תוצאות 1 עד 15 מ 81

אשכול: מול מה אנחנו בעצם עומדים אחרי ה 7 לאוקטובר?

תצוגה בשכבות

Senior Member הסמל האישי של השושנים
    ציטוט נכתב במקור על ידי קידוזו צפיה בהודעה
    לתפיסתי אין שום הבדל אמוני בין אתאיסט שמאמין שאין כלום לבין דתי שמאמין שיש מישהו. לשניהם יש פרקטיקה ברורה ומשנה סדורה.

אמת אבל יש צד אחד שלא מנסה לכפות את אמונות על האחר.
    אני לא חושב שאף אחד כולל אף אחד ינסה לכפות על הציבור החילוני משהו שחורג מהססטוס קוו הקיים.
    מהו הסטטוסקוו שאתה מדבר עליו, בכל פעם החרדים צווחים בדמעות תנין של קוזאק שנגזל כי הם נפגעים אבל הפועל הם פוגעים בו כל הזמן
    כאורך חיים איפה הגבול ואיפה הוא כתוב?

אני לא מכיר אף דתי יהודי שרוצה לכפות על מישהו להפוך לדתי.
    אז למה אני לא יכול להכניס חמץ לבית חולים פרטי בפסח, למה אין לי תחבורה ציבורית בשבת למה ספרי הלימוד של הילדים שלי מתחילים ב-"בס"ד"
    לכן אין שום בעיה עם יהדות ודמוקרטיה.
    יש בעיה כי ה-"אל" או הרב אמרו דברם וחייבים להתיישר איתם...זה לא דמוקרטיה זוה רצון האל/רב.
    יש בעיה עם צורת המימוש של הדמוקרטיה בישראל בגלל התפלגות הציבור ולכן מפלגה קטנה שמהווה לשון מאזניים בין הגושים יכולה לסחוט הרבה יותר מגודלה. זה לא קשור לדתיים או מוסלמים אלא השיטה שמאפשרת למקסם או למנף תוצאות בלי קשר לגודל הציבור שהיא מייצגת. אם נעבור לשיטה של שני גושים כמו אצל הדוד סם, הבעיה כביכול נפתרה. מסכים עם כל מילה של א. הזקן בנושא. החרדים לא יאפשרו למדינה להיהרס וישתלבו מכל הבחינות והאספקטים. אם יהיו פלגים בשוליים שיעשו דווקא? כנראה שכן. בטל בשישים.

נושא אחר. נייר עמדה שמסביר מה הפתרון לעזה ויהודה ושומרון מבלי להקים מדינה פלסטינאצית
    https://jiss.org.il/he/michael-sibon...a-and-samaria/
    אשרי המאמין!
    פרופ' קובי מיכאל רואה את הבעיה בעניים מערביות שלא לומר אשכנזיות, אין מדינה ערבית אחת שיש בה דמוקרטיה אלה רק שליטה של הקבוצה החזקה ביותר מגובה במשמרות המהפכה בשם כזה או אחר צבא שנאמן לשליט וככל שהוא יותר חזק ככה יציב השלטון בעזה תעלה קבוצה כזאת שבסופו של דבר תתהפך עלינו.
    יש להכריז על הרבה מדינות קטנות ומוחלשות כמדינות אויב והילחם בערבים שבתכונו שלא יצמחו,.
    נערך לאחרונה על ידי השושנים; 30-11-2023 בשעה 13:36.
    פעם, האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!