DSC08013 - Copy (Medium).jpg
בימים האחרונים אני סובל מפרק יד רגיז במיוחד. רק רוצה לתת בגז והרבה. לא קרה לי הרבה זמן וטיול? בכלל... כמו בכל שישי שמעתי מאוחר בלילה חבורות אופנוענים על 6 דרומה. אז לאחר שנה של תכנון ודחיות החלטתי להגיע בזריחה לנקודה מתאימה לצילום שגיליתי בגוגל מפות על כביש סדום ערד.
https://maps.app.goo.gl/NGm4N9kQU6VCnBBA6
המטרה היתה לעשות סשן קצר של צילום Panning, תת ז'אנר נפוץ בצילומי ספורט מוטורי בהם האובייקט שנע מהר מפוקס והרקע מטושטש מרוח. הערתי את אישתי שהנהנה בייאוש. אני חוזר לפני החום, קצר.
בחמש ורבע בחושך עזבתי עריכת סרט עליתי על 6 דרום שמתי קרוז קונטרול על 135 (כי גם אור גבוה לא מכסה מרחק בלימה) והדרמתי. מוסיקה אדירה באזניים וקר לי. להפתעתי למרות שהייתי רק על 135 והוויז סימן לי ששעת ההגעה מתאחרת לא עקפה אותי אף שיירה. גם לא אופנוען אחד. לקראת ערד הקור התחלף בצינה ורק בירידות לנקודה לאחר שעקפתי כמה מכוניות התחמם העסק. נזכרתי. כמה שזה כיף לתקוף פניות.
DSC08139 - Copy (Medium).jpg
עצרתי בנקודה היחידה והמיוחדת הכנתי את המצלמה במהירות כי השמש אוטוטו עולה הדלקתי סיגריה וחיכיתי לחבורות. כדי לא לאכול את הראש עברו שם כמה טייסים הייטקיסטים ובדואים עם מכוניות ספורט במשך שעתיים וזהו. אחר כך הגיעו שוטרים שאמרו לי שהאופנועים לא רוכבים שם יותר אלא רק למטה.
DSC08215 - Copy (Medium).jpg
אז ירדתי למטה בקצב גבוה, בלימות חזקות עם טרייל ברייקינג יציאות שמנדנדות את הפרונט ועקפתי במתינות לא חוקית קבוצת מכוניות. במכונית האחרונה דמיינתי נהמה של 4 צילינדר קרוב לאוזן חיפשתי אותו במראה ולא רואה. כשיצאתי לעקיפה במבט במראה ראיתי אותו צמוד אלי במרחק יד בנקודה המתה במראה. הבהרתי לדביל את דעתי המלומדת בתנועה חד משמעית והוא המשיך.
DSC08247 - Copy (Medium).jpg
בהמשך ראיתי 5 רוכבי ספורט 2 מהם נראו כאלה שיודעים מה הם עושים, השאר חיים על זמן שאול. היה שם עוד צלם שהתמקם כשאשתו ברכב, בחום. הכל ביחד עם חוסר השינה העלה לי את רמת העייפות. בסימון -100 הסתובבתי חזרה ועליתי ברכיבה אגריסיבית. בערד הפסקת קולה סיגריה והביתה על 150 בקרוז קונטרול בכביש 6 השנוא. מהחלום נשארתי עם ערסים, בדואים והייטיקסטים במכוניות ספורט.

ציטוט ההודעה בתגובה