כנראה שהמצב פה לא כל כך גרוע כמו שמתארים.
שוק אופנועי האנדורו הישראלי יציב, ואף גדל במעט ב-2022 ל-1,350 כלים; ישראל מקבעת את מעמדה כמעצמת אנדורו עולמית; סיכום מכירות אנדורו לשנת 2022.
http://fullgaz.co.il/%d7%90%d7%a0%d7...d-%d7%91-2022/
שמתי לב למשהו מעניין. בארה"ב ואוסטרליה, למדתי מיו טיוב, הם קוראים לאופנועים אנדורו עם נפח גבוה dual sport. וגם מתייחסים אליהם ככאלו. לא רק היצרנים והמגזינים. גם הלקוחות... מעמיסים עליהם תיקים מכל צד ומיכלי דלק מוגדלים וצמיגי דו"ש מוטים לשטח, ויוצאים איתם לרכיבות שבילים ומדבר ארוכות שכוללות גם כבישים ארוכים. ומתגאים בזה.
בארץ שלנו מדבר לא חסר, והמגזר הזה של דוש ושבילים הוא גם כן מאוד פופולרי רואים את המספרים של הדוש של פנטיק והונדה למשל. -אבל פה דברים כאלו אף אחד לא עושה.
-בכלל, הקטגוריה של נפחי 450 ומעלה אצל כל היבואנים, אפילו היבואנים הגדולים: היא הקטגוריה הכי חלשה במכירות.
מהסיבה הפשוטה - פרופורציות.
אתה משווה את יבשת אמריקה ויבשת אוסטרליה לארה"ק ?
פה אתה יכול להיות בן שישים, להגזים ולהתקין סבל ולהעמיס עליו מנגל,
להניף רגל על הדרוזי ברעננה וללכת לאיבוד במדבר יהודה תוך שעה שעתיים.
ע"ע מוטי מור MORM
אגב גם באוסטרליה אנשים מתפכחים,
לבחור היה KTM690 ונשבר לו (תרתי משמע) אז הוא עבר ל WR250
נערך לאחרונה על ידי NAOR2207; 06-01-2023 בשעה 10:41.
שלמה,
הבהרה קטנה.
ראשית, dual sport זה לא אנדורו. לא קרוב לאנדורו.
בעצם זהו ברווז. יודע לעשות הכל, אבל לא מצטיין בשום דבר.
אני במשך שנים רכבתי על דואל ספורט שהיה גם כלי ההתניידות היומיומי שלי, וגם הכלי לטיולים בסופ"ש.
בעוד כל החברים היו מגיעים לטיול עם אופנועי האנדורו המפונפנים שלהם, אני הייתי מגיע ברכיבה.
אבל,
העם היושב בציון התקדם והתברגן, וכנראה גם לא חסר לו כסף. אנשים מרשים לעצמם להחזיק אופנוע מקצועי ועגלה שמתאים הרבה יותר לטיולים החד יומיים שמאפיינים 99 אחוז מהרכיבות.
מי שעושה שטח קל יעדיף את הדושים הכבדים (מה שנקרא היום "אדוונצ'ר) שמאפשרים גם נסיעה בינעירונית מפנקת,
ומי שמשלב שטח בינוני ואולי יותר, יעדיף אופנוע קליל. גם אני, בימי הדוש העליזים לא הייתי מעמיס עליו תיקי צד ומיכל, כי אז הוא כבר כבד מדי (לא שdr650 הוא קליל כשרוצים לרכוב בשטח אמיתי). השאר, זה מה שנאור כתב.
ועדיין, יש נישה של מזדקנים עם נוסטלגיה, או תפרנים עם שרירים וישבן וגב חזקים, שרוכבים על דואל ספורט. היא פשוט קטנה.
אם הנסיעות כביש שלי לא היו כוללות תפירה של כביש 6 מדי יום, כנראה שגם אני הייתי חוזר לdr650 הספרטני, ומשלב מדי פעם "זמן מדבר" לעצמי.
אני מבין. אני פשוט טוען שבאמריקה/אוסטרליה יש פלח עצום של רוכבים שלוקחים אופנועי אנדורו 450 ו 500 סמק, קוראים להם dual sport דוש. ומשתמשים בהם כ-דוש. ומתגאים שהם מעמיסים עליהם משקל ומנשאים ומיכלים מוגדלים עם הארגזים, וטוחנים 50 דקות על כביש מהיר.
