תוצאות 1 עד 11 מ 11

אשכול: מעבר מקטנוע (Maxi Scooter) לאופנוע

צפייה משולבת

Member

מעבר מקטנוע (Maxi Scooter) לאופנוע

אני לא באמת מצפה לקבל כאן המלצה, ויודע שרק אחרי רכיבת מבחן אדע, אבל אשמח לחכמת ההמונים, לקבל עוד המלצה לדגמים שטרם חשבתי עליהם.
    אז אני חוגג 10 שנות רכיבה (על קטנועים) ו20 שנות נהיגה על רכב. רוכב כרגע על Forza 750 (עם משקף קצר [זה רלוונטי כי אני מאוהב ברוח, ובתחושה שיש ללא משקף ולא יכול לרכב עם המשקף המקורי]).

אופי הרכיבה שלי הוא רגוע (נהנה בעי(לא מחפש להגיע מ0 ל100 הכי מהר, לא מחפש לשייט על 180), נהנה בעיקר מכבישים מפותלים (מחפש להיות בשיא ההטיה לפי היכולות שלי) (אחת לשבוע אני פוקד את נס הרים בשביל למלא מצברים).

אז, אחרי 10 שנות רכיבה, רוצה לעבור לאופנוע, בעיקר להרגיש יותר מחובר לכלי, לשנות תנוחת רכיבה. התקציב שלי הוא סביב ה-80K, בעל רשיון A (לא שזה כל כך משנה כי לא מחפש כלים של ליטר...)

האמת שהתאהבתי בהונדה (אבל לא נעול). חשבתי לנסות את הדגמים הבאים:
    * CB750 הורנט
    * CB650R (אחכה לגרסה עם ה-eClutch)
    * GSX 8S

אשמח לשמוע המלצות, לא נעול על כלום

Senior Member
    ממה שאני מבין אתה מעדיף נייקד, חובב פיתולים ופחות מהירות סופית וכנראה לא מרכיב ולא יורד לשטח.
    זה אומר בגדול שכמעט כל נייקד או אופנוע עם משקף נמוך יספק מענה טוב.
    אין צורך לפחד מכלים של ליטר כי אין אף אופנוע חדש שיבעט אותך מהכיסא. הכל מתון (יעני ליניארי).
    היפנים יותר אמינים וזולים לתחזוקה. כדאי לשקול יד 2 כי יש מציאות, שוק של מוכרים בגלל המלחמה והחורף.
    מאוד אהבתי את ה KTM 890 דיוק אבל לטשתי עיניים על הקוואסקי ZX וההונדה CB1000R ואפילו על GSX 1000 הנייקד.
    חשוב לעשות קורס רכיבה מתקדמת כדי לרכוב בטוח ולהפיק יותר הנאה.
    SUZUKI GSX ES 550 E 1986
    HONDA NC 750 X 2016
    KTM 1090 Adventure S 2018
    2020 Husqvarna 701 Enduro
    KTM 790 Adventure S 2021

Member
    לגבי cb650r כנגד cb1000r אני באמת מנסה להבין האם יש הצדקה (לאור הצרכים שתיארתי) אם יש טעם להוסיף 40k יותר 67 אחוז יותר מהמחיר. ואני תוהה עבור מה בעצם? היום עם ה58 כח שיש לי אני בכלל מרגיש שזה מעל ומעבר... דעתי האישית שעבור הליטר גם אם הוא לינארי ליום יום, או לכבישים המפותלים הוא לא משחק כאן תפקיד. איפה כן? במסלול אני מניח.

לגבי מה שציינת על הרכבה. זו נקודה מעניינת. יוצא לי אחת ל להרכיב את אשתי פה ושם אבל בעיקר לבתי קפה כדי לחסוך חניה. מניח שנייקד יכול לתת מענה להרכבות קצרות אבל מן הסתם לא לטיולים... אני צודק?

Senior Member הסמל האישי של KKatkov
    ציטוט נכתב במקור על ידי nridder צפיה בהודעה
    לגבי cb650r כנגד cb1000r אני באמת מנסה להבין האם יש הצדקה (לאור הצרכים שתיארתי) אם יש טעם להוסיף 40k יותר 67 אחוז יותר מהמחיר. ואני תוהה עבור מה בעצם? היום עם ה58 כח שיש לי אני בכלל מרגיש שזה מעל ומעבר... דעתי האישית שעבור הליטר גם אם הוא לינארי ליום יום, או לכבישים המפותלים הוא לא משחק כאן תפקיד. איפה כן? במסלול אני מניח.

