עמוד 1 מתוך 2 12 אחרוןאחרון
תוצאות 1 עד 15 מ 23

אשכול: מחפש מחליף לf700gs

מחפש מחליף לf700gs

בוקר טוב חברים
    כיום רוכב על במוו f700gs, מותק של אופנוע אבל נשבר לי הפין שבת מהתחזוקה שלו, מוסכי יפניים לא יודעים איך לטפל בו ומוסכים ייעודיים לבמוו שנמצאים באיזור חיוג 04 דורשים תרומת כליה תמורת השירות. יש גם כאלה זולים יותר אבל פשוט לא מסתדר לי לנסוע פעמיים בשנה למודיעין כדי לטפל באופנוע. ולא, אני לא הולך לפתוח גראג' בחניון של הבניין.
    בקיצור, בא לי נפח ארבע ספרות וסיפור התחזוקה זה אחלה תירוץ כדי לשכנע את האישה.
    על הכוונת:
    1. וורסיס 1000
    2. ויסטרום 1000
    3. פזלתי לכיוון של אפריקה, לא בטוח עדיין.
    4.קטום כלשהו, יש להם איזה שישה דגמים, מוסיף אותם כאופציה רק בגלל המחיר קניה הנמוך, לא ידוע לי כלום על הכלים האלה.

התקציב די דל, המכירה של הגרמני אמורה לספק כ35-37 אלף שח, יכול להוסיף עוד 5-10.

הרכיבות שלי הן 90% עבודה בית (כרגע 25 קמ לכיוון) ומעט טיולים בקיץ, הממוצע כיום עומד על כ20 אלף קמ בשנה.

הכי חשוב לי בכלי זה אמינות. (עד כמה שידוע לי, קטמ ואמינות זה שני הפכים אבל אולי אני טועה, אשמח לשמוע דעות בנושא)
    האופנוע זה הכלי רכב היחידי שלי, אין לי יכולת להשאיר אותו בחניה ולחכות שיגיע חלק.

אשמח לשמוע את דעתכם

Sent from my 21091116UG using Tapatalk

Senior Member הסמל האישי של AsafA
    ב-2018 היה לי F700GS לבן עם שלדה אדומה שמאד אהבתי, למרות שבילה המון במוסך כבר בתקופת האחריות. יום אחד לקחתי סיבוב על הוורסיס 1000 של השושנים וזמן קצר אחר כך היה לי Z1000SX. הזד עבר 48,000 ק"מ עם אפס תקלות והמון כיף והוחלף בטרייסר 9.

לדעתי וורסיס 1000 או טרייסר 9 יעשו יופי את מה שאתה צריך ורוצה.

Senior Member הסמל האישי של Jonathan
    מה לגבי סופר טנרה?

Senior Member הסמל האישי של השושנים
    בגדול ובגילוי נאות היה לי ורסיס 1000 מודל 2017 והיום יש לי ורסיס 1000 2022 SE והוא קלף מנצח
    עבור מי שמחפש כיסוי מרחק בנוחות מעולה הוא הכי חזק בסיגמט של אדוונצ'ר כביש (120 כ"ס) של כוח
    עוצמה ומהירות נשלטת בקלות ואמינות של....בקודם עשיתי 53 אלף ק"מ טיפולים שוטפים ללא ציוץ ובנוכחי
    כרגע רק 5000 ק"מ.

רכבתי כעל כמעט כל הכלים האפשריים ברכיבות מבחן, המסקנה שלי שבתמורה למחיר ולאמינות כמות ההנאה
    היכולת והתמורה היא הכי טובה בורסיס כי שאר המועמדים הנחשקים הם יקרים הרבה יותר ואמנים פחות.

לגבי הויסטרום לתחושתי ועוד כאלה שדיברתי איתם זה אופנוע שיוט מצוין אבל התחושה של הגלגל הקדמי רחוק
    ממרכז האופנוע ולכן בכבישים טכניים הניהוג קצת "משונה" לי והתחושה שהוא פחות ספורטיבי.

הורסיס מכיל בתוכו כמה וכמה אופנועים שניתן לעשות איתם הכל, גם רכיבה חזקה, גם כיסוי מרחקים מהיר לבד
    ובזוג, גם טיולים, מבלי לשלם מחיר גבוה באחזקה ... לדעתי מתאים גם במחיר וגם היכולת כחבר כמעט לכל רוכב.

