עמוד 2 מתוך 5 ראשוןראשון 1234 ... אחרוןאחרון
תוצאות 16 עד 30 מ 72

אשכול: החל מיולי: גזירות ביטוח חובה נוספות

Senior Member הסמל האישי של KKatkov
    חושב בקול.
    אמנם לא צפיתי בועדה (צריך לעשות את זה), אבל אני סומך על דבריו של איילזו.
    למה שלא נתחיל (כל אחד מאיתנו, או לפחות באופן קולקטיבי) בניסוח מכתב לח"כ מיקי זוהר (העתק לשר האוצר, הח"כ בצלאל סמוטריץ') שמסביר במילים פשוטות את ההבדל בין ביטוח החובה לביטוח רכוש, את העניין שמדובר במס (משום שהמדינה מחייבת את רכישתו, ואין לו שום אלטרנטיבה חוקית), את העבודה שחברות הביטוח מרוויחות מהמס הזה סכומי עתק בביטוח החובה לרכב - והמהלך שמתבצע כעת נועד להגדיל את הרווחים ע"י ייקור של פוליסות הפסדיות, למרות שהמוצר בכללותו רווחי להן מאוד גם כרגע.
    נזכיר את היתרונות התעבורתיים (חניה, צמצום העומסים והגדלת הפיריון, הקטנת הזיהום) ואת היתרונות החברתיים (תחבורה אישית ברת השגה, שמאפשרת ניידות לסטודנטים/חיילים וכו' - הרי מחיר של קטנוע עירוני חדש מתחיל בכ-10000 שקלים, ובכ-30000 שקלים ניתן לרכוש כלי שמסוגל לנייד את בעליו גם מהפריפריה למרכז).

נדגיש את היחס בין הביטוח הנ"ל למשכורת המינימום, כדי להמחיש איך עניין הביטוח מונע דווקא מהצעירים שהפרוטה אינה מצויה בכיסם, את הפתרון המתבקש לניידות אישית שהיה יכול לאפשר להם שילוב בין עבודה, לימודים וסידורים. נזכיר שבעוד שחלקם "רק" שורפים שעות בתחבורה ציבורית לא יעילה, או מגדילים את הפקקים, התחרות על החניה והזיהום ע"י קניית רכב משומש - אחרים בוחרים לרכב ללא ביטוח חובה, שאינם יכולים לעמוד בו - ובכך מסכנים את עתידם.
    Ducati Multistrada 1100
    Alfa Guiletta 1.4 Manual

Senior Member הסמל האישי של Jonathan
    ציטוט נכתב במקור על ידי KKatkov צפיה בהודעה
    חושב בקול.
    אמנם לא צפיתי בועדה (צריך לעשות את זה), אבל אני סומך על דבריו של איילזו.
    למה שלא נתחיל (כל אחד מאיתנו, או לפחות באופן קולקטיבי) בניסוח מכתב לח"כ מיקי זוהר (העתק לשר האוצר, הח"כ בצלאל סמוטריץ') שמסביר במילים פשוטות את ההבדל בין ביטוח החובה לביטוח רכוש, את העניין שמדובר במס (משום שהמדינה מחייבת את רכישתו, ואין לו שום אלטרנטיבה חוקית), את העבודה שחברות הביטוח מרוויחות מהמס הזה סכומי עתק בביטוח החובה לרכב - והמהלך שמתבצע כעת נועד להגדיל את הרווחים ע"י ייקור של פוליסות הפסדיות, למרות שהמוצר בכללותו רווחי להן מאוד גם כרגע.....
    כבר ניסינו את זה ב 1997 ופקידי האוצר חסמו את המהלך בטענות מטענות שונות, בין השאר שזה בניגוד לפסיקת בג"צ בנושא.
    למעשה זה היה בג"צ משנות ה 90 בהתערבות בהחלטת ממשלה שהביא לזריקת הרוכבים לפול ומשם לאי ביטוח.

