לפני החלפת סלילים תבדוק את מישר הזרם (גשר דיודות)
בסרטון המצורף מראים איך בודקים את כל מערכת הטעינה.
https://youtu.be/bUb97GnDLOU
Z250sl לאחר בעיות מצבר והחלפת מצבר למצבר חדש, נדלקה מנורת מצבר(יש לציין שעד החלפת המצבר לא נדלקה שום מנורה אבל היו בעיות בהתנעה). בבדיקת מתח ב 4000-5000 סלד המתח בערך על 12.8, מה שגרם לי לחשוב על טעינה לקויה.
אני אציין ששמתי מצבר עם אמפר גבוהה יותר (12A) כי להבנתי אין מניעה והפרש המחירים לא היה גדול אשמח לאישור בנושא או להסבר למה לא טוב.
בנוסף רציתי לדעת אם יש עוד משהו לבדוק לפני החלפת סלילים.
ובמידה ואצתרך להחליף סלילים כמה זה נורא לסוע חודש ככה עד שיגיעו הסלילים מחול(מבחינת בריאות המצבר ולא מבחינת יש סיכוי שאתקע)
וטיפים כללים להחלפת סלילים לבד יתקבלו בברכה, פעם ראשונה שאחליף אבל יש ידע טכני טוב.
לפני החלפת סלילים תבדוק את מישר הזרם (גשר דיודות)
בסרטון המצורף מראים איך בודקים את כל מערכת הטעינה.
https://youtu.be/bUb97GnDLOU
עם נינג'ה 250SL, היתה לי בעיה דומה.
שים לב שזה סליל תלת פאזי, אז הוא מת בשלבים.
עוד טיפ מהמכונאי: הוא מקורר שמן, אז רמות שמן מנוע נמוכות, יכולות לגרום לו למוות מוקדם.
אצלי היתה עוד בעיה, אחד החיבורים למיישר הזרם נדחף החוצה, אז למעשה אחת הפאזות לא הגיעה למיישר.
תשיג מטען למצבר וטען אותו בזמנך הפנוי, אל תתן לו לרדת מתחת ל12V. אם אתה לא רוכב כמה ימים, עדיף שתטען למלא ושיעמוד מלא.
גז פתוח בהתנעה לא תמיד עוזר להתנעה מהירה.
תמיד אפשר לזרוק קלאץ' ולהניע. בשני, 8-10 קמ"ש לפחות.
מקווה שהזמנת את הסליל הנכון![]()
אכן שוחה בשמן מנוע.
אצלי בנינג'ה הוא היה בצד ימין מקדימה, מעט מתחת למכל הדלק.
עם העתקה לZ, אז באזור העיגול האדום.z250_1.jpg
תוכל כמובן לעקוב אחרי הכבל שיוצא מהסטטור.
כיוונת אותי ממש טוב רק בצד ההפוך(בזד הוא בצד שמאל)
בדקתי את מיישר הזרם מבחינת כיוונים והוא נראה על פניו בסדר, עלה לי רעיון אם אני יכול לבדוק ישירות את המתח שמוציאים הסלילים ולשלול שהבעיה בהם זה יכוון אותי יותר טוב, אבל לא הייתי בטוח איפה המקום האידיאלי למדוד מתח על הסלילים, מהסלילים יוצאים שלושה חוטים צהובים שכל אחד מהם אל מול השלדה מראה לי שש וולט, ניסיתי למדוד את הזרם שנכנס למייצב אך ללא הצלחה.
אני בכיוון או שנאבדתי לגמרי?
רעיונות יתקבלו בברכה
תמדוד מתח חליפין בין הצהובים.
אתה אמור לקבל באזור 60 וולט בכל קומבינציה של זוג צהובים עם גז.