עד כה עברנו טיפול 20,000 בנוסף לירושה שקיבלתי מהיד הקודמת: הקלאץ' הוחלף, ברקסים צלחות מקדימה והעסק די יקר לתקופה של פחות משנה. מקווה שיתייצב. אני רוכב הרבה פחות בכביש ומטייל (בעיקר) בשטח מתאמן מתנסה ואפילו נהנה. השליטה והיכולת משתפרים בקצב משביע רצון ואני כבר לא מרגיש ירוק.
כמעט בכל טיול עובר בעליות או ירידות ברמה 3 בלי להתרגש או ליפול. היו גם מקטע אחד או שניים שקרובים ל-4 שלא נפלתי בהם אבל אני לא באמת שם. השיא היה טיול ארוך ומתיש במדבר. אחרי 5 שעות כמעט בלי קטעים שמאפשרים לשבת מצאתי את עצמי מזיע מתנשף ומאבד ריכוז. בגדול זה היה מעבר ליכולות הפיסיות שלי אבל נגמר טוב. צריך כושר בשביל החרא הזה.
רוב הטיולים באזור השפלה הרי ירושלים והעוטף אבל הכל יפה עכשיו בארץ שלנו. בכבישים מנהלתיים אני עדיין משייט על 150 אבל יורד פחות נמוך בפניות בגלל ה 21 והצמיגים. בטיול האחרון התאמנתי על קפיצות בבמפים של יער הקדושים בקטע הסלול.
לא חייבים לדעת לקפוץ אבל זו יכולת של נייס טו הב. צריך למעוך את הבולמים לפני ולתת מכת גז קצרה כשהקידמי עובר את שיא הבמפ. באחד הנסיונות הקידמי לא ירד והמשכתי על גלגל אחד עמוק במעבר לשול הישר לגזע של אורן סורר עד שהצלחתי להטות את האופנוע חזרה לאספלט.
הטמטום של הקוף לפעמים משעשעשע.
כל הסיפור ניתן לתמצות בזכרון שריר ואימון נגד האינסטינקט המכאני. מפחיד אותך? תן גז ותעמוד. לא זכרת לשים רגל על רגלית הבלם האחורי? לא תבלום כשצריך. אני חושב שלרוב רוכבי השטח הירידות יותר מאתגרות מהעליות. הבהמה מצייתת לגרביטציה וחייבים לבלום במידה המדוייקת לאחיזה הקיימת ובנתיב הנכון שלא תמיד ברור. הוא לא ברור כי אף אחד לא יורד מהאופנוע לבדוק ירידות או עליות לפני. סומכים על מה שרואים בהתחלה, על החבר, על סימנים שמעידים שהשביל פעיל ולפעמים מהמרים.
המשחק של בחירת הקו תוך שמירה על שיווי משקל ודיוק הבלמים כיפי למדי. לפעמים בוחרים לא לבלום במקטע מדורדר כדי לבלום חזק יותר על סלע ולפעמים צריך לשמור על על קצב נמוך מהליכה כדי לא לצבור מהירות הכל תלוי נסיבות ויש המון מידע שצריך לעבד ולהחליט תוך כדי רכיבה.
בחרת בנתיב הרחב שמעבר לקוליס הימני ואחרי 30 מ' אתה מגלה שהקוליס נהפך לקניון קולורדו והנתיב שאתה נמצא עליו הצטמצם לסכין ברוחב סבון כשאתה בירידה תלולה ומסביב מתקבצים הנשרים?- תתמודד. האקטיביות הפיסית והמנטלית היא השוני העיקרי מרכיבת כביש. לבלום חזק לפניה או לזגזג בין מכוניות ב 120 זה מימד אחד.
לזגזג בין מכוניות על משטח קרח כשזורקים עליך בלוני מים דורש יותר. בסולם שלי הירידה מהטיול האחרון היא 2.5 מתוך 5. לקחת בחשבון שהגופרו משטיחה שיפועים ולא רואים דרדרת. בכל מקרה ממוצע השיפוע באזור 10%. ממוצע שכולל "ישורות".