עמוד 3 מתוך 6 ראשוןראשון 12345 ... אחרוןאחרון
תוצאות 31 עד 45 מ 81

אשכול: מול מה אנחנו בעצם עומדים אחרי ה 7 לאוקטובר?

Senior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי lokimonster צפיה בהודעה
    לעניות דעתי
    הבעייה האמיתי זה אותם אלו הנקראים ערבייי ישראל כשהדגש הוא על המוסלמים.
    נכון יש מיעוט משרת בצבא אבל מה שאנחנו לא רואים ( ואני כותב דברים בדוקים) שישנו תהליך של פלסטיניזציה גם אצלם.
    מקרה אמיתי
    בדואי שאפילו שירת בצבא.
    היו לו מספר נשים חלקן הוא "ייבא" משטחי הרשות.
    חלק מהפלסטנאיות שהוא גירש נשארו תחת סעיף הומניטרי ואחרות אפילו עם אזרחות.
    הבן זוג החדש שלהן הוא פלסטיני ונכון לא נכנס. לישראל אבל הזרע שלו מקבל אזרחות

בקיצור
    תמיד אמרתי הפיקציה הפלסטינית
    אבל נראה לי שישראל על זמן שאול
    הבעיה עם ערביי ישראל היא רעיון המדינה הפלסטינית. מאז החלה ההידרדרות והסחף בעמדות.
    ברגע שכל גרורות אוסלו המנטליות והתודעתיות יעברו מהעולם תהייה חלוקה ברורה בין מיעוט אלים מוקצה שהולך ונחלש לבין רוב שפוי שהופך לציוני.
    SUZUKI GSX ES 550 E 1986
    HONDA NC 750 X 2016
    KTM 1090 Adventure S 2018
    2020 Husqvarna 701 Enduro
    KTM 790 Adventure S 2021

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של lokimonster
    אתה טועה
    השקט זה האוייב הכי גדול שלך.
    וערביי ישראל בהחלט מהווים סיכון דמוגרפי.
    ויותר חמור סיפוח של ערביי השטחים זה בום דמוגרפי.
    שתהיה להם מדינה זה משהו שאין ברירה.
    מה הגבולות ואיך אני לא בטוח שיש לזה פתרון הגיוני.
    כן צריך למצוא דרך לשלח את ערביי ישראל ( לפחות אלו שרואים את עצמם בלסטינאים) לארצם באשר היא.

מצאתי על מה לקטר הוינקר של ימאהה נושר!!!
    SIC TRANSIT GLORIA MUNDI

Senior Member הסמל האישי של השושנים
    ציטוט נכתב במקור על ידי קידוזו צפיה בהודעה
    גדר לא עצרה ולא תעצור אם לא הבנת עד עכשיו. לא תהייה כאן מדינה יהודית אם תהייה מדינה פלסטינית.

אפשר לעצום את העיניים חזק מאד ולהתעלם מהנתונים, אבל הגדר עצרה וזאת עובדה!

מדינה פלסטינית. העולם המערבי צריך להבין ובראשם אנשי השמאל בישראל. לספח זה עניין הצהרתי.

העולם לא מבין וגם היום עדיין למרות הזוועות עדיין מאשימים את ישראל אז או שנתעלם מהעולם או שנדבר
    בשפתו ונעשה את זה בצורה שמתאימה לנו כשנוח לנו ולא כאילוץ או טלאי. השונאים ימשכו לשנוא בכל מקרה.

מי ישלוט. תבדוק מה כותב מדרכי קידר ומהי תכנית אלון. אין כוח ערבי מזויין. כוחות שיטור בלבד. אקדחים וטייזרים.

המשטרה לא מצליחה לשלוט בערביי ישראל אז אתה מציע להוסיף על זה עוד 2.5 מיליון נוספים עוינים? תצטרך עוד
    30.000 שוטרים ... אין!

ערביי ישראל- אין שום בעיה להתמודד איתם ואחרי שהפגנת נחישות והורדת את חלום המדינה הפלסטינית גם לא תהייה בעיה.

