היי
מתלבט בין שני האופנועים האלו, אני רוכב בסופי שבוע בלבד ,60 אחוז שטח ו 40 אחוז כביש,
מתמונות נראה שלוח המכוונים של ה 690 נראה ממש דל, ואפילו באיזה הילוך אני נמצא לא מןצג שם, האומנם?
אשמח לדעתכם
היי
מתלבט בין שני האופנועים האלו, אני רוכב בסופי שבוע בלבד ,60 אחוז שטח ו 40 אחוז כביש,
מתמונות נראה שלוח המכוונים של ה 690 נראה ממש דל, ואפילו באיזה הילוך אני נמצא לא מןצג שם, האומנם?
אשמח לדעתכם
60-40 זה לא תיאור מספק.
אם הנסיעות כביש עד לשטח הן ארוכות, והשטח הוא שטח קל (שבילים טובים, לא בוץ וחול)- טנרה.
אם אתה רוצה יותר מזה בשטח, אתה צריך יותר לכיוון ה690 (ויש עוד אופנועים פחות קרביים, דוגמת הdr650). הטנרה כבד, ובעיקר שביר בשטח.
לגבי לוח שעונים-אין לך שום צורך בו. גם כי אתה אמור להסתכל על הכביש/דרך ולא עליו, וגם כי אם ההילוך מתאים או לא, אתה אמור להרגיש.
אתה צריך מד מהירות (בשביל המשטרה), נורות אזהרה (מנוע, חום, שמן), ניוטראל, ואיתות.
כל מה שמעבר זה גימיק של מחלקת המכירות של היצרן.
תן לנו גם קצת פרטים לגבי הנסיון רכיבה שלך. כי אלו שני אופנועים שלא הייתי ממליץ עליהם לרוכב מתחיל.
באופן מצחיק, ה690 מאובזר הרבה יותר מהטנרה. בקרת אחיזה, 2 מפות הצתה, קוויקשיפטר, קלאץ' הידראולי, בלמי ברמבו, בולמי WP מתכווננים, מערכת ABS להטייה.
משנת 2021 יש גם צג הילוכים ומד סל"ד.
אבל כן, הלוח יחסית דל, ואפילו מד דלק אין. אבל יש מדי מרחק מתאפסים![]()
ה690 הרבה יותר קרבי בשטח, ויגיע למקומות שבהם הטנרה כנראה ירגיש צפוף, משלמים על זה בנוחות באופן כללי ברכיבות כביש, בשיוט, בהרכבה.
כמו שנאמר, אם השימוש בכביש הוא ליחיד, בנסיעות עירוניות קצרות, והשטח הוא שטח באמת ולא שבילי כורכר, ה690 בחירה עדיפה.
מנהל מכירות ב-ד.ל.ב מוטוספורט (KTM & peugeot)
שוקן 16 תל אביב
תודה למגיבים, לגבי הניסיון, אני רוכב שנה וחצי, כרגע על 390 אדוונצ'ר, אני רוכב בשטח בעיקר שבילים רחבים, מעט טכני קל עד בינוני, לא רוכב בסינגלים,
כביש מצטרף מדי פעם לטיולים מאורגנים וסתם רכיבות של כיף לנפש 😀
אם אתה לא מורכב וחושב שאתה מבלה 40% מהנסועה או מהזמן בשטח (כי זה המון) אז ה 690 יספק לך מענה יותר טוב גם אם אתה לא בעניין של סינגלים. לעומת הטנרה הוא משמעותית יותר קל, מתלים, בקרות ובלמים סוף. אפשר לשייט איתו על 100-120 מבחינת הרוח והמנוע ברמת סבל גבולית.
SUZUKI GSX ES 550 E 1986HONDA NC 750 X 2016KTM 1090 Adventure S 2018
2020 Husqvarna 701 Enduro
KTM 790 Adventure S 2021
בשביל מה אתה צריך לראות האיזה הילוך אתה נמצא? לא מספיק לך להצליב סל"ד/מהירות כדי לדעת האם אתה בשישי?
ובכל שאר ההילוכים - זה עוד יותר פשוט. מושך חזק והסל"ד גבוה - ההילוך נמוך מדי. מושך חלש והסל"ד נמוך - ההילוך גבוה מדי...
לשאלתך, עם ב-60% אתה עושה שטח מעבר לשבילים, קופץ פה ושם, לא מרכיב - אני הייתי בוחר ב-690.
אם מדובר בטיול נינוח בשבילים קלים-בינוניים עם ערכת קפה, בהרכבה - אז בטנרה.
Ducati Multistrada 1100
Alfa Guiletta 1.4 Manual
כדאי לבדוק את האופציה של DR 650, הוא כזה באמצע, בין טנרה לבין ה-690.