הבחירה שלי.
    פעם, האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

Senior Member הסמל האישי של AsafA
    בפיין טיונניג שבבחירה בין טרייסר לוורסיס, צריך לבדוק את סגנון ומסלול הרכיבה. הטרייסר קל משמעותית ומרגיש יותר ספורטיבי, מצד שני הוורסיס גדול יותר, עם מושב רחב יותר לטובת רכיבה בזוג. השושנים לא רוכב בפקקים ורוב הנסועה שלו מתבצעת בכבישים ריקים של שבת בבוקר, ובהרכבה. לכן אם במסלול שלך יש מעבר בתנועה עירונית או פקקים לטרייסר יש כמה נקודות זכות. בכל מקרה שניהם יהיו בחירה מצוינת.

ציטוט נכתב במקור על ידי AsafA צפיה בהודעה
    בפיין טיונניג שבבחירה בין טרייסר לוורסיס, צריך לבדוק את סגנון ומסלול הרכיבה. הטרייסר קל משמעותית ומרגיש יותר ספורטיבי, מצד שני הוורסיס גדול יותר, עם מושב רחב יותר לטובת רכיבה בזוג. השושנים לא רוכב בפקקים ורוב הנסועה שלו מתבצעת בכבישים ריקים של שבת בבוקר, ובהרכבה. לכן אם במסלול שלך יש מעבר בתנועה עירונית או פקקים לטרייסר יש כמה נקודות זכות. בכל מקרה שניהם יהיו בחירה מצוינת.
    לא מדויק, ה-SE החדש נבחר במיוחד בשביל הטיול הגדול באירופה וצויד בהתאם, תוספת המשקל והארגזים אכן מורגשת
    בפקקים אל מול הורסיס הרגיל (2017) שזה פחות או יותר הדגם שפותח השרשור יכול לקנות בתקציב.

רוכב מודע יכול להסתדר עם תוספת המשקל לדגם האלקטרוני עוד כמה ק"מ אל מול דגם ה-S העירום מה גם שכרוכב
    אני נמנע ככל האפשר להשתחל בין מכוניות "על המילימטר" מה שאני מפסיד בדוחק אני מרוויח אח"כ ביכולת.

הרצון של יכולת ספורט לא הייתה חלק מהדרישות של פותח השרשור שחיפש אמינות, לורסיס אין מתחרים בזה, חיפש
    נוחות, להערכתי מהניסיון שלי הורסיס יותר נוח מול הויסטרום, אבל זה עניין של הרגל והעלה הרהורים לגבי האפריקה
    שנחות מהורסיס בכל הפרמטרים למעט יכולת שטח שלא הועלתה כדרישה ראשונית.

ה-KTM מהנה מאד לרכיבה כלי פאן טהור עם יכולת שטח מרשימות אבל נופל חזק בנושא אמינות ושמירת ערך שוק.
    יהיו הרבה שיגידו שלא אבל מספיקה שיחה עם מביני עניין בתחום בכדי להבין שמדובר בגרעין קשה ושונה מרוכבים
    אחרים. והוא לא מומלך כאופנוע ראשון או לאחד שהוא חסר ניסיון בתחום.

בהנחה שפותח השרשור לא מתכוון להתאבד על עצמו במהירות של מעל 200 קמ"ש בכביש 6 ומחפש חבילה בשלה
    יותר ופחות תזזיתית אז הבחירה הטבעית היא ורסיס והוא לא ירגיש נחות בשום צורה מול אף אחד.

אם תיפרץ מסגרת האשראי והנ"ל יהיה מוכן לקנות את החבילה הבווארית להשקיע המון בכיסא נוחות ומידע על
    אמינות מעורפלת אז אין ספק שהבחירה משתנה...אבל אנחנו לא בפרק הזה.
    נערך לאחרונה על ידי השושנים; 03-02-2023 בשעה 07:43.

לדעתי וורסיס 1000 או טרייסר 9 יעשו יופי את מה שאתה צריך ורוצה.
    מישיבה קצרה על טרייסר 09 שפגשתי באחד הטיולים הבנתי שהוא ואני כנראה לא נסתדר. המושב היה צר וקשה, הרגליים היו משוכות מדי לאחור, בקיצור לא אהבתי.

מה לגבי סופר טנרה?
    האמת הבאת פה רעיון שבכלל לא חשבתי עליו, בהחלט שווה לבדוק. הביקורות עליו די חיוביות וכרגע יש אחד משנתון 2016 שמפורסם ביד2 במחיר ריאלי, מי יודע.

