עמוד 1 מתוך 2 12 אחרוןאחרון
תוצאות 1 עד 15 מ 17

אשכול: קטנוע מתחמם

Senior Member הסמל האישי של Tilbalisti

קטנוע מתחמם

הי,
    הקטנוע נוסע לאריאל כל שבוע בשעות הלילה ואף פעם לא מתחמם. פעם אחת שנסעתי איתו במהלך היום (בערך 32 מעלות) הוא התחמם.
    יש לי קטנוע פירוק עם רדיאטור ומשאבה.

לא ידוע לי מתי הפעם האחרונה החליפו נוזל קירור.
    עם מה כדאי להתחיל בשביל למצוא את התקלה.
    האם זה הגיוני שזה תרמוסטט?

2. תיקנתי את כל הנזילות בקטנוע אבל הוא ממשיך לאכול שמן. אין טחינה בשמן ואין איבוד נוזל קירור. אז הגיוני שהולך חצי מדיד כל פעם בנסיעה מירושלים לאריאל? הכל דרך הרינגים? אני רוצה לתקן את זה, השאלה אם לבדוק משהו או פשוט להזמין רינגים חדשים ולהחליף?

Member
    אופי נסיעה של ירושלים-אריאל הוא דווקא כזה שצריך לשמור על טמפרטורה יציבה, נסיעה במהירות קבועה ולא עמידה ממושכת.
    בכדי לנסות לאבחן - נסה לשים לב אם כשהקטנוע עומד במקום החום דווקא עולה וזה יתן חיווי די טוב לכך שהתרמוסטט מבצע את עבודתו ולא מזייף.
    בנוסף תוודא תמיד שיש נוזל קירור ושהוא לא נפרק (ושהנוזל קירור עומד בטמפרטורות ולא מילאו משהו אחר במקום).
    שים לב אם אתה מבחין ברעשים מאיזור המשאבה יתכן והחלק בתוכו נשבר. תוודא שהחיבור לפלטה שלם ומחובר כנדרש, יש צינור שמגיע למשאבה מכיוון האגזוז.

לגבי החלק השני עם השמן -
    אתה מתאר קטנוע שמגיע לטמפרטורות גבוהות אז הגיוני ששם יאכל שמן. כמה נסע הקטנוע? לא בטוח שהייתי משקיע עכשיו בוכנה ורינגים, גם אם תחליף את הרינגים צריך סט כזה של צילינדר שנסע את כמות הקילומטרים, ויש סיכוי שהוא כבר נחרט מדי ותצטרך לקחת לחרט וכו'. עסק יקר מדי לדעתי.
    אם אתה מתכוון לפתוח את הבלוק, תתוכנן לזה שכבר תעשה לו מנוע עליון.
    לא ציינת כמה הקטנוע נסע ובאיזה כלי מדובר, בכל זאת אני מניח שמדובר בבלוק שעבר לא מעט. אם הוא אוכל שמן אתה תראה במערכת הפליטה דרך האגזוז עשן סמיך יותר ואם כך זה אומר שמנוע עליון אכן בסופו. מדובר בחצי כוס שמן תוספת לכל נסיעה כזו (שזה לא מעט) אם זה נסבל - אולי תתאים שמן צמיגי יותר? כמובן שזה ניסיון לפתרון שרק ימשוך יותר עם המנוע ולא באמת יטפל בתקלה.
    בכל מקרה- להזמין רינגים חדשים לדעתי לא יפתור הרבה.

Senior Member הסמל האישי של Tribalmistyc2
    1 תבדוק שלא חסר מים.

2 הכל דרך הבוכנה וגם מהאטמים של השסתומים.
    התנאים שאתה רוכב בהם לא מתאימים לקטנוע קטן וישן שפתחו לו את ה *** כראה כבר כמה לפניך.
    עצתי אליך לא לתקן באופן חלקי זה יקר ולא יעבוד טוב.
    תשקול להחליף לקטנוע יותר גדול וחדש או לרכב.

כן לקטנוע קצת קשה הנסיעה הזאת באמת. זה הונדה sh300 2014 עם 68000 קילומטר, עשיתי לו טיפול גדול ואני חושד שהביאו לי רולים קלים. כי הקטנוע דופק טורים באיזור ה127 קמש , אפילו בעליות. ושמעתי שהוא אמור להגיע ל150קמש בערך. אני לא מרחם עליו ונוסע רוב הדרך בערך על 120. הוא לא מתחמם לי כאשר אני לא נוסע בלילה. ביום הוא מתחמם רק אחרי בערך 40 דקות. בעמידה הוא לא מתחמם.

לא חסר נוזל קירור כלל.
    ואין רעש מהמשאבה. מה שכן אני לא יודע מה ה״פלטה״ בשביל לבדוק שהחיבור שם טוב.

