שלום אני שר בממשלה ואני לא מבין מה הבעיה שלך לנסוע על קטנוע 50 סמ״ק ולשלם פחות מס.
אגב אני 3 שנה על דו״ג ולי נאמר שעם הזמן המחיר יורד (השנה משלם כמעט 7k); מהפוסט אני מבין שלא... קיצר חרא ממשלה, חרא מדינה, חרא של כנסת וחרא של יונה.
6400 ש״ח (!) לביטוח חובה. עלייה של 900 ש״ח (!) משנה שעברה.
בקצב הזה תוך 4 שנים ביטוח חובה יעלה 10K.
דופקים אותנו עם מחירי צמיגים, טיפולים, שמנים, לא עוד.
אחרי 30 שנה על דו״ג אני פורש. אם פעם זה היה ״לא כלכלי״ להחזיק אופנוע, היום זה פשוט טימטום.
זה מחיר של חופשה זוגית ביוון, זה מחיר על כמעט עוד משכורת חודשית, של עוד חודש שכירות.
מה בן אדם ביקש? רק להתנייד בקלות ולהרגיש לפעמים בסוף שבוע כמו אדם נורמלי.
חלאס. זה לא הגיוני.
חבל.
Sanyang Pure 50 -> Aprilia Rally RS 50 -> Kawasaki KLE 500 -> Suzuki Vstrom 1000 -> Yamaha XT1200ZE
שלום אני שר בממשלה ואני לא מבין מה הבעיה שלך לנסוע על קטנוע 50 סמ״ק ולשלם פחות מס.
אגב אני 3 שנה על דו״ג ולי נאמר שעם הזמן המחיר יורד (השנה משלם כמעט 7k); מהפוסט אני מבין שלא... קיצר חרא ממשלה, חרא מדינה, חרא של כנסת וחרא של יונה.
Vespa GTS SuperSport 300 HPE Blu Energia 2020"עודדו את הילדים שלכם לקנות אופנוע, לא ישאר להם כסף לסמים!"
Moto Guzzi V85 TT Evocative Rosso Uluru 2022
Saucony Triumph 2024
מצער וכואב.
יש כל כך הרבה בעיות שמעסיקות את המדינה, אז כל נושא שהוא אינו "חמור" כשאר האתגרים אינו על סדר היום.
עשרות אלפי אנשים מפונים מבתיהם, חלק ארי ממשלמי המיסים במילואים, עסקים קורסים.
כנראה שביטוח לאופנוע נמצא בתחתית הרשימה של האוצר\ממשלה כנושא חשוב שדורש טיפול.
זה לא אומר שזה לא נושא חשוב, אלא רק כמה האזרח הפשוט משלם מחיר בחיי היום יום שלא בעוונותיו.
מקווה שתמצא בעתיד פתרון שיאפשר לך לחזור לרכוב.
מובן לגמרי.
אתה בחרת לצערנו לרדת מדו-גלגלי. יש כאלה שבוחרים לרכוב ללא ביטוח חובה.
http://fullgaz.co.il/%d7%9e%d7%9c%d7...%d7%99-%d7%94/
30 שנה על דו״ג, תאונה קלה אחת שבה תבעתי את הביטוח, אחרי קורס רכיבה, נוסע תמיד עם ציוד מגן קומפלט ממעיל מתנפח עד ברכיות.
כל הפקטורים האלה לא מחושבים בכלל.
דווקא אם היה לי אופנוע ממש ישן של אספנות ולא בטיחותי, הייתי משלם 1/3 ביטוח חובה. איפה ההגיון?
Sanyang Pure 50 -> Aprilia Rally RS 50 -> Kawasaki KLE 500 -> Suzuki Vstrom 1000 -> Yamaha XT1200ZE
בזה שעם אופנוע אספנות לא היית נוסע 20 אלף ק"מ בשנה.
היית מוציא אותו פעם בשבוע לטיול רגוע, ופעם-פעמיים בשנה הוא היה עומד חודש וחצי כי אתה מחכה לחלק מאיביי.
לכן, הסיכויים שתתבע את הביטוח נמוכים עד אפסיים.
וגם אם אתה מיוחד, היית מחזיק מחסן חלפים ואופנוע זהה לפירוק כדי לנסוע 40 אלף בשנה - היית אחד מהבודדים בארץ שעושים כך, ובסטטיסטיקה ארצית היית מעלה את הנסועה של אופנועי האספנות ב-2 ק"מ בשנה, בממוצע.
ואני לגמרי איתך - אין שום סיבה שחברות הביטוח שמרוויחות הון תועפות מביטוח חובה לרכב פרטי, לא יסכימו לשאת הפסדים מסויימים כשזה מגיע לאופנועים ולשמור את מחיר הביטוח שפוי (==שווה ערך לרכב מקביל: מחיר של רכב מיני זול עבור קטנוע קטן, מחיר של רכב ספורט עבור אופנוע כבד - לאותו פרופיל של מבוטח). היכולת למכור ביטוח חובה אמורה להיות עסקת חבילה.
אגדיל ואומר שאין שום היגיון בכך שרוכב שמחזיק קטנוע 250 ואופנוע ספורט, ורוצה לבטח את שני הכלים בביטוח לנהג יחיד, ישלם סכום שגבוה יותר מהפרמיה של אופנוע הספורט לבדו. למה מה, הוא יכול להתפצל לשניים ולרכב על שניהם בו זמנית?!
נערך לאחרונה על ידי KKatkov; 11-01-2024 בשעה 15:54.
Ducati Multistrada 1100
Alfa Guiletta 1.4 Manual
מבאס לשמוע. אולי כדאי באמת לבדוק את הכיוון של אופנוע אספנות מהארץ או מחו"ל עם מנוע בנפח גדול. ההגיון: מנוע באופנוע חזק לא עובד קשה ואם עשית קורסים אתה יודע איך לבלום בלי לנעול.
SUZUKI GSX ES 550 E 1986HONDA NC 750 X 2016KTM 1090 Adventure S 2018
2020 Husqvarna 701 Enduro
KTM 790 Adventure S 2021
כי אנו חיים במדינה שמעודדת בטלה.
תוסיף על זה מעודדת עלייה
וכמובן הוצאות ביטחון.
וכמובן מעודדת ילודה.
מה הפלא שצריך לממן את הכל.
אז צריך להשיג כסף מאיפה שהוא.
כנראה שזה מרובנו.
מצאתי על מה לקטר הוינקר של ימאהה נושר!!!
SIC TRANSIT GLORIA MUNDI