אופנוע אמין מאד אבל בלאי טבעי בקילומטרז כזה יכול לעלות לך הרבה כסף.
היי וסופש נעים
בבקשה לא להתרגז אם לא פתחתי את האשכול במקום הנכון או שזה כבר נשאל בעבר
אני רוכש Suzuki V-storm 650 שנת 2015 עם 112 אלף ק"מ רוכש מעופר אבניר עבר טיפול גדול ( ממה שהם אומרים )
חרשתי על ה יוטוב כבר
השמח לשמוע קצת חוות דעת על הדגם בהתחשבות בק"מ למרות שזה V-TWIN
מה לצפות?
וגם לדעת את הדגם כי הבנתי שיש GEN1 GEN (הלכתי לאיבוד)
אני יודע לשמור ולטפל באופנוע (לפחות ב1997 Kawasaki VN 800 שאצלי כבר 12 שנה )
תודה וסופש נעים
WhatsApp Image 2022-11-25 at 12.59.46.jpg
WhatsApp Image 2022-11-25 at 12.59.47.jpg
WhatsApp Image 2022-11-25 at 12.59.48.jpg
נערך לאחרונה על ידי Timo; 25-11-2022 בשעה 17:37.
אופנוע אמין מאד אבל בלאי טבעי בקילומטרז כזה יכול לעלות לך הרבה כסף.
כתוב כאן בבקשה מה לעזאזל התכוונת לכתוב בכותרת, ונערוך לך אותה.
לדעתי הוא התכוון לרשום בכותרת: "חוות דעת לאופנוע"
ישבתי עליו הבוקר בצקפוסט .
תיתחדש
לדעתיי (אלא עם המצב הכלכלי ממש חרבנה וחובה כלי) עדיף להשקיע יותר כסף ולקנות כלי עם ק"מ יותר סביר.
אפשר היום ב25-35K למצוא כלים עם כלום ק"מ.
הכאב ראש של כלי ישן והכאב של יישור קו ולהיתקע לפעמים לטעמי לא שווים את החסכון בכסף.
מדבר בדור שני (Gen 2).היי וסופש נעים
בבקשה לא להתרגז אם לא פתחתי את האשכול במקום הנכון או שזה כבר נשאל בעבר
אני רוכש Suzuki V-storm 650 שנת 2015 עם 112 אלף ק"מ רוכש מעופר אבניר עבר טיפול גדול ( ממה שהם אומרים )
חרשתי על ה יוטוב כבר
השמח לשמוע קצת חוות דעת על הדגם בהתחשבות בק"מ למרות שזה V-TWIN
מה לצפות?
וגם לדעת את הדגם כי הבנתי שיש GEN1 GEN (הלכתי לאיבוד)
אני יודע לשמור ולטפל באופנוע (לפחות ב1997 Kawasaki VN 800 שאצלי כבר 12 שנה )
תודה וסופש נעים
האופנוע עצמו אמין ועמיד מאוד, מנועים שיכולים להגיע גם ל-300 אלף.
יתרון גדול אם טופל כל 6 אלף ק"מ ולא כל 12. אם טופל כל 12, הייתי מתרחק מאופנוע שהספיק לנסוע מעל 100 אלף ק"מ. אם אין היסטורית טיפולים בכלל, חפש אופנוע אחר - אתה קונה מחברה ולא מהבעלים, מה שהופך קניה של אופנוע ללא היסטוריה לחתול בשק.
כל המסביב (בולמים, בלמים, מיסבים, רכיבי בלאי) דורש אבחון לפני הקניה וישור קו לאחר הקניה.
וכן, אם אתה שואל אותי - בטווחי המחירים של הכלים האלה, עדיף להוסיף 4-5 אלף ש"ח במעמד הקניה ולרכוש אופנוע מיד פרטית נמוכה שטופל בקפדנות, מאשר אופנוע מסוכנות עם ק"מ גבוה.
Ducati Multistrada 1100
Alfa Guiletta 1.4 Manual
המנוע אמין אבל כל המסביב יקרוס
סטרטר
דינמו
מיישר זרם
מיסבים בכל מיני מקומות
גומיות בנאבה
מותחני שרשרת טיימינג
בלמים (קיט שיפוץ)
בולמים (אחורי החלפה, קידמי שיפוץ)
אטמים בכל מיני מקומות
טרמוסטת
כל הנ״ל יקרו גם באופנוע שמור בקילומטראז כזה וקשה לי להאמין שבעלים של אופנוע עם מחירון נמוך ישקיע עלות כזאת מטורפת לכן או שהרוב עוד לא קרה ויקרה בקרוב או שחלק טופל בצורה חובבנית כדי לחסוך כסף
מה שקורה עם כלים כאלו זה שהבעלים החדשים רוכבים עליהם עד שיש תיקונים בעלויות גבוהות ואז האופנוע מושבת ונמכר לפירוק או מעלה חלודה בחניה
מצאתי על מה לקטר הוינקר של ימאהה נושר!!!
SIC TRANSIT GLORIA MUNDI
מי אמר שכל הדברים האלה יקרו ביחד? כנראה שהם לא, אם תבחר את האופנוע בזהירות.
יש SV650 שנת 2009 שמתובב בין חברים, נקנה עם ~85 אלף והיום עומד על ~105.
אחרי הקניה הוא עבר ישור קו - בולמים (כולל אחורי של GSX-R600), בלמים, ברקסים.