לגבי השמן למה להחליף רק את הרינגים לא יעזור? למה אני חייב להחליף גם בוכנה וצילינדר?
    וכן יוצא עשן לבן מהאגזוז. בעיקר כשמניעים בבוקר.. ):

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של ayalzo
    עשן לבן בד"ר שריפת שמן. בבוקר לפני שכל החלקים מתחממים, מתרחבים ואוטמים (רינגים) יש יותר שריפה. לעתים מלווה גם בהנעה קשה יותר.
    אבל,
    עשן לבן אחרי עמידה ממושכת לעתים גם נובע ממובילי שסתומים (שמן ממכסה שסתומים יורד בגרביטציה לחלל השריפה.

עם זאת, נשמע שהמנוע שלך אכן זקוק לאוברול.

ועוד כלל אצבע.
    לרוב, כשקטנוע מתחמם בנסיעה מהירה ולא בעמידה, הכיוון של התקלה הוא פחות מאורר, ויותר ספיקת מים (משאבה עייפה, או מעברים סתומים). הרבה פעמים משאבה בסוף דרכה גם מתחילה לנזול מחריר הניקוז (אך לא תמיד).

Member
    לגבי השמן למה להחליף רק את הרינגים לא יעזור? למה אני חייב להחליף גם בוכנה וצילינדר?
    וכן יוצא עשן לבן מהאגזוז. בעיקר כשמניעים בבוקר.. ):

הגיבו לך כאן מאוד יפה, אפשר ללמוד מכך הרבה ולנסות למצוא את הכיוון ואיפה כדאי לשפר (אם זה משתלם).
    אתה אכן נוסע עם הקטנוע מרחקים וכדאי לוודא שהוא יכול לעמוד בכך עם הרכיבים ועייפות החומר..

מניסיוני כשהחלפתי רינגים וחשבתי שזה יפתור את הבעיה התברר לי שכל העבודה שעשיתי הייתה לשווא כי גם לאחר החלפת הרינגים המנוע המשיך לאכול שמן.
    הצילינדר היה מבריק להפליא וחשבתי (מאמין כמוך) שרק הרינג התעייף והקפיציות שלו פחות אוטמת.

הטיפול שהייתי צריך לעשות הוא לקחת את הבוכנה רינגים וצילינדר לחרט ולבצע התאמה כולל אונינג לצילינדר, לאחר מכן הרצה וכו'.
    אני עדיין חושב שבמקרה שהיה לי יכולתי לחסוך את ההוצאה הזו רק במידה והייתי מוצא רינגים המתאימים לצילינדר 'עייף' כזה שכבר עבר 50K + קילומטרים
    בפועל הטיפול למנוע עליון אצל חרט עולה יותר מלקנות סט חדש ולהחליף הכל קומפלט. רק צריך להשקיע מעט ולוודא שהבלוק שאתה קונה אכן מתאים בדיוק לכלי שלך.

כן ראיתי גם בלוק באליאקספרס ב400 שקל. יש גם עוד התלבטות מעצבנת שיש לי כבר את כל החלקים אפילו בלוק, בקטנוע תואם ליד הבית. אבל אי אפשר לדעת מה המצב שלהם.. הוא עבר קילומטראז דומה.

אז נגיד אם הייתם במצב שלי הייתם מתחילים בלהחליף את המשאבת מים?

בעיקרון הקטנוע הזה פשוט לא כבר מתאים לצרכים שלי של בין עירוני. אני פרסמתי אותו למכירה בשביל להביא משהו יותר כבד. מישהו הגיע (אמרתי לו על הצריכת שמן) וקנה אותו. ואז אחרי 40 דקות נסיעה התקשר ואמר שהוא מתחמם ושהוא בא להחזיר לי את הקטנוע, אמרתי לו בסדר (ספגתי 2 ידיים בגלל ההעברות בעלות)
    וגם אין לי כל כך דרך לבדוק מתי הוא מתחמם או לא כי אני תמיד נוסע בלילה.. אני רק רוצה לתקן כדי שאוכל למכור אותו כבר.
    ניראלי איזה gs1200 יהיה הרבה יותר נוח לנסיעות האלה 🥹

תודה רבה

לא יעזור להחליף רק את הרינגים בגלל שהבוכנה והצילינדר כבר שחוקים.
    גם להחליף בוכנה עם צילינדר בסט לא ממש יעזור כי שאר המכלולים ישנים ושחוקים - השקעה גדולה עם תמורה קטנה.
    עישון בהתנעה זה בגלל ששמן חודר לתא הבעירה דרך מחזירי השמן של השסתומים שלא אוטמים (צריך להחליף גומיות שסתומים) או בגלל חדירת נוזל קירור לתא הבעירה.

מיכל העיבוי מוצף כשהקטנוע מתחמם?
    בגדול ההימור זה רדיאטור או אטם ראש מנוע.
    אם אתה לא רואה סימני התייבשות של נוזל קירור על חריר הביקורת של המשאבה - בגדול היא תקינה.

