אופי הרכיבה שלי זה אך פעם בשבוע לעבודה, וטיול בכבישי הרי ירושלים פעם בשבוע.
יש לי מעיל של ספידי יחסית ישן (בן 10) ואני מתלבט האם להשקיע במעיל חדש או וסט.
אשמח לקבל המלצה על וסט מתנפח לבינתיים (כרגע המועמד המועדף שלי זה Air tech 5)
אופי הרכיבה שלי זה אך פעם בשבוע לעבודה, וטיול בכבישי הרי ירושלים פעם בשבוע.
יש לי מעיל של ספידי יחסית ישן (בן 10) ואני מתלבט האם להשקיע במעיל חדש או וסט.
אשמח לקבל המלצה על וסט מתנפח לבינתיים (כרגע המועמד המועדף שלי זה Air tech 5)
קח בחשבון שהוא די מסורבל, כבד ואטום לרוח. גם הפחות מסורבלים (smart jacket של וtech air 3) עדיין מורגשים מאוד ומעיקים עם הזמן.
לדיאנזה יש smart jacket בגירסה אינטגרטיבית לגמרי בתוך מעיל עם שרוולים ארוכים + מיגונים. לא ניסיתי, אבל על פניו נראה שהוא קצת יותר נוח.
אני כבר חמש שנים עם וסט של פונט 2. הוא מאוורר ונוח. לפני כמה שנים יצא לי לפגוש את הכביש והוא תפקד יפה מאד. הפויינט 2 מבוסס על ההילייט אבל שונה ממנו מאד, המיגון גב רך כך שהווסט פחות מסורבל והרבה יותר קל להכניס אותו לארגז מגולגל לצד הקדסה; יתרון שני יש לו ריפודים ומיגונים בכל מיני מקומות שמוסיפים על המיגון שנוצר מהאויר.
זה עניין של ניהול סיכון או קניית סיכונים.
אתה יחסית רוכב מעט אז הסיכון של נמוך, מצד שני במקרה של תאונה זה לא ממש משנה.
זה כנראה אמצעי מיגון יעיל יותר מכל מעיל, לראייה משתמשים בווסט כזה (מתקדם הרבה יותר) במירוצי GP (שמישהו ייתקן אותי אם אני טועה).
אם יש לך כסף פנוי, תשקיע.
אם לא, אז כמו רוב הרוכבים תהיה עם מעיל רגיל.
שים לב שווסט זה לא במקום מעיל, לפחות הדגמים שאני מכיר מיועדים כהשלמה למעיל.
מהנסיון שלי אני מאוד ממליץ: ברגע של טמטום וחוסר תשומת לב הצלחתי לגרום נזק של עשרות אלפי שקלים לאופנוע שלי ולמכונית שלפני ולצאת מזה רק עם סחרחורת לשבועיים/שלושה בגלל כמות הפעמים שהתהפכתי על הכביש.
Yamaha X-City 250 -> Hyosung GT250 -> Suzuki GS500 -> Suzuki V-Strom 650 -> Suzuki Bandit 1200 --> Kawasaki Versys 650