בדוק כמות הנרצחים הפלילים השנה מזערית והמשטרה בשליטה מלאה...

ערביי יהודה ושומרון- לא קראת או לא הבנת. מי שרוצה לעזוב, תפאדל. מי שרוצה להישאר ויפעל בניגוד לחוק יהיה בכלא.

ומי יתחזק ישלם ויבנה את בתי הכלא האלה החרדים?

טרור - זה דיון מעגלי. יש שלב ניקוי טרור ואחר כך שלב אזרחי. תקרא.

שום מדינה בעולם לא ניצחה טרור, לא של מדינות ולא טרור יחידני. תבדוק את זה !

מלחמת דת- זה לא רק מלחמת דת כי מדובר במלחמת תרבויות. מי שיהיה יותר חזק אכזר ונחוש ינצח. מעולם לא היינו אכזריים. גם לא ב 48.
    ירושלים - בירתנו. להם יש את מכה. אין שאלה בכלל.
    לא מעוניין להמשיך. תודה
    ככה זה שאתה מדבר מהלב, החלטת שזאת המציאות ואתה מדבר מהלב, בחלום זה יכול לעבוד המציאות מורכבת מעט יותר.
    פעם, האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

Senior Member
    לא תהייה כאן מדינה יהודית אם לא תהייה מדינה פלסטינית.

תקנתי לך שגיאת הדפסה.

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של lokimonster
    ציטוט נכתב במקור על ידי א הזקן צפיה בהודעה
    תקנתי לך שגיאת הדפסה.
    לא תהיה מדינה יהודית נ ק ו ד ה

תהיה מדינה בלסטינית לצד מדינת כל אזרחיה עד שהיא תחלש ותיעלם אל תוך דפי ההסטוריה.

איך זה יקרה
    סביר להניח בדומה ל07/10/2023

מצאתי על מה לקטר הוינקר של ימאהה נושר!!!
    SIC TRANSIT GLORIA MUNDI

רק בוט איראני יכול "להסתכל" על שתי השלישיות ולקרוא לתחתונה אופוטיוניסטים מושחתים.
    דווקא מההודעות שלך לאורך הזמן, ניתן להתרשם שאתה הוא הבוט האיראני. אבל ניחא, השיטה שלכם ידועה, תאשים את הצד השני בדיוק במה שאתה עושה.

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של ayalzo
    באמת מזמן לא רבנו על בסיס אישי.

Senior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי the striker צפיה בהודעה
    דווקא מההודעות שלך לאורך הזמן, ניתן להתרשם שאתה הוא הבוט האיראני. אבל ניחא, השיטה שלכם ידועה, תאשים את הצד השני בדיוק במה שאתה עושה.
    עלית עלי. מה יש לדבר?

גם השיטה שלכם ידועה: התעלמות מהעובדות, יהירות וגזענות.

Senior Member
    עלית עלי. מה יש לדבר?

גם השיטה שלכם ידועה: התעלמות מהעובדות, יהירות וגזענות.
    ועיקר שכחתי: כמיטב המסורת בחקירות פושעים - לא להודות בכלום ולא לקחת אחריות על כלום.

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של ayalzo
    אני מזהיר לפני התחלה של סנקציות.
    אתם רוצים לריב? בכיף בפרטי.

Senior Member
    א. הזקן- (וכל מי שרוצה דיון ולא ססמאות)
    אני יוצא מנקודת הנחה שכולנו ציוניים ואף אחד מהרוכבים כאן לא רוצה במודע להרוס את המדינה.
    מכאן אני שואל בתמימות מעושה- בהנחה שקראת את אמנת החמאס וקראת את אמנת אש"ף
    1. האם אתה מסוגל להסביר את השוני בין האמנות בחזון כלפי היהודים שחיים כאן?
    2. כמה מהאנשים שאתה אישית מכיר מהמחנה שרוצה בהקמת מדינה פלסטינית ביהודה ושומרון קראו את שתי האמנות?
    3. באיזה דרכים נוספות ניתן ללמוד על רצון של הנהגת ארגון או מדינה מלבד מימון, הצהרות, וחינוך?
    מבקש להתמקד, בלי דיון מעגלי ובלי אנשי קש.
    מבטיח בתמורה לענות על כל שאלה.
    SUZUKI GSX ES 550 E 1986
    HONDA NC 750 X 2016
    KTM 790 Adventure S 2021

אני יוצא מנקודת הנחה שכולנו ציוניים ואף אחד מהרוכבים כאן לא רוצה במודע להרוס את המדינה.

