ציטוט נכתב במקור על ידי קידוזו צפיה בהודעה
שושני,
1. אם אין הבדל בין האמנות והחמאס וגם הרשות הפלסטינית דוגלים בטרור, מממנים טרור, מחנכים לטרור ומבצעים טרור -מדוע אתה רוצה שהדבר יימשך?

אז זהו שאתה מתעקש לא לשמוע. חמאס על כל גווניו ג'יהד אסלמי, דעא"ש האחים המוסלמים, סונים, חיזבללה, חוט'ים ושאר פלגים של האיסלם ישנם בכל העולם
בתוך מדינות ריבוניות ומוכרות, וראה איזה פלא הם כמעט לא מגיעות לידי ביטוי במאבק, כי השלטון המוסלמי מונע מהם כי כמדינה מוסלמית מוכרת הם עלולים
להיפגע... את המוסלמים כדת לא תעלים וההנחה שהם רק יתחזקו ויגדלו. אז אם אתה רוצה (ואתה רוצה) את אמריקה וחלקים מהעולם אחריך, סגור אותם בפינה
שלהם ותתנהל מולם כמדינה עם כללים. לבנון אינה מדינה מושלמת אבל שים לב שגם שם במדינה הכי חלשה בעולם עדיין יש הרתעה טובה אל מול אספסוף עזתי
שעושה מה שהוא רוצה כי הוא ארגון טרור. אירן מדינה חזקה ועדיין מתכופפת מול 3 נושאות מטוסים וצוללת, ומפעל טקסטיל קטן בדימונה.

2. הפתעת. מכיר אישית 2 ימנים שקראו את האמנות. לא מכיר אף שמאלני שטורח לקרוא דברים כאלה.

כשאתה קורא לי שמאלני אתה די עושה לי עוול כי אני דמוקרט סוציאלי בעל השקפה ביטחונית ימנית ביותר כי אני מכיר טוב
את האיסלם והערבים שהם היריב, כיצד מנהלים מו"מ מוצלח, לוחמת טרור ואני ביטחוניסט מושבע שמכיר אבטחה מקצועית
לפני ולפנים.

3. לא הבנתי איך התשובה קשורה לשאלה.
אבטחה (שהנגזרת שלה ביטחון) בנויה ממעגלים, כשכל מעגל חופף לפחות ב-75 אחוז לקודם החלק שלא חופף יוגדר בניהול
הסיכון והחלק שתרחיש הייחוס לפגיעה הוא הגדול ביותר יקבל את מלוא הקשב.

המעגל הראשון של האבטחה הוא אסטרטגיה מדינית ותפיסת אבטחה שלוקחת בחשבון את האיומים, כאן הממשלות לדורותיהן נכשלו ובגדול
במדינת ישראל אין תפיסת אבטחה מדינית. האסטרטגיה נקבעת ממודיעין טוב, ניסיון העבר, יכולת ניתוח תרחישי יחוס ובניית תכניות מתאימה
לתרחישי הייחוס. מול מדינה מסודרת זה קל מול ארגון טרור זה בלתי אפשרי. המדינה גם מתעדפת את ניהול הסיכונים ובוחרת איפה לשים את
הגדש והכסף.

המעגל השני היא תוכנית האבטחה שזה בעצם ה- איך אני מתגונן מול האיומים שבחרתי ואז דואג שלכל תרחיש שבתכנית יש פתרון מעשי מידי
עובד מתורגל וזמין בכל עת.

המעגל השלישי הוא התמגנות בפועל שזה פיזית הגנה פעילה שגם היא מחולקת לשלוש מעגלים. התראה-מכשול-הגנה פעילה.

לכן מול מדינה מסודרת הרבה יותר קל לבנות הרתעה-תפיסת אבטחה-הגנה. מול ארגון טרור עלום שעובד בלי חוקים קשה יותר
ושם צריך לנהל מדיניות טרור וזה כבר שיעור אחר.

לכן האינטרס הגדול ביותר שלנו היא מדינת עזה, מדינה באיו"ש עם ברך לירדן, ותפסת אבטחה חדשה מול מדינות!