הקטנוע לא מתחמם לי לכן אני לא יכול לבדוק… אני די בטוח שלא מדובר בראש מנוע כי הצבע של השמן והנוזל קירור נקי.
    זה מעצבן כי אני תמיד נוסע בלילה ואני לא יכול לדעת אם זה מתחמם או לא. ואני רוצה למכור את הקטנוע.
    היום הגעתי לבית, שקלתי את הרולים והם היו 15 גרם. (הבנתי שמקורי צריך להיות 18).
    אז עשיתי הזמנה של רולים חדשים מאליאקספרס. אני מניח שעם הרולים המקוריים זה יכול גם להפחית בצריכת שמן וגם לפתור את בעיית ההתחממות? וגם הוא יגיע לי ליותר קמ״ש. הכל במכה אחת. כי עם הרולים הקלים אפשר להגיד שכל הדרך הייתי נוסע על 90% סל״ד
    מקווה שבאמת הכל יסתדר, בקשר לחרירית של המשאבת מים, ניסיתי להתסכל ואני לא רואה כלום. אין לי מושג איפה החרירית הזאת. צריך לפתוח איזשהו בורג? אני יודע איפה המשאבת מים אבל לא ראיתי חרירית.
    תודה

https://youtube.com/shorts/ApceO91IZ...e4NjQ4hvHBnEeK

זה סרטון של החרירית, מצאתי את זה בסוף בספר רכב. לא הבנתי מה אני אמור לראות פה.
    ושכחתי לציין לא יודע כמה זה חשוב, שבנסיעות שלי בלילה המד טמפרטורה מראה תמיד 70-80 מעלות. זה לא מגיע לאמצע כל הנסיעה (שעה)

לא מחייב שהשמן יגיע למים כשהאטם ראש פרוץ - אני מדבר על גזים שמגיעים למערכת הקירור.
    המנוע מאבד מים?
    מיכל העודפים מוצף כשהמד מראה על התחממות?
    וידאת שהרדיאטור לא חסום?
    אתה יכול לבטל את התרמוסטט, זה לא נכון מבחינה מכנית אבל זה כנראה יפתור את הבעיה (ויביא בעיות אחרות כמו ירידה בביצועים ועליה בצריכה).

לגבי המשאבה - אם אתה לא רואה טפטופים של נוזל קירור היא כנראה בסדר.
    בספר בדרך כלל קוראים לזה weep hole, מה שצילמת נראה שזה זה.
    זה חריר ביקורת בצד התחתון של המשאבה, תוודא שהוא לא חסום בשמן לפי מה שצילמת האזור עמוס בשמן וחול.

הרולים יפחיתו את צריכת השמן והדלק אבל לא קשורים להתחממות.
    מנוע תקין לא יתחמם גם אם תיסע במאמץ בכל תנאיי הסביבה.

המנוע לא מאבד מים.
    2. לא בדקתי אני חייב לעשות נסיעה בשמש כשיתחמם ואז לבדוק.
    3. בשביל לבדוק אם הוא חסום, ראיתי סרטון ביוטיוב שצריך לפרק את כל החיבורים, להזרים מים עם צינור ולראות איך הזרימה?
    4. למה לבטל ולא להחליף?
    5. אז הכיוון כרגע הוא להחליף את הרדיאטור ב70% זאת הבעיה בערך?
    יש לציין שיש מצב שלא החליפו נוזל קירור מלא זמן. אולי להחליף את הנוזל קירור יכול לפתור את הבעיה?
    תודה.

-לא מאבד מים זה סימן טוב.

-הוא לא חסום אחרת המנוע היה מתחמם תמיד.
    אפשר להזרים מים אבל אם הוא חסום רק באופן חלקי לא תראה את זה זרם מהברז גם לא יפתח סתימות אם יש כאלה.
    צלם את הצלעות שלו ותראה אם זרימת האוויר אליו טובה.

-כי אם יש גזים במערכת קירור זה יכול לסגור את התרמוסטט גם אם הוא תקין.

-הטריות של הנוזל לא משפיעה על הקירור ואם כן אז מעט מאוד.

הזרימת אוויר טובה הוא נקי באיזור שם מקדימה,

אז מה אתה ממליץ לעשות? להחליף את הרדיאטור או להעיף את התרמוסטט ולפרסם למכירה?

תעיף מבט על הצלעות של הרדיאטור (במצב שהרדיאטור לא מפנה טוב את החום רוב הצלעות יהיו מעוכות, אם יש מעיכה קטנה פה ושם זה בסדר) תוודא זרימה של מים דרכו.
    תבטל את התרמוסטט תראה אם יש שינוי לטובה אולי המערכת מלוכלכת והוא לא פועל בצורה תקינה \ לא תקין בכל זאת.
    תוודא שהגלגל שיניים של המשאבת מים לא מחליק על הציר.
    תזרים מים דרך המערכת עם צינור גינה תבדוק אם יש זרימה טובה.