צריך לפנות לבג"צ הוא ייגן עלינו החלשים בחברה!
    אה כבר ניסינו ולא היינו מספיק פופלארים בשביל אהרון ברק....בעאסה.

מי אמר שלטון של פקידים?
    If you are a good rider it will prove & exploit your skill to the world, if you are mediocre it will kick you in the teeth & laugh at you
    It is purpose built for strafing curves, serious commuters or tourers need not apply
    When you ride it nothing else matters except it, you & making the next turn

ROGUE RC51

Senior Member
    מצחיק. מיסטר 3 הכ׳ מביא לך כאפה אבל תראה ציפור. אלטלנה. זה הכל בגלל בן גוריון.

Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי ayalzo צפיה בהודעה
    כמה דברים שעולים מישיבת הועדה היום, בהשתתפות נציגים ממועדון האופנועים:
    א. יו"ר הוועדה בכלל לא מבין מה ההבדל בין ביטוח נזקי גוף לביטוח נזקי רכוש.
    ב. אם הוזכר שאמנם הפול מפסיד אבל חברות הביטוח מרוויחות מליונים (מיליארד?) , זה נכתב בשולי הדברים. ולא הובהר שהרבה מהכסף שהפול "מפסיד" הוא באשמת נהגים.
    ג. מבחינת חחק גדול מהמעורבים אין כאן באמת כשל מערכתי, אלא ערימה של עבריינים, הפתרון- יותר אכיפה על מי שיש לו אופנוע ולא רשום שהביטוח בתוקף.
    ד. כל מי שקשור לתחום מעוניין שלא יהיו אופנועים על הכביש. נקודה.
    הבהרה, לא קראתי את הפרוטוקול המלא, אלא את תקצירו. מצד שני, אני מניח שהתקציר משקף את רוח הדברים.

בתקציר הרשמי של הועדה יו"ר הועדה אמר גם את הדברים האלה:

"אין ספק שהרכבים הדו גלגלי מורידים את הגודש בכבישים."
    "צריך למנוע את העלאת סכום הפוליסה בסיבוב הקרוב."
    "נדרש לעשות משהו דיפרנציאלי לפי נפח ושווי כדי לגרום לעליית כלי רכב דו גלגלי וביטוחם"

יש מקור לטבלה שפורסמה עם המחירים?
    מה עם השתתפות עצמית? לא יהיה יותר?

Senior Member הסמל האישי של AsafA
    לפי מחשבון ביטוח חובה גם בפוליסות שיתחילו ב-1/7 תהיה הנחה של כ-30% על פוליסה עם השתתפות עצמית. בנתונים שלי הפוליסה התייקרה בכ-500 ש"ח.

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של lokimonster
    7 דקות רכיבה על אופנוע למשרד ומשהו דומה חזרה.

נראה לי שאופניים חשמליים יחסכו לי המון - אפילו זמן לפחות בשעות העומס מאחר ויש יותר חופש פעולה ( לעבור במעבר חצייה, קל יותר להשתחל בין כלי רכב )

נראה לי שזה עשוי להיות פתרון ראוי.

אגב עוולת הביטוח/ מדינה ( קוריאט או איך שקוראים לו העלה את זה)

ביטוח של שומרי שבת זול יותר כי לכאורה הם לא משתמשים ברכב בסופ"ש

אבל אם אנו נרצה ביטוח רק לסופ"ש מהמעט שידוע לי זה לא אפשרי כלל.

והנה עוד עוולה סקטוריאלית נוסח מדינת ישראל

מצאתי על מה לקטר הוינקר של ימאהה נושר!!!
    SIC TRANSIT GLORIA MUNDI

Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי AsafA צפיה בהודעה
    לפי מחשבון ביטוח חובה גם בפוליסות שיתחילו ב-1/7 תהיה הנחה של כ-30% על פוליסה עם השתתפות עצמית. בנתונים שלי הפוליסה התייקרה בכ-500 ש"ח.
    בדקתי עכשיו, אצלי גם כן 500

ציטוט נכתב במקור על ידי lokimonster צפיה בהודעה
    7 דקות רכיבה על אופנוע למשרד ומשהו דומה חזרה.