בכל כיוון.
דושים. לכל דבר לעניין. פשוט עם החלפת שמן כל 1000-2000 ק"מ...
בישראל אין דבר כזה. וזה לא שאין ביקוש לדושים. הנה בכתבה, הדוש 300L של הונדה נמכר מאוד. הדוש של פנטיק נמכר מאוד. פעם כשהיו wrr ועוד איזה משהו של קוואסאקי הם גם היו נמכרים אני ראיתי את הלינקים של שנים קודמות.
בישראל אנשים פשוט לא עושים את הדבר הזה של אנדורו 450-500 שממש מתייחסים אליו כאלו דוש, קוראים לו דוש, ומעמיסים עליו משקל + רכיבות בכביש מהיר של שעה שלמה.
תראה את מכירות ה 300L לעומת ה 450L שלא נמכר בכלל לעכשיו בדקתי גם ירד מהאתר של יבואן הונדה. או כל שאר הדגמים 450/500 של כל שאר היבואניות. עושה רושם שהקהל בישראל לא אוהב את הנפחים האלו. לא כ-דוש ולא כאנדורו ולא כשום דבר אחר.
drz/dr נראה לי שבישראל לא אוהבים כי אלו אופנועים מיושנים.
אם סוזוקי היו מוציאים דגם דוש חדש מוזרק אני דווקא חושב שכמו ה-300L של הונדה: היו נמכרים הרבה יחידות. אפילו שזה דוש.
דרך אגב. סתם שאלה: יש בכלל מכירה של אופנוע סופרמוטו בישראל?
נערך לאחרונה על ידי שלמה.; 06-01-2023 בשעה 13:44.
אתה מפספס. הכלים האלו נקראים דואל ספורט כי הם דואלים - הם מורשים לנסיעה על הכביש הציבורי ומורשים לרכיבה בשטח.
מה שאצלם זה רק האופנועים מעל 450 סמ"ק שמגיעים עם תאורה מלאה ולוחית רישוי, אצלנו אלו כל האופנועים ברישוי צהוב. כל אופנועי האנדורו לפי ההגדרות שלהם, הם דואל ספורט.
למה בארץ לא עושים זאת? כי זה מיותר.
להם יש שמורות שאפשר ללכת לאיבוד בהם ומאות ק"מ של רכיבה מהבית אליהן. בארץ - מרוץ חוצה ישראל, הביא את הרוכבים מהחרמון לאילת בפחות מ-12 שעות.
אז בשביל מה צריך תיקים על האופנוע, אם אתה חוצה את המדינה לרוחב בפחות משעתיים?
בעל חברה לכתיבת תוכן ופרסום דיגיטלי יוצר דופן ברשתות החברתיות.
אנליסט שוק (נותן שירות לעופר אבניר).
הכרובלוג
יום מסלול - המדריך המלא
תודה על ההבהרה.
אגב, אז אפשר להבין מדבריך - שאפילו אם נשים בצד את עניין הדוש, אופנועי 450-500 הם די מיותרים בישראל, אפילו כאנדורו?
זה לא מדוייק.
בארה"ב לפחות יש דירט בייקס ויש דואל ספורט אבל ההבחנה היא לא נפח אלא תקינה לכביש.
דירט בייק הוא חסר תקינה לכביש אין לו מספר והוא לא עומד בתקנות זיהום ורעש, כשדואל ספורט הוא אופנוע שיש לו תקינת כביש.
בנוסף יש מדינות בארה"ב שמחלקות את הדירט בייק לרד סטיקר וגרין סטיקר - הגרין סטיקר מאושר לרכב כל השנה והרד סטיקר בחלק מהפארקים רק בחלק של השנה .
כדוגמא: ה XR250L האלמותי לא משתנה בדיוק בגלל הסיבה הזאת של תקינה קיימת ומוגדר דואל ספורט, ה DRZ400 ויש עוד מספר דינוזאורים.
וכמובן יש דואל ספורטים חדשים יותר מכל נפח KTM XC250f, GS1200 וכך הלאה.
If you are a good rider it will prove & exploit your skill to the world, if you are mediocre it will kick you in the teeth & laugh at you
It is purpose built for strafing curves, serious commuters or tourers need not apply
When you ride it nothing else matters except it, you & making the next turn
ROGUE RC51