גדול ובגילוי נאות היה לי ורסיס 1000 מודל 2017 והיום יש לי ורסיס 1000 2022 SE והוא קלף מנצח
    עבור מי שמחפש כיסוי מרחק בנוחות מעולה הוא הכי חזק בסיגמט של אדוונצ'ר כביש (120 כ"ס) של כוח
    עוצמה ומהירות נשלטת בקלות ואמינות של....בקודם עשיתי 53 אלף ק"מ טיפולים שוטפים ללא ציוץ ובנוכחי
    כרגע רק 5000 ק"מ.

רכבתי כעל כמעט כל הכלים האפשריים ברכיבות מבחן, המסקנה שלי שבתמורה למחיר ולאמינות כמות ההנאה
    היכולת והתמורה היא הכי טובה בורסיס כי שאר המועמדים הנחשקים הם יקרים הרבה יותר ואמנים פחות.

לגבי הויסטרום לתחושתי ועוד כאלה שדיברתי איתם זה אופנוע שיוט מצוין אבל התחושה של הגלגל הקדמי רחוק
    ממרכז האופנוע ולכן בכבישים טכניים הניהוג קצת "משונה" לי והתחושה שהוא פחות ספורטיבי.

הורסיס מכיל בתוכו כמה וכמה אופנועים שניתן לעשות איתם הכל, גם רכיבה חזקה, גם כיסוי מרחקים מהיר לבד
    ובזוג, גם טיולים, מבלי לשלם מחיר גבוה באחזקה ... לדעתי מתאים גם במחיר וגם היכולת כחבר כמעט לכל רוכב.

הבחירה שלי.
    עקבתי בעבר אחרי הפוסטים שלך ואין ספק שעשית לי חשק לוורסיס. לא סתם הצבתי אותו מספר אחד ברשימה, הוא כרגע המועמד המוביל.
    עד כמה שני צילינדרים עודפים מייקרים את האחזקה שלו? מחלות מסוימות בדגם הוותיק יותר שידוע לך עליהם?

מקריאה קצרה ברשת הסקתי שאת KTM ניתן להגדיר כהימור, או שתיפול על כלי מושלם שיספק שלל חיוכים וריגושים שידרוש אחזקה תכופה ודי יקרה או שתיפול על כלי שימרר לך את החיים. הפאן פקטור שהחבילה הזו מציעה פחות מדבר אלי, הסיכון גבוה מדי ולכן ירד מהפרק.

את האפריקה אני לא ממש מכיר, רק יודע שיש כזה דבר ואם שושני אומר שהוא נחות מהוורסיס אז אני מאמין לו.

הויסטרום לפי הבנתי נבנה עם יכולות שטח מסויימות שבאמת לא מעניינות אותי בשום צורה, השטח הכי אקסטרים שאולי אכנס אליו זה שבילי קק"ל. הכלים שכרגע מפורסמים בלוחות שנכנסים לתקציב שלי הם משנתונים 14-15 עם קרוב למאה אלף ק"מ. אם יש אופציות טובות יותר בהחלט אעדיף לא להתעסק עם כלים שעברו כזה קילומטראז'.

נזרק פה סופר טנרה לאוויר, נראה כמו חבילה בוגרת ובשלה שעשויה להתאים לי, רק צריך לבדוק לעומק את נושא האחזקה שלו. אם מסתבר שיש רק מוסך אחד באיזור הצפון שיודע להתעסק עם החרגול הזה אז לא עשיתי בזה כלום. מצד אחד דרייב שאפט זה נסיעה חלקה ונעימה יותר, מצד שני מי יודע איזה תקלות הוא עלול להביא איתו.

פעם ראשונה שאני כותב תגובה דרך האתר עם כל הציטוטים, מקווה שיצא מסודר.

טרנה צריך למצוא אחד שלא בילה הרבה בשטח, יש חשיבות לרמת ההחזקה של כל כלי משומש, הורסיס הוא כלי אמין עם תחזוקה שוטפת זולה קונים חלקים מהרשת מבאים למוסך טיפול כל 12000 א' יודע את המחירים

Senior Member הסמל האישי של Dresdner
    ציטוט נכתב במקור על ידי shaykram1989 צפיה בהודעה
    מישיבה קצרה על טרייסר 09 שפגשתי באחד הטיולים הבנתי שהוא ואני כנראה לא נסתדר. המושב היה צר וקשה, הרגליים היו משוכות מדי לאחור, בקיצור לא אהבתי.