לגבי מה שציינת על הרכבה. זו נקודה מעניינת. יוצא לי אחת ל להרכיב את אשתי פה ושם אבל בעיקר לבתי קפה כדי לחסוך חניה. מניח שנייקד יכול לתת מענה להרכבות קצרות אבל מן הסתם לא לטיולים... אני צודק?
    מבין הכלים שמנית, הייתי הולך על ה-CB650R (רק עם קלאץ' נורמאלי בבקשה).
    למה?
    כי הוא 4 בשורה, ואופי המנוע שלו יהיה עבורך לשינוי מרענן אחרי הקטנוע.
    כי הוא יפה.
    כי הוא יודע לעשות בדיוק מה שאתה מבקש.
    ולבסוף - כי עם כל זה, הוא ישאיר לך עודף מהתקציב.

אופציה מעניינת אחרת זה הימאהה MT-09 (אם אתה מתחבר לצורה החרקית שלו) או ה-XSR900 (אם אתה רוצה שהאופנוע גם יראה נחמד).
    אם אתה חושב שזה מוגזם עבורך אתה מוזמן לנסות גם את ה-XSR700. אני אישית חושב שהוא טיפה משעמם.
    וכמובן שיש גם דוקאטי. מונסטר תפור עליך, לא זוכר כמה הוא עולה והאם נכנס בתקציב שלך. משומש מהדור הקודם בוודאות משאיר המון עודף, ובעיני הוא יפה ומעניין יותר מהדור הנוכחי.
    Ducati Multistrada 1100
    Alfa Guiletta 1.4 Manual

Member
    תודה על ההמלצות. המונסטר נראה ממש טוב. אבל גם יקר (93K על הכביש) כרגע נראה לי שה cb650r יהיה המועמד המוביל. כמובן שאעשה רכיבת מבחן כדי להבין מה באמת מתאים לי. עוד מועמדים שכדאי לנסות?

ציטוט נכתב במקור על ידי nridder צפיה בהודעה
    תודה על ההמלצות. המונסטר נראה ממש טוב. אבל גם יקר (93K על הכביש) כרגע נראה לי שה cb650r יהיה המועמד המוביל. כמובן שאעשה רכיבת מבחן כדי להבין מה באמת מתאים לי. עוד מועמדים שכדאי לנסות?
    שיבחו את הטואונו של אפריליה במבחנים.
    גם הטריידנט של טריומף חמוד (מנסיון, רכבתי עליו) ויכול להיות חלופה מעניינת ל-CB650R. בניגוד לעדר הטווינים, הוא מצוייד במנוע טריפל חמוד שאוהב לטפס בסל"ד.
    אחיו הגדול, הסטריט טריפל, משמעותית יותר חזק ומלהיב - אבל המחיר כנראה יחצה את קו ה-80. בכל מקרה, שווה לבדוק כי להבנתי מחירי המחירון של אלבר מנופחים, וריאלית האופנועים נמכרים במחיר נמוך יותר.
    Ducati Multistrada 1100
    Alfa Guiletta 1.4 Manual

ויסטרום 800 DE

ציטוט נכתב במקור על ידי the striker צפיה בהודעה
    ויסטרום 800 DE
    למה?
    Ducati Multistrada 1100
    Alfa Guiletta 1.4 Manual

כי על הנייר, זה אמור לענות על כל הדרישות שלו. פחות או יותר, וגם המחיר לחדש עומד בקריטריונים שלו. הייתי בסוכנות להסתכל עליו, והוא גם יפה מאוד. אמר לי הסוכן שלא כדאי לי נסיעת מבחן, כי כל מי שלקח נסיעת מבחן, הזמין אופנוע. אז קצת פחדתי, כי בשבילי זה קצת אובר קיל.

Member
    ויסטרום 800 DE ממש לא.
    למה לא?
    כבד (230 ק"ג) שכחתי לציין שאני מחפש כלי קליל יותר
    צמיגי שטח (21 לקדמי לא מתאים לצרכים שלי)

Member
    תכין את עצמך נפשית שכנראה יהיה לך פחות נוח, הילוכים, תפעול קלאץ', אין מקום אכסון אם לא תשים ארגז, סימן מהרגלית הילוכים על הנעל וכדומה.