כמו כן, משאבת הדלק עברה ניקוי (מחלה של הדגם).
לא סטרטר, לא אלטרנטור , לא המיישר ולא הטרמוסטט לא הוחלפו עדיין, ככל הידוע לי. פעם אחרונה שרכבתי על האופנוע הזה הוא נסע מעולה והרגיש תקין לגמרי.
בקיצור, זה:
אולי נכון בגרמניה. לא אצלינו.ה שקורה עם כלים כאלו זה שהבעלים החדשים רוכבים עליהם עד שיש תיקונים בעלויות גבוהות ואז האופנוע מושבת ונמכר לפירוק או מעלה חלודה בחניה
Ducati Multistrada 1100
Alfa Guiletta 1.4 Manual
בגרמניה מוציאים אופנועים לגמלאות הרבה לפני זה.
בישראל שאתה קונה אופנוע עם קילומטרז כזה ואתה מתכוון לרכב עליו עוד 30-40 אלף קילומטר סביר להניח שאתה עומד להיות היד האחרונה והאופנוע ימכר לפירוק או יעשו בו מיליון קומבינות כדי לסחוט עוד קצת קילומטרים ממנו.
המנוע אולי בנוי להחזיק מאות אלפי קילומטרים אבל הרכיבים מסביב לא.
אני בטוח שיש יוצאי דופן ויש תמיד את ההוא עם חצי מיליון קילומטר שרק החליף שמן.
מה שאתה אומר לא תמיד נכון, ויש לא מעט כלים עם 100+ אלף קילומטרים שנמצאים הרבה זמן ביד אוהבת, ומצבם הכללי תקין.
ברור שבאופנוע ישן צריך מדי פעם להחליף רכיבים כאלה ואחרים שמתבלים, אבל באופנוע מתוחזק זה מגיע בהדרגה ולא במכה.
כאן יש כמה דוגמאות לויסטרום 650 עם קילומטראז' מכובד, וחלק מהכלים נראים לא רע בכלל.
https://www.yad2.co.il/vehicles/moto...5&km=150000--1
Ducati Multistrada 1100
Alfa Guiletta 1.4 Manual
להראות טוב לא קשור למכלולים של האופנוע שמפסיקים לעבוד מבלאי טבעי ושמחיר האופנוע נמוך ועלות התיקון גבוהה האופנועים האלו מוצאים את עצמם נטושים או מפורקים,
יש אופנועים ששוים את ההשקעה (לסוג מסויים של אנשים) כמו הונדה גולדווינג, יש בכל העולם מהדגם הזה גם עם מיליון קילומטר אבל זרקו עליהם ים של כסף כדי שהם ימשיכו לעבוד, על וי סטרום הרוב לא יעשה את זה ובאיזור של ה150,000 אלף קילומטר זה איפה שהכלים האלו ימצאו את מותם לכן מי שמתכנן לקנות אופנוע גנרי כמו וי סטרום עם 115,000 קילומטר ומתכנן לרכב עליו 20,000 קילומטר בשנה שיקח בחשבון שהוא כנראה יהיה הבעלים האחרונים של האופנוע הזה והוא ישפוך עליו לא מעט כסף בנוסף אם מדברים על האופנוע הספציפי הזה הוא לא ממש נראה טוב ואפילו הסוכנות לא מצאה לנכון לשטוף אותו כי כנראה זה יחשוף דברים אחרים
לגבי האופנוע הספציפי - מסכים, הוא לא נראה טוב בתמונות.
לגבי זה שהכלים "ימצאו את מותם" ב-150 אלף - לא מסכים, בכלל.
אתה פשוט התפנקת עם כלים חדשים. שכחת שלהחליף מיסבי היגוי וחשפץ זוג בולמים קונבנציוניליים - זה סה"כ 4-5 שעות עבודה למכונאי ביתי מיומן, עם הקפה, ועלות החלקים היא כמה מאות שקלים.
בדרך כלל, מי שקונה אופנוע ישן וזול - הולך לעשות חלק גדול מהעבודות עצמאית עם חלקים מהאינטרנט, או אצל מכונאי שעובד בבית.
אפשר להתווכח עד כמה זה חכם לבחור בכיוון הזה במקום לשלם עוד 10-15 אלף לאופנוע חדש יותר, אבל בתור אחד שחי ככה שנים רבות - זה אפשרי, ישים, ושום דבר מזעזע לא קורה ברגע שהשעון מגיע ל-150 אלף ק"מ. האופנוע ממשיך לנסוע ללצבור קילומטרים, כל עוד מחליפים בו את הרכיבים שהגיעו לקיצם.
מי שיקנה אותו יהיה יד אחרונה? בסבירות גבוהה כן. כשאתה קונה אופנוע שמחירו זהה לירידת ערך של אופנוע חדש בשנה הראשונה על הכביש, אני לא חושב שסחירות עתידית היא שיקול משמעותי. חוץ מזה, אם עוד 3 שנים האופנוע עדיין יסע תקין, תמיד תוכל למכור אותו בכמה אלפים. תתפלא, לא חסר אנשים שרוצים לקנות אופנוע נוסע ב-5-6K ומעדיפים (בצדק) להתפשר על הקילומטראז' ולא על המצב.
Ducati Multistrada 1100
Alfa Guiletta 1.4 Manual