אכן קשה מאד והלקח הוא מתגוננים ונערכים לקשה מכל ובונים מציאות אחרת האמנה הזאת פועלת גם ממדינות אויב
    וגם ממדינות ערביות שיש לנו יחסי שלום איתם, לי אישית לא משנה איך קוראים למדינה, אירן או משהו אחר אם יש ממשלה
    מתפקדת צבא חזק וה
    יערכות טובה.
    2. כמה מהאנשים שאתה אישית מכיר מהמחנה שרוצה בהקמת מדינה פלסטינית ביהודה ושומרון קראו את שתי האמנות?
    הרבה, אבל הבעיה היא לא באנשים הבעיה היא באסטרטגיה מדינית, אם הייתה כזאת יכולת להיערך לכל, אין למשל מחלוקת על
    מה שצריך להיעשות עם איראן הבעיה היא קבלת ההחלטה וזאת הבעיה של כל הממשלות.

3. באיזה דרכים נוספות ניתן ללמוד על רצון של הנהגת ארגון או מדינה מלבד מימון, הצהרות, וחינוך?

כמדינה יש לך אחריות לעולם, איראן מוגבלת בפעולות שלה ויש כנגדה חזית עולמית שעומדת (טובה או פחות זה נושא אחר)
    זירת הלחימה והפוליטיקה העולמית היא דינמית ומשתנה אבל מה שמשתנה פחות ולאט יותר זאת אחריות מדינית, וזה גם מה
    שמונע מאתנו להשיג כרגע ניצחון מוחץ, אבל זה גם יתרון אם יודעים איך לנצל את זה (ע.ע חמאס עזה) נכון זה כרגע לא עובר
    לנו בגרון נכון זה מונע המון דברים אבל בראייה עתידית לא תוכל לשלוט לעד על כמויות של אחרים בתוף תחום המדינה שלך.
    כיסיי טרור תוכל למגר. מדינות אויב תוכל להביס, תושבים זרים בתוך הבטן שלך הרבה פחות.

Senior Member
    שושני,
    1. אם אין הבדל בין האמנות והחמאס וגם הרשות הפלסטינית דוגלים בטרור, מממנים טרור, מחנכים לטרור ומבצעים טרור -מדוע אתה רוצה שהדבר יימשך?
    2. הפתעת. מכיר אישית 2 ימנים שקראו את האמנות. לא מכיר אף שמאלני שטורח לקרוא דברים כאלה.
    3. לא הבנתי איך התשובה קשורה לשאלה.
    SUZUKI GSX ES 550 E 1986
    HONDA NC 750 X 2016
    KTM 790 Adventure S 2021

שושני,
    1. אם אין הבדל בין האמנות והחמאס וגם הרשות הפלסטינית דוגלים בטרור, מממנים טרור, מחנכים לטרור ומבצעים טרור -מדוע אתה רוצה שהדבר יימשך?

אז זהו שאתה מתעקש לא לשמוע. חמאס על כל גווניו ג'יהד אסלמי, דעא"ש האחים המוסלמים, סונים, חיזבללה, חוט'ים ושאר פלגים של האיסלם ישנם בכל העולם
    בתוך מדינות ריבוניות ומוכרות, וראה איזה פלא הם כמעט לא מגיעות לידי ביטוי במאבק, כי השלטון המוסלמי מונע מהם כי כמדינה מוסלמית מוכרת הם עלולים
    להיפגע... את המוסלמים כדת לא תעלים וההנחה שהם רק יתחזקו ויגדלו. אז אם אתה רוצה (ואתה רוצה) את אמריקה וחלקים מהעולם אחריך, סגור אותם בפינה
    שלהם ותתנהל מולם כמדינה עם כללים. לבנון אינה מדינה מושלמת אבל שים לב שגם שם במדינה הכי חלשה בעולם עדיין יש הרתעה טובה אל מול אספסוף עזתי
    שעושה מה שהוא רוצה כי הוא ארגון טרור. אירן מדינה חזקה ועדיין מתכופפת מול 3 נושאות מטוסים וצוללת, ומפעל טקסטיל קטן בדימונה.

