אני משתמש כבר 3 שנים באוקלי אייר ברייק למעשה יש לי 2 אחד לאופני הרים השני לאופנוע, זיעה לא חסר וגם רוכב בבוץ והם לא מראות שום סימני דעיכה משמעותיים הכל נראה שיחזיק לפחות עוד שנה שנתיים.
המשקף המובנה טוב כשאין הרבה אבק אחרת הייתי מוותר.
יש המלצה לגוגלס?
אני מכיר גוגלס מעולם הסקי, ולא משנה כמה כסף אני שופך על המוצר הזה - אחרי 3 שבועות של סקי (18 ימי שימוש), כל הגוגלס תמיד הולכות לעזאזל. בדגש על הספוג מסביב. מרוב זיעה ולכלוך.
ובסקי גם המשקף בא במגע עם שלג ומים... אני לא רוצה לדמיין מה קורה בריכבות שטח כשחוץ מזיעה ושמש זה בא במגע עם חול ובוץ.
ראיתי דבר כזה שנקרא קסדות אדוונצ'ר או קסדות דו"ש, שזה כמו קסדת שטח קטנה ופחות מאווררת עם משקף מובנה. ואז לא צריך גוגלס... אולי כדאי ללכת על האופציה הזו? הבעיה שזה פשוט נראה יותר מוטה לרכיבות כביש ולא לשטח, מבחינת איוורור, וגודל מצחייה/מרחק סנטר.
מישהו שמכיר יכול לתת עצה?
אני משתמש כבר 3 שנים באוקלי אייר ברייק למעשה יש לי 2 אחד לאופני הרים השני לאופנוע, זיעה לא חסר וגם רוכב בבוץ והם לא מראות שום סימני דעיכה משמעותיים הכל נראה שיחזיק לפחות עוד שנה שנתיים.
המשקף המובנה טוב כשאין הרבה אבק אחרת הייתי מוותר.
If you are a good rider it will prove & exploit your skill to the world, if you are mediocre it will kick you in the teeth & laugh at you
It is purpose built for strafing curves, serious commuters or tourers need not apply
When you ride it nothing else matters except it, you & making the next turn
ROGUE RC51
כמו בסקי גם כאן יהיה בלאי, אבל בד״כ מדובר בעשרות שעות רכיבה.
אצלי המשקף נגמר הרבה לפני הספוג או הרצועה (שריטות בעיקר) ומאד תלוי איפה רכבתי (ענפים) וכמה הקפדתי לשמור עליו.
שתי גישות לעניין וניסיתי את שתיהן:
1) לקנות משקף של הביוקר ולהתבאס מכל שריטה.
2) לקנות בזול מאליאקספרס 5 במכה ולהעיף לפח בלי רגשות אשם כשנמאס לך ממנו.
(ועכשיו תתחיל מקהלת ה״לא קונים מיגון סיני״….)
תבחר לאיזו גישה אתה מתחבר.
לגבי קסדה עם משקף מובנה, לא יודע באיזה סגנון אתה רוכב אבל לדעתי לא מתאים לאינדורו.
תודה על התשובות. אני מתחבר מאוד לחוק של לקנות ערימה בזול, ולזרוק. אבל הפעם החלטתי דווקא לקנות מוצר אחד "יקר", כי קראתי שיש לו עדשה וגם מסגרת ספוג ניתנים להחלפה...
זה נקרא leatt velocity 6.5
אמאזון משלוח חינם. 60 דולר 210 שקל. אני מקווה שעשיתי בשכל. ימים יגידו.
חבר, קבל עצה בזול אל תחסוך תקנה משקף איכותי, חזק שלא מתפרק גם אם יש בלאי (לי יוצא אחת לשנה בערך להחליף) סה"כ המשקף נשרט ומסריח אבל העיקר סיפור קצר - חבר רכב באזור מסילת ציון עבר מתחת לעץ (אלה למיטב זכרוני) וענף חדר לו ליד ארובת העין . היה בבית חולים עשה CT וכד ניקו ושוחרר . לאחר שבוע שהפרצוף שלו התנפח נסע ללניאדו בדקו בצורה מקיפה ונצא שכ 2ס"מ מהענף בתוך הראש שלו, כמעט איבד עין רץ לאיכילוב שבוע באשפוז לא שווה . תקנה משהו איכותי וטוב.
אתה צודק. זה מפחיד גם אותי. בגלל אופנוע ראשון וההתלהבות אני מתבטל הרבה בצפייה בסרטים ביו טיוב.
-ראיתי איזה סרטון על מישהו שנפל עם האופנוע בשביל, לא משהו קשוח מידי, אבל נפל לתוך שיח ונכנס לו ענף לתוך הלחי.
אם היו קסדות דו"ש עם משקף מובנה, שהיו מאווררות ונראות מוטות לכיוון של רכיבת שטח - הייתי הולך על זה בלי לחשוב פעמיים.
פשוט כולן נראות קטנות ועגולות כאלו, מוטות לכיוון של רכיבות בכביש, עם מעט מאוד דגש על איוורור... וכנראה יותר דגש על שקט...
הי,
אם כבר קנית את המשקף של ליט ממליץ לך בחום ביום שאתה מקבל אותו למרוח דבק בין העדשה למסגרת שלו,
היה לי אחד כזה, וכשהפכתי אותו אחורה באחת הרכיבות ורציתי להחזיר אותו אחרי כמה דקות נעלמה לי הזגוגית!
דבר דומה קרה כמעט לעוד חבר..
אז בהצלחה!