נראה לי שאופניים חשמליים יחסכו לי המון - אפילו זמן לפחות בשעות העומס מאחר ויש יותר חופש פעולה ( לעבור במעבר חצייה, קל יותר להשתחל בין כלי רכב )

נראה לי שזה עשוי להיות פתרון ראוי.

אגב עוולת הביטוח/ מדינה ( קוריאט או איך שקוראים לו העלה את זה)

ביטוח של שומרי שבת זול יותר כי לכאורה הם לא משתמשים ברכב בסופ"ש

אבל אם אנו נרצה ביטוח רק לסופ"ש מהמעט שידוע לי זה לא אפשרי כלל.

והנה עוד עוולה סקטוריאלית נוסח מדינת ישראל
    מינימום שבוע. (שגם את זה לפי התקציר של הוועדה היו שמחים לבטל...)

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של lokimonster
    ציטוט נכתב במקור על ידי חחח צפיה בהודעה
    בדקתי עכשיו, אצלי גם כן 500

מינימום שבוע. (שגם את זה לפי התקציר של הוועדה היו שמחים לבטל...)
    לא הבנתי מינמום שבוע.

אני רשמתי על ביטוח מוזל שניתן לשומרי שבת מאחר והם לא נוסעים בשבת

מצאתי על מה לקטר הוינקר של ימאהה נושר!!!
    SIC TRANSIT GLORIA MUNDI

Senior Member הסמל האישי של erani99
    לא הבנתי מינמום שבוע.

מצד שני - בשבתות פחות עמוס בכבישים, אז יותר בטוח לרוכבים (???.. מצד שלישי - התאונות הקשות של הטייסים הספורטיביים זה בשבתות יותר) ולכן אולי ביטוח מופחת?
    כרגע יש רק אפשרות לעשות ללא הסופ"ש/שומרי שבת כאמור
    ........................................ KKK-BITCH
    ......................... We Ride Together, We DIE Together
    ... Respect Your Bike & All Others that Ride the Same Kind of Beast

אם הייתם משקיעים את המרץ שלכם בניסוח מכתבים לח"כים במקום בלבולי מוח עקרים על העלות התיאורטית של מחיר הביטוח לימי שבת בלבד (שלא היה קיים ולא יהיה קיים לעולם) - אולי משהו היה זז. למשל, איזה חבר כנסת היה מחליט שמה שקורה מאוד לא חברתי, ומפעיל לחץ לצמצם מעט את הגזירה כדי להרוויח לעצמו קצת קרדיט לבחירות הבאות.

ואולי לא היה קורה כלום...
    אבל מהדיון ה"מעמיק" מעלה בוודאות של 100% לא יצא שום דבר מועיל.
    Ducati Multistrada 1100
    Alfa Guiletta 1.4 Manual

Member
    לא הבנתי מינמום שבוע.

התכוונתי למה שרשמת על לבטח רק לסופ"ש.
    רציתי לפני כמה זמן לעשות ביטוח לסופ"ש לכלי שלא בשימוש בדר"כ והתקופה הקצרה ביותר שניתן לבטח היא לשבוע .

באתי לחזק ויצאתי מבלבל

Senior Member
    מהות הבעיה היא בתכולה של ביטוח החובה בישראל שהיא מטורללת בכל אמת מידה אקטוארית בינלאומית ומאפשרת לכל מי שנשרט או עיקם את הרגל בתאונה עצמית לתבוע פיצויים של עשרות אלפי שקלים בגין מסכנות ועוד הרבה יותר מזה על אבדן כושר השתכרות.
    שום מכתב לעסקנים לא ישנה יותר מדי כל זמן שתפיסת המציאות הלבנטינית היא שכברירת מחדל הכל אסור ומה שמותר זה רק בזכות המשטר (על כלל זרועותיו ורשויותיו) - משטר רחום וחנון ארך אפיים ורב חסד ואמת.