האמת הבאת פה רעיון שבכלל לא חשבתי עליו, בהחלט שווה לבדוק. הביקורות עליו די חיוביות וכרגע יש אחד משנתון 2016 שמפורסם ביד2 במחיר ריאלי, מי יודע.

עקבתי בעבר אחרי הפוסטים שלך ואין ספק שעשית לי חשק לוורסיס. לא סתם הצבתי אותו מספר אחד ברשימה, הוא כרגע המועמד המוביל.
    עד כמה שני צילינדרים עודפים מייקרים את האחזקה שלו? מחלות מסוימות בדגם הוותיק יותר שידוע לך עליהם?

מקריאה קצרה ברשת הסקתי שאת KTM ניתן להגדיר כהימור, או שתיפול על כלי מושלם שיספק שלל חיוכים וריגושים שידרוש אחזקה תכופה ודי יקרה או שתיפול על כלי שימרר לך את החיים. הפאן פקטור שהחבילה הזו מציעה פחות מדבר אלי, הסיכון גבוה מדי ולכן ירד מהפרק.

את האפריקה אני לא ממש מכיר, רק יודע שיש כזה דבר ואם שושני אומר שהוא נחות מהוורסיס אז אני מאמין לו.

הויסטרום לפי הבנתי נבנה עם יכולות שטח מסויימות שבאמת לא מעניינות אותי בשום צורה, השטח הכי אקסטרים שאולי אכנס אליו זה שבילי קק"ל. הכלים שכרגע מפורסמים בלוחות שנכנסים לתקציב שלי הם משנתונים 14-15 עם קרוב למאה אלף ק"מ. אם יש אופציות טובות יותר בהחלט אעדיף לא להתעסק עם כלים שעברו כזה קילומטראז'.

נזרק פה סופר טנרה לאוויר, נראה כמו חבילה בוגרת ובשלה שעשויה להתאים לי, רק צריך לבדוק לעומק את נושא האחזקה שלו. אם מסתבר שיש רק מוסך אחד באיזור הצפון שיודע להתעסק עם החרגול הזה אז לא עשיתי בזה כלום. מצד אחד דרייב שאפט זה נסיעה חלקה ונעימה יותר, מצד שני מי יודע איזה תקלות הוא עלול להביא איתו.

פעם ראשונה שאני כותב תגובה דרך האתר עם כל הציטוטים, מקווה שיצא מסודר.
    זה לא שהכסא בטרייסר בנוי לתפארת אבל צר הוא ממש לא, בMT09 כן אז על מה בדיוק ישבת?

ציטוט נכתב במקור על ידי Dresdner צפיה בהודעה
    זה לא שהכסא בטרייסר בנוי לתפארת אבל צר הוא ממש לא, בMT09 כן אז על מה בדיוק ישבת?
    טוב תראה לא מדדתי את הרוחב של המושב עם מטר, התחושה היתה שהמושב היה צר מאוד ביחס לגרמני שלי.
    הכל יחסי בחיים.

Senior Member הסמל האישי של Dresdner
    ציטוט נכתב במקור על ידי shaykram1989 צפיה בהודעה
    טוב תראה לא מדדתי את הרוחב של המושב עם מטר, התחושה היתה שהמושב היה צר מאוד ביחס לגרמני שלי.
    הכל יחסי בחיים.

מעשית המושב יותר רחב בטרייסר והוא בעצם מכסה את כל העכוז של רוכב ממוצע, נוחות לא משהוא אבל צר מאד כמו שכתבת מעלה תהיות אם ישבת על האופנוע הנכון במיוחד שאתה מגיע מאופנוע עם מושב שנחשב צר

Senior Member הסמל האישי של KKatkov
    ציטוט נכתב במקור על ידי השושנים צפיה בהודעה
    טרנה צריך למצוא אחד שלא בילה הרבה בשטח, יש חשיבות לרמת ההחזקה של כל כלי משומש, הורסיס הוא כלי אמין עם תחזוקה שוטפת זולה קונים חלקים מהרשת מבאים למוסך טיפול כל 12000 א' יודע את המחירים
    שושני - גם התחזוקה השוטפת של הדוקאטי שלי זולה עם ככה, כשמביאים חלקים מהרשת...
    הבנאדם מתלונן שיקר לו לטפל ב-F700GS - על הנייר, אחד הכלים היותר-זולים לתחזוקה שיש.
    כנראה שהוא לא מביא חלקים מחו"ל, אלא נכנס למוסך בארץ ומשלם.
    לא נראה לי שורסיס 1000 יהי לו זול יותר - לפחות לא לפי מחירוני הטיפולים של מטרו:

אגב, נראה שהימאהה MT-09 TRACER זול משמעותית:

כ-9000 ש"ח ל-40K ק"מ במקום כ-12.500. הורסיס יקר יותר בכ-35% - פער לא מבוטל.

ואתה יודע מה הכי מצחיק? שהדוקאטי דזרט X (ובהתאמה, גם המולטי 950) זול יותר משניהם לפי הטבלאות, ואפילו ישאר זול יותר אם תוסיף החלפת-ביניים לשמן המנוע:
    Ducati Multistrada 1100
    Alfa Guiletta 1.4 Manual

אף אחד לא באמת משלם את המחירים האלה, למה כי עם הקניה ניתן להצטרף למועדון ורסיס ולקבוצות התמיכה משם הדרך פשוטה להגיע גם למוסכים המקצועיים לקבל הנחות ולבין איך מתארגנים על מחירים זולים יותר, אגב יש טריק פשוט של הצמדת טיפול החלפת הפלגים ופילטר האוויר שמוזיל את הטיפול הקטע שאתה לא משלם שום דבר מעבר לטיפולים ואיכות החומרים גם מרחיקה הוצאות גדולות כמו שרשרת גלגלי שיניים דיסקים וכד שמודיע מוקדם יותר בדגמים אחרים הוצאות התחזוקה שלי בקודם ב-53000 ק"מ היו מצחיקות ואני עשיתי טיפולים מקוצרים.

Senior Member הסמל האישי של KKatkov
    ציטוט נכתב במקור על ידי השושנים צפיה בהודעה
    אף אחד לא באמת משלם את המחירים האלה, למה כי עם הקניה ניתן להצטרף למועדון ורסיס ולקבוצות התמיכה משם הדרך פשוטה להגיע גם למוסכים המקצועיים לקבל הנחות ולבין איך מתארגנים על מחירים זולים יותר, אגב יש טריק פשוט של הצמדת טיפול החלפת הפלגים ופילטר האוויר שמוזיל את הטיפול הקטע שאתה לא משלם שום דבר מעבר לטיפולים ואיכות החומרים גם מרחיקה הוצאות גדולות כמו שרשרת גלגלי שיניים דיסקים וכד שמודיע מוקדם יותר בדגמים אחרים הוצאות התחזוקה שלי בקודם ב-53000 ק"מ היו מצחיקות ואני עשיתי טיפולים מקוצרים.
    אני בספק שמה שאתה אומר לגבי מועדנים, הנחות וכו' ייחודי לורסיס.
    מניח שזה תופס גם לכלים אחרים.
    שורה תחתונה, הורסיס לא יביא לפות"ש שום חסכון בהשוואה לבימר שלו.
    א הוא רוצה לחסוך - CB500X או NC הם הפתרון.
    אם הוא מוכן לשלם את המחירים, ורוצה יותר אופנוע בתמורה - אני הייתי ממליץ לו על ה-MT09 TRACER, אבל אלה עניינים של טעם וריח.
    Ducati Multistrada 1100
    Alfa Guiletta 1.4 Manual

ציטוט נכתב במקור על ידי KKatkov צפיה בהודעה
    אני בספק שמה שאתה אומר לגבי מועדנים, הנחות וכו' ייחודי לורסיס.
    מניח שזה תופס גם לכלים אחרים.
    שורה תחתונה, הורסיס לא יביא לפות"ש שום חסכון בהשוואה לבימר שלו.
    א הוא רוצה לחסוך - CB500X או NC הם הפתרון.
    אם הוא מוכן לשלם את המחירים, ורוצה יותר אופנוע בתמורה - אני הייתי ממליץ לו על ה-MT09 TRACER, אבל אלה עניינים של טעם וריח.
    למה דווקא הטרייסר? עניין של טעם אישי או שיש בו משהו מיוחד שאני מפספס?
    המחירים שלהם ביד2 באמת זולים בהשוואה לוורסיס.