ציטוט נכתב במקור על ידי kaz צפיה בהודעה
אגב אני מבלארוס במקור (Fun fact - רוב הבלארוסים לא שיתפו פעולה עם הנאצים)
נחשפה ערוותי. אין לי ידע מעמיק להבחין בין כל הניבים השבטים והאינטריגות של הגוש הזה.
מבחינתי כולם אותו הדבר.
בפנימיה למד איתי ילד אורי (יורי במקור?) מהעליה של שנות ה70 - ומשם המילים קייב אודסה וכ'ו ידועות לי כרוסיה.
למה לסבך אותי עכשיו עם מלחמות פנימיות?

אני מתנצל על שקראתי לך רוסי

https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%91...A8%D7%95%D7%A1

ב-1919 עלו הקומוניסטים לשלטון בבלארוס והפכו אותה לרפובליקה הסובייטית הסוציאליסטית של בלארוס, אשר ב-1922 הפכה לאחת המייסדות של ברית המועצות. חלקה המערבי של המדינה דהיום, ובו מחוזות בריסק, הרודנה ווילנה, סופחו לפולין. בשנת 1939, בעקבות הסכם ריבנטרופ–מולוטוב, פלשו הסובייטים למזרח פולין (מערב בלארוס) וסיפחו אותו. השטח חולק בין בלארוס ואוקראינה, והעיר וילנה נמסרה לרפובליקה הסובייטית הסוציאליסטית של ליטא, שסופחה לברית המועצות אף היא. הסובייטים ביצעו קולקטיביזציה מיידית בשטחים החדשים, והחלו ברדיפות מידיות נגד פולנים ובלארוסים, שחלק גדול מהם הוגלה לסיביר ולמרכז אסיה. בלארוס הייתה אחד האזורים הסובייטיים שנפגעו באופן הקשה ביותר מהכיבוש הנאצי. חלקיה המערביים צורפו לנציבות הרייך אוסטלנד וכרבע מתושביה, יהודים ולא-יהודים, נספו. בסיום המלחמה הייתה הארץ עיי חורבות, ונזקקה לשיקום ממושך.
עד 1991 הייתה בלארוס "הרפובליקה הסובייטית הסוציאליסטית של בלארוס", כלומר רפובליקה סובייטית בברית המועצות. עם זאת, בלארוס הייתה חברת ארגון האומות המאוחדות מראשיתו, במקביל לחברותן של אוקראינה ושל ברית המועצות. בשלהי הפרסטרויקה התגברו הקריאות לעצמאות, ובאותה שנה החלו הפגנות ושביתות, ....
פאקינג סרט ערבי