ציטוט נכתב במקור על ידי JohnnyDough צפיה בהודעה
    מהות הבעיה היא בתכולה של ביטוח החובה בישראל שהיא מטורללת בכל אמת מידה אקטוארית בינלאומית ומאפשרת לכל מי שנשרט או עיקם את הרגל בתאונה עצמית לתבוע פיצויים של עשרות אלפי שקלים בגין מסכנות ועוד הרבה יותר מזה על אבדן כושר השתכרות.
    שום מכתב לעסקנים לא ישנה יותר מדי כל זמן שתפיסת המציאות הלבנטינית היא שכברירת מחדל הכל אסור ומה שמותר זה רק בזכות המשטר (על כלל זרועותיו ורשויותיו) - משטר רחום וחנון ארך אפיים ורב חסד ואמת.
    יש סכום מוגדר של עד 25 אלף ש"ח בגין כאב וסבל.
    לא מעוניין לתבוע על שריטות? תעשה ביטוח עם השתתפות, שלא מכסה כאב וסבל עד 25 אלף ש"ח ו-7 ימי עבודה ראשונים (שבכל מקרה מכוסים ברובם אם אתה עובד במקום העבודה שלך יותר מכמה חודשים).
    הבעיה היא, שגם לביטוח הזה שילמתי עכשיו 4400, והחל מיולי זה יהיה באיזור ה-5. זה הרבה כסף אבסולוטית, בעיקר כשהאופנוע הוא רכב שני בבית.
    אילו הייתי נער בן 18 שקרטנוע זה כלי הרכב העיקרי שלו, או חייל משוחרר בן 21 - המחיר היה הרבה יותר גבוה. מה שבעצם הופך את הרעיון של "למצוא עבודת ערב אחרי הלימודים, ולהגיע לשם עם קטנוע קטן וזול" (כמו שקורה בכל דרום אירופה) ללא הגיוני בעליל, כיאחרי שגרד 4-5 אלף לקטנוע משומש הוא יצטרך לשים עוד 5-7 על ביטוח לשנה עם השתתפות עצמית.
    Ducati Multistrada 1100
    Alfa Guiletta 1.4 Manual

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של ayalzo
    ציטוט נכתב במקור על ידי חחח צפיה בהודעה
    "נדרש לעשות משהו דיפרנציאלי לפי נפח ושווי כדי לגרום לעליית כלי רכב דו גלגלי וביטוחם"
    זה נכון, אבל בהמשך הוא מתייחס לזה באמירה (לא ציטוט, אלא בקווים כלליים) שאופנוע חדש גדול ויקר לא צריך לשלם כמו אופנוע קטן וזול. משמע- לא מבין שביטוח החובה בכלל לא מתייחס לעלות הכלי.

וגם, התגובה הראשונה שלו היא שהפתרון יגיע ע"י אכיפה. משמע יותר מפריע לו שרוכבים בניגוד לחוק מאשר שיש כאן גזירה שהציבור לא יכול לעמוד בה.
    כאמור,
    כוונותיו לא רעות, הוא פשוט לא מבין את גודל ומשמעות האירוע.
    אם לסכם בקצרה, (לדעתי) הוא רואה את הסימפטום, ולא את גורם המחלה.

Senior Member
    הוא דווקא מבין שזה נורא סוציאלי שמי שיש לו כסף לאופנוע חדש ויקר יסבסד את ביטוח החובה של מי שהפרוטה אינה מצויה בכיסו.
    מחלה? בשביל מה יש לנו סגר. 3 הכ׳ים יקנה ארבעה ערוצים וחמישה מומחים וכולם יצאו למרפסות וימחאו כף.