בHRP היפתחו לך את ההגבלה במחשב ולפי מה שאני זוכר שדיווחו כאן בעבר זה 2500 ש״ח.
עוד אפשרות זה לקנות מחשב משומש מפירוק בישראל או מאירופה (אלו מארצות הברית לא תואמים)
כל דרך עוקפת אבניר לא תיהיה רשומה ברשיון.
בכל דרך שתבחר אין שום נזק למנוע.
בוקר טוב.
קניתי לפני כחצי שנה sv650 מוגבל a1 כאופנוע שני (גם מהמלצות כאן). מבסוט מאוד על האופנוע אבל מרגיש חלש בהילוך 5 6 בסלד גבוה. עשיתי עכשיו רשיון a ורוצה לפתוח הגבלה. בעופר אבניר (יבואן רשמי של סוזוקי) רוצים להחליף מחשב ודורשים 7500 שח, אבל יש מוסכים שעושים את זה במחיר סביר, רק שהם לא מתעסקים ברישום במשרד הרישוי מבחינה חוקית.
לעשות טרייד אין פחות מעוניין כי זה כאב ראש, הפסד של כסף ולהעביר ארגז וכל מיני שיפורים קטנים שיש לאופנוע.
אשמח לדעת אם מישו פתח הגבלה והרגיש את השיפור בכוח ובמומנט ומצד שני האם זה לא פגע באופנוע באיזו צורה לאורך זמן.
אשמח לחוות דעת. תודה רבה(:
בHRP היפתחו לך את ההגבלה במחשב ולפי מה שאני זוכר שדיווחו כאן בעבר זה 2500 ש״ח.
עוד אפשרות זה לקנות מחשב משומש מפירוק בישראל או מאירופה (אלו מארצות הברית לא תואמים)
כל דרך עוקפת אבניר לא תיהיה רשומה ברשיון.
בכל דרך שתבחר אין שום נזק למנוע.
תודה. אתה יודע אם זה מגדיל את הצריכת דלק?
רק קח בחשבון שטכנית הביטוח שלך לא יהיה תקף במקרה של תאונה אם תלך על הדרך של לפתוח את ההגבלה לא דרך עופר עבניר.
נכון, אין הרבה סיכוי (סיכוי אפסי למען האמת) שחברת הביטוח תעלה על זה אבל קח את זה בחשבון.
בדקתי עם חברת הביטוח ואמרו לי שלא משנה להם הכס' אלא רק הנפח מנוע ומחיר הביטוח משתנה רק לפי נפח מנוע. בגלל זה למשל הוותק של הרשיון מתחיל להספר ממתי שהוצאת a2 גם אם אתה רוכב על כלי כבד. אמרו לי שיבטחו אותי במקרה תאונה.
בסופו של דבר חברת ביטוח, היא "פול", תקרא את תנאי רכישת הביטוח, מופיע שם וותק של דרגת רישיון מתאימה לרכב. תזכורת לרשיונות:
A2 - דו"ג עד 125 סמ"ק
A1 - דו"ג עד 35KW שזה 47 כ"ס
A - דו"ג לא מוגבל
כלומר A2, לא מתאים לאופנוע של 70 כ"ס, מבחינה חוקית גם אם הוצאת A2 לפני 20 שנה, ו-A לפני חודש, ב-"פול" תצטרך לציין 0 שנים החזקת רישיון מתאים לאופנוע של מעל 47 כ"ס. בסופו של דבר אף אחד לא מונע ממך למלא פרטים של 20 שנה וותק, אופנוע R1 בעל מנוע 50 סמ"ק, הספק 25 כ"ס, תלת-גלגלי עם כל מערכות הבטיחות, ולשלם על הביטוח 1,500 ש"ח.
זאת לא הבעיה.
הבעיה שברישיון הרכב שלך מופיע 47 כ"ס, בעוד שאתה מבצע "שיפורי הספק" ומקפיץ את ההספק ל-75 כ"ס.
עזוב כמה שזה מטומטם, אבל מבחינת החוק היבש - מדובר בשיפורי מנוע, כמו להעלות לחץ גדישה ברכב טורבו למשל.
בתיאוריה, ביצוע שיפורים יכול להוות עילה להתנערות של חברת הביטוח במקרה של תאונה (ושוב - עזוב את זה שהאופנוע תוכן במקור עם ההספק המלא, וכל הרכיבים בו עומדים בהספק הזה - אין פה היגיון).
לא יודע האם היו (ואם היו אז כמה) תקדימים כאלה יש.
Ducati Multistrada 1100
Alfa Guiletta 1.4 Manual
תודה חברים