ציטוט נכתב במקור על ידי א הזקן צפיה בהודעה
...
מה יעשו הפלשתינים כשנצא? מה שהם רוצים, כל זמן שזה לא מוביל להתעצמות של ארגונים בסגנון החמאס...

מתנגדים לפתרון כזה יש משני סוגים. האחד – מבוסס דת. יש שתי דתות שמאמיניהם טוענים לבעלות על אותו שטח...

..ברור לי לחלוטין שגם אם הפתרון הזה ייושם יהיו לא מעט בעיות: בצד שלנו אנשים יתנגדו בגלל סיבות דת ו"פחד" ובצד השני בגלל סיבות דת וויתור על החלום להשמיד את הציונות. במידה מסוימת זה טוב, כי עסוק אינטנסיבי בפתרון בעיות פנימיות מקטין את העיסוק בבעיות "שכנים"...

במדע, קורה לא מעט פעמים שהסתכלות מזווית אחרת פותרת בעיות. כך, לדוגמה, תיאור מסובך בקואורדינטות קרטזיות (x,y,z) הופך להיות פשוט ומובן אם משתמשים בקואורדינטיות פולאריות (R, Q, F). מה שאני מציע הוא לא להסתכל על מה "הם" רוצים, מה האמנה "שלהם" וכו', אלא להסתכל על מה שטוב בשבילינו. ש"הם" יסתדרו כבר עם מה שיש "להם".
מהתשובה אני מבין שאתה מקבל את האקסיומה שלי שטוענת שאין שום הבדל בין החמאס לרשעות הפלסטינית. שניהם רוצים לחסל את ישראל, מחנכים לטרור רצחני כאמצעי לגיטימי ונוקטים בטקטיקות ואסטרטגיה שונות למימוש המטרה. אתה ממשיך וטוען שזה עניין שלהם ומה שחשוב לנו הוא העיקר. אז הבעיה במשך 100 שנה בערך היא כזאת- מה שחשוב לנו הוא מדינה יהודית משגשגת ומה שחשוב להם הוא חיסול המדינה היהודית. לכן הנחת המוצא שלך שגורסת שניתן להם לעשות מה שהם רוצים כל עוד אין טרור נטולת הגיון או אחיזה במציאות. זה לא רק החמאס אלא קונספציית חיזבאללה "המורתע". הם בסה"כ המשיכו לחנך שצריך לחסל אותך, התחמשו, השתכללו, התאמנו, וצברו ניסיון. אז נכון שהם לא עשו טרור אבל הם הפכו לאיום בקנה מידה משמעותי. הגישה של תעזוב אותם לטפל בבעיה הוכחה כטעות גם ביהודה ושומרון. היום צה"ל מתמודד עם היקפי טרור עצומים מעז שהשאיר את הביטחון לרשות הפלסטינית. הסתה, חינוך, הברחות, פיגועים ואלפי פעילי טרור מסתובבים חופשי לאור יום. שוב, הבסיס לתפיסה מנותק מהמציאות.

הנקודה השניה היא היתכנות למדינה פלסטינית עצמאית. הם שם, אנחנו כאן. אי אפשר לקיים מדינה פלסטינית לללא כניסת עובדים, מעברים מישראל ומימון חיצוני. כלכלית אתה לא יכול פשוט להתנתק כי הם יקרסו. אחר כך יש את הטרנספר הנוסף למתיישבי יהודה ושומרון. הנקודה השלישית היא החינוך וההצהרות והמעשים. אין שום ארגון שלום פלסטיני או הנהגה שויתרה על החלום לסלק אותך. זה מחזיר אותנו למשבצת הראשונה- ביטחון.

גם את הקביעה שלך שמדובר בסוגיה דתית סימטרית שחביבה על אנשי שמאל (הבעיה בקיצונים שלנו ושלהם) איננה נכונה. מדובר בתפיסה תודעתית זהותית. לחלק גדול מהפלסטינים במדינת ישראל אין בעיה עם קיום ישראל כמדינת הלאום היהודי. מדובר באוכלוסיה מסורתית ודתית ברובה.
חלק מהיהודים שאינם דתיים מאמינים בזכותנו ההיסטורית על הארץ וזה כולל את בן גוריון ואני ועוד כמה. כן, אני מרגיש שההארץ והמקום הזה שייך לי כיהודי. אני בעלהבית. אמנם צריך להכיר את התנ"ך וההיסטוריה היהודית כדי לפתח תודעה שכזאת אבל זה כשל של מערכת החינוך שניתן לתקן. ועוד נקודה לתזה -אין שום סימטריה בין הקיצוניים שלנו לקיצוניים שלהם. שום סימטריה בכמות הקיצוניים, בנפח האירועים, בתמיכה הציבורית, במימון המדיני, בחוק, בחינוך ובתרבות. המתיישבים שלנו ביהודה ושומרון הם הסיבה שהטבח לא פרץ מחומות טול כרם.

צריך להכיר בערך הערבי שנלחם על אדמתו ומולדתו ועבורו מבחינה תודעתית, מדובר במאבק צודק וראוי. מדובר בשקר היסטורי כמובן אבל זה לא משנה כל עוד הוא מאמין בו. כשתפסיק לזלזל בערבי (הם שם, בעיה שלהם) תבין מה נדרש כדי לעקור מהשורש את הרצון לחסל אותך. מבחינתי מדובר בכל הרובד הגלוי וההצהרתי והדבר הכי חשוב הוא החינוך. בלי אנטישמיות אין תנועה פלסטינית. תחסל את האנטישמיות חיסלת את הפלסטיניזם ונשארת עם ערבים.
אני מניח שלא קראת את האמנות. לא מעניין אותך לדעת על מה התיאוריות שלך מבוססות?