עדיין שפרט להורדת משקל ושיפור זניח בביצועים שווה את המחיר המטורף שנדרש עליו.
החלפת אגזוז על מנת לשפר ביצועים מצריכה עבודה מקצועית וכולל גם התעסקות עם מחשב המנוע.
ולפותח השרשור - אל תחפש תחושת ביטחון על אופנוע! הכלל הוא: אתה הארנבת, כל משתתפי הכביש האחרים
הם הציידים ועונת הצייד לא נגמרת אף פעם.
אין מנוחה לרשעים.
חפש את האופנוע שהכי מדבר אליך, בתמחיר הטוב ביותר עבור, קח בחשבון שאתה תחליף אותו תוך שנה וקצת גם
אם עכשיו אתה בטוח שלא. ותלמד לרכוב על האופנוע הזה בלי שטויות עד שתצבור ניסיון חפש גם קורס רכיבה מהטובים.
פעם, האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!
אני גם קצת מבולבל מכמה משפטים שרשמת (פותח השרשור), אבל לגביהnc,
מוגבל הוא מוגבל אלקטרונית מהחברה. יודעים זאת על ידי הסתכלות ברשיון (ובכותרת ההודעה של מי שמפרסם למכירה). ספציפית בnc ההבדל בין המוגבל לבין הלא מוגבל הוא פחות גדול מבאופנועים אחרים.
הdct היא בעצם "גיר רובוטי" אבל בגרסה האופנוענית. בד"כ הגרסה הזאת מעלה את מחיר הכלי. סה"כ זאת מערכת שהוכיחה את עצמה, ועל אף שזאת עוד מערכת שעלולה להתקלקל, המעט בעיות שלה מוכרות ונפתרות די בקלות.
עם זאת, לטעמי האישי, מי שקונה את גרסת הdct, מצהיר שהוא פחות מעוניין באופנוע, ויותר בכלי דו"ג. שהרי הבחישה בהילוכים היא כל מה שעושה את ההבדל. ולכן למה לא פשוט לקנות קטנוע (או גדלנוע) על מלא, שהוא פרקטי בהרבה. תא מטען יותר גדול, יותר קל לעלות ולרדת, המושב הוא יותר כורסתי, ופליטת חום מהמנוע לא קיימת...
מקבל מה שאתה אומר לגבי עניין ההוכחות ומחקרים לגבי אגזוז ובטיחות
במחשבה שלי אופנוע עם רעש = נוכחות = ביטחון
אופנוע רועש מתיש את הרוכב , מסכים במידה והרעש הוא אגרסיבי ולא נעים
לגבי עניין האמינות בין ימאהה M7 לטנרה 700 אין לי תשובה כי אני לא מכיר את עולם האופנועים לעומק ואת הכלים האלו
מקריאה ראשונית אני משער שטנרה 700 דורש יותר תחזוקה כי הוא אופנוע שטח, שטח = יותר תחזוקה
מכיר את זה מעולם ה 4X4
יונאי I30 טיפול פעם בשנה, מצבר פעם בשנתיים , צמיגים כשרואים שהם עייפים
ג'יפ קטן אפילו ג'ימיני צריך צריות , ברקסים , מחזירי שמן , צלבים וטיפולים תכופים יותר
שוב, אין לי נסיון עם כלים ולהתחיל להשוות אמינות של דגמים אני לא יכול כי אין לי את הידע
הידע שאני רוכש זה מקריאת כתבות , סיקורים וחוות דעת באינטרנט ומהפורום פה
ירדתי מעניין הסוזוקי R600 , הכוונה שלי בהתחלה הייתה לדגמים הישנים יותר 09,10 - לא ידעתי שיש חדשים
בכללי בעניין ההספקים ירדתי מה 600
מעדיף עד 500 סמ"ק
הרבה מאוד אנשים ממליצים על הספקים נמוכים יותר בשביל הניסיון וביטחון בכביש.
אז אמשיך להתמקד ולקרוא תוכן על הדגמים שציינתי למעלה
DRESDNER האם יש לך המלצה על דגמים בהספקים עד 500 מלבד אלו שציינתי למעלה ?
ומה דעתך על הדגמים שמעניינים אותי למעלה ?
ודעת שאר קוראים האשכול ?
תודה,
ברור שאגזוז לא מתאים גורם נזק למנוע
אני מסוג האנשים שבודקים חוקרים ומשווים לפני רכישה
לדעתי זה מסוג המוצרים שקונים מיצרן אמין ורציני (בהתאם לזה המחיר)
אם מוצא הוראות התקנה של המוצר לפני אז זה משפיע על הרכישה בהחלט
שלחתי לך הודעה פרטית לגבי נושא קורס רכיבה.
אולי בהמשך אפתח אשכול על זה ועל עניין של תחזוקה עצמית
דעתך על הדגמים שציינתי למעלה ?
יש לך דגמים נוספים שאתה יכול לחשוף אותי עם הספקים עד 500 ואמינים ?
אולי בגלל חוסר הידע שלי המשפטים שלי נשמעים מבלבלים אעבוד על זה.
ברשיון של האופנוע רשום " מוגבל ל X הספק" ?
באיזה שורה זה רשום ? הערות ? ליד כוחות הסוס ? מפתיע אותי שמשרד התחבורע מציין את זה בכלים
תודה על הסבר ה DCT
האם רשום ברשיון שהדגם בעל DCT ? או שצריך לפי דגם האופנוע לזהות איפה ואיך נראת המערכת הזו ? מלבד לשאול את המוכר בשביל לאמת את עניין ה DCT
זה בעצם מעביר לך הילוכים אוטומטית אבל עדיין נשארת לך האופציה לשלות בעצמך בהילוך לפי הבנתי, האמנם ?
גרמת לי לשקול את עניין ה"גדלנוע" אקרא תוכן על זה
קוראי האשכול הנכבדים תוכלו לרשום מספר דגמים שנכנסים תחת ההגדרה "גדלנוע" ?
נערך לאחרונה על ידי מיכה; 24-11-2022 בשעה 20:38. סיבה: שגיאות כתיב ופיסוקים