2. הפתעת. מכיר אישית 2 ימנים שקראו את האמנות. לא מכיר אף שמאלני שטורח לקרוא דברים כאלה.

כשאתה קורא לי שמאלני אתה די עושה לי עוול כי אני דמוקרט סוציאלי בעל השקפה ביטחונית ימנית ביותר כי אני מכיר טוב
    את האיסלם והערבים שהם היריב, כיצד מנהלים מו"מ מוצלח, לוחמת טרור ואני ביטחוניסט מושבע שמכיר אבטחה מקצועית
    לפני ולפנים.

3. לא הבנתי איך התשובה קשורה לשאלה.
    אבטחה (שהנגזרת שלה ביטחון) בנויה ממעגלים, כשכל מעגל חופף לפחות ב-75 אחוז לקודם החלק שלא חופף יוגדר בניהול
    הסיכון והחלק שתרחיש הייחוס לפגיעה הוא הגדול ביותר יקבל את מלוא הקשב.

המעגל הראשון של האבטחה הוא אסטרטגיה מדינית ותפיסת אבטחה שלוקחת בחשבון את האיומים, כאן הממשלות לדורותיהן נכשלו ובגדול
    במדינת ישראל אין תפיסת אבטחה מדינית. האסטרטגיה נקבעת ממודיעין טוב, ניסיון העבר, יכולת ניתוח תרחישי יחוס ובניית תכניות מתאימה
    לתרחישי הייחוס. מול מדינה מסודרת זה קל מול ארגון טרור זה בלתי אפשרי. המדינה גם מתעדפת את ניהול הסיכונים ובוחרת איפה לשים את
    הגדש והכסף.

המעגל השני היא תוכנית האבטחה שזה בעצם ה- איך אני מתגונן מול האיומים שבחרתי ואז דואג שלכל תרחיש שבתכנית יש פתרון מעשי מידי
    עובד מתורגל וזמין בכל עת.

המעגל השלישי הוא התמגנות בפועל שזה פיזית הגנה פעילה שגם היא מחולקת לשלוש מעגלים. התראה-מכשול-הגנה פעילה.

לכן מול מדינה מסודרת הרבה יותר קל לבנות הרתעה-תפיסת אבטחה-הגנה. מול ארגון טרור עלום שעובד בלי חוקים קשה יותר
    ושם צריך לנהל מדיניות טרור וזה כבר שיעור אחר.

לכן האינטרס הגדול ביותר שלנו היא מדינת עזה, מדינה באיו"ש עם ברך לירדן, ותפסת אבטחה חדשה מול מדינות!

Senior Member
    לא בדיוק תשובה על השאלות שלך, אבל....

קידוזו, כדי להיות ברורים – ההנחה היא לא רק שאנחנו ציוניים אלא רוצים שישראל תהיה מדינה יהודית ודמוקרטית – אופי במובהק שונה מהמדינות השכנות לנו.

אם קבלת את זה, אני מבקש להסתכל על הנושא מזווית אחרת – הזווית שלנו, לא של הפלשתינאים (למען האמת, מה שמעניין אותי זה מדינת ישראל, מה קורה עם מדינות ועמים אחרים, כולל הפלשתינאים, נמצא בדרגה נמוכה מהרבה בסולם העניין שלי).

בעיני, הזווית שלנו אומרת – חד משמעית – שאנחנו לא יכולים להיות מדינה יהודית ודמוקרטית וגם להכיל מיעוט גדול (שמאיים לגדול) של פלשתינאים ששונאים אותנו. התעלמות מהבעיה במהלך העשורים האחרונים הביא, בסופו של דבר, למה שקרה ב-7 לאוקטובר וממשיך עכשיו.

