קודם כל, ברוך השב!
לצרכים שאתה מתאר, דו"ש עם נטיית שטח נשמע אידיאלי - שכן אין לך כוונה לבצע רכיבות ארוכות בכבישים מהירים (נקודת התורפה העיקרית של הכלים האלה).
גם אופנוע אדוונצ'ר קרבי יכול להתאים, אבל קח בחשבון שתמורת נוחות גבוהה יותר בכביש (שאינך מתכוון לנצל בשלב זה) אתה משלם בתוספת משקל שמעיקה בשטח, ובעמידות פחותה לנפילות (לתקן פלסטיקה זה יקר).
מכאן, אחלק את זה לשניים.
כלים חדשים - בגזרה הזאת, הכלי הפופלארי היחיד שנכנס לך בתקציב ומתאים לדרישות זה ההונדה CRF300L. היתרונות שלו רבים (אמינות, אחזקה זולה, נמוך יחסית לדו"שים אחרים) אך מדובר באופנוע בסיסי שלא מצטיין בשטח, ולא משאיר לך הרבה "מרווח גדילה". אם תתמיד ברכיבות השטח שלך, כנראה שתמצה אותו תוך זמן קצר מאוד ותרצה להתקדם לאופנוע קרבי וחזק יותר.
משום שמדובר באופנוע ראשון, סביר להניח שהוא יראה לא מעט נפילות - ובבואך למכור אותו בעוד חצי שנה, תאלץ לספוג ירידת ערך משמעותית.
חסרון נוסף - משום שמדובר ב-286 סמ"ק, תאלץ לשלם את הביטוח בתעריף היקר, למרות שהביצועים עדיין בליגה של ה-250.
קיימות אופציות נוספות כגון הדו"שים של SWM, אופנועי אינדורו-לייט (AJP PR5) וכו'. אם תרצה וזה נשמע בכיוון, אפשר לדון גם באופציות האלה.
כלים משומשים.
לדעתי, כל עוד לשיקולים הכלכליים יש משקל משמעותי בהחלטה, זאת הבחירה הנכונה לכל אופנוע ראשון, בייחוד אם מדובר בדו"ש. תן למישהו אחר לספוג את ירידת הערך הראשונית, להשקיע בתוספות ומיגון האופנוע - ואז תקנה.
בגזרה הזאת, יש כמה כלים שמתאימים בול לדרישות - אבל קח בחשבון שצריך לבדוק את הכלים היטב ולהשאיר סכום בצד ליישור קו. העדיפות היא כמובן לכלים שלא נסעו הרבה, היו אצל מספר קטן של בעלים, לא עשו שטח קשה, נשמרו וטופלו היטב. החיפוש אחר המציאה דורש סבלנות, ידע בסיסי במכונאות ובעיקר - להבין מי עומד מולך, כי בסוף - אתה קונה את הכלי מבן אדם, ויש חשיבות מכרעת לטיב הבעלים האחרונים.
הכלים שהכי מתאימים לדרישות שלך הם:
סוזוקי DRZ400. דו"ש קרבי שיודע לתת עבודה בכביש, כל עוד התפריט לא כולל כבישים מהירים. אמין ופשוט מאוד, מיוצר כבר למעלה מ-20 שנה ללא שינויים. קצת כבד במונחים של היום. פופלארי בארה"ב, ולכן יש אינסוף שיפורים ושפצורים זמינים ברשת. בתקציב שלך תוכל למצוא DRZ בן 3-5 במצב קרוב למושלם.
ימאהה WR250R. דו"ש מעולה, עם יכולות שטח טובות ויכולות כביש מפתיעות לנפחו. אמין ביותר, ראיתי דיווחים בחו"ל על כלים שהגיעו ל-100 אלף על המנוע המקורי (וזה לא כלי שמשמש בעיקר לנסיעות למכולת, כן)? הבעיה היא, שמטרו החליטו לא לטרוח לייבא את הדגם בתקינה אמריקאית, ולכן הוא ירד ממצבת הכלים עם הפסקת שיווקו באירופה אחרי שנת 2017. עדיין פה ושם ניתן למצוא כלים עם קילומטראז'ים נמוכים, ומחירם סביב התקציב שלך. תופעה מעניינת - בחמש השנים האחרונות, המחירים שמבקשים על WRR שמור בקושי ירדו = ירידת ערך אפסית.
SWM RS300R - בפועל, מדובר בגלגול של אופנועי הסקוורנה "אדומה" (סוף שנות ה-2000, לפני שהסקוורנה נרכשה ע"י ק.ט.מ). ההסקווארנות האדומות היו כלים מעולים ועמידים מאוד, ואני מניח שהתכונה הזאת נשמרה.ה-RS300 הוא כבר יותר אופנוע אינדורו מתורבת מאשר דו"ש, אבל אני בטוח שבאחזקה טובה הוא יחזיק לא מעט עד שתזדקק לשיפוץ מנוע, גם אם תיסע עליו נסיעות קצרות בכביש.
DR650 - כבד יותר מה-DRZ400, עוד יותר פשוט (הייתי אומר "עתיק" - הוצג לפני 30 שנה ומשנת 1996 מיוצר בלי שינויים מהותיים), עוד יותר אמין. משמעותית פחות טוב בשטח אבל עדיף בכביש. יכול להתאים לך, אם אתה מוכן לשלם בביצועי שטח כדי להרוויח בנסיעות היומיומיות שלך. עוד נקודה חשובה - יחסית לדו"שים קרביים, ה-DR נמוך מאוד ויכול להתאים גם לרוכב נמוך מהממוצע. בתקציב שלך תוכל למצוא כלי צעיר בן שנתיים (מלימוד נהיגה למשל) או כלי מעט זקן יותר, אבל מאובזר בכל טוב.
קח בחשבון שזה אופנוע קרבורטור, בלי מד דלק, מד סל"ד, בלי הילוך שישי, על ABS-שמייבאס אני בכלל לא מדבר. כמו טלפון עם חוגה

אם אתה שואל אותי - זה מעולה, אבל רבים וטובים פה לא יסכימו איתי.
אם אתה בכל זאת יותר בכיוון של אדוונצ'ר, תעדכן אותי ואפשר לדון באופציות של הסגמנט הזה בהודעה נפרדת.