יש מספר דרכים תיאורטיות לפתור את המשוואה, אבל רובן אינן מעשיות: כך, לדוגמה, פתרון הטרנספר. היה נהדר אם רוב הפלשתינים היו מסכימים, אבל אף אחד לא ייתן לנו לבצע "טרנספר בכפייה" (אל תטעה – אנחנו לא באמת יכולים לעשות מה שאנחנו רוצים בעולם היום) ותמים מי שאומר שתמורת מספיק כסף אנשים ששולחים את ילדיהם למות ומוכנים למות בעצמם למען אידאל שלהם (מדינה פלשתינית/השמדת המדינה הציונית) יהגרו. אפשר כמובן, תיאורטית, לייצר מחנות כמו שהאמריקאים עשו לאזרחיהם היפנים במלחמת העולם השנייה (אם כי יהיה קשה יותר לכלוא קרוב ל-30% מהאנשים שחיים בשטח הנוכחי של מדינת ישראל) או לספח את השטחים בלי לתת לפלשתינים שיושבים שם אזרחות, אבל (א) זה סותר את הנחת היסוד (מדינה יהודית ודמוקרטית) ו-(ב) אף אחד בעולם, כולל ידידות שאנחנו תלויים בהם, לא יקבל את הפתרונות הללו.

כפי שזה נראה, האפשרות היחידה לפתור את הבעיה וגם לשמור על הנחות היסוד היא לצאת משטחים המאוכלסים בפלשתינים, קרי, הגדה המערבית ועזה. איך לעשות את זה? הכי טוב זה בהסכמה, עם פיקוח בינלאומי, עם פירוז שטחים מנשק וכו'. אבל גם אם לא, צריך לצאת משם כי כל שנייה שאנחנו שם מזיקה לנו.

מה יעשו הפלשתינים כשנצא? מה שהם רוצים, כל זמן שזה לא מוביל להתעצמות של ארגונים בסגנון החמאס. ירצו מדינה? תפדאל. ירצו להצטרף לירדן? גם סבבה. ירצו להיות חלק מערב הסעודית או מהאמירויות או מקטאר? בסדר גמור.

מתנגדים לפתרון כזה יש משני סוגים. האחד – מבוסס דת. יש שתי דתות שמאמיניהם טוענים לבעלות על אותו שטח. אני מציע לתת לאלוהים של שתי הדתות לריב בניהם, וכשאחד מהם ינצח שיודיעו לנו. בכל מקרה, כבר זמן שיוציאו את הדת מהפוליטיקה. הסוג השני – אנשים שמפחדים. הם מפחדים שאם נעזוב את השטחים יקום כוח שישמיד אותנו. אני מאמין, בעיקר אם נלמד את הלקחים של התעצמות החמאס בעזה (ולא נכנס כרגע לשאלה מה חלקה של ישראל בכך) שנוכל לדאוג שזה לא יקרה.

ברור לי לחלוטין שגם אם הפתרון הזה ייושם יהיו לא מעט בעיות: בצד שלנו אנשים יתנגדו בגלל סיבות דת ו"פחד" ובצד השני בגלל סיבות דת וויתור על החלום להשמיד את הציונות. במידה מסוימת זה טוב, כי עסוק אינטנסיבי בפתרון בעיות פנימיות מקטין את העיסוק בבעיות "שכנים".

במדע, קורה לא מעט פעמים שהסתכלות מזווית אחרת פותרת בעיות. כך, לדוגמה, תיאור מסובך בקואורדינטות קרטזיות (x,y,z) הופך להיות פשוט ומובן אם משתמשים בקואורדינטיות פולאריות (R, Q, F). מה שאני מציע הוא לא להסתכל על מה "הם" רוצים, מה האמנה "שלהם" וכו', אלא להסתכל על מה שטוב בשבילינו. ש"הם" יסתדרו כבר עם מה שיש "להם".