על פי פרסומים חברת קרסו תקנה חלק ממטרו השאלה הנשאלת איך זה ישפיע על הרוכבים?
https://www.calcalist.co.il/markets/...524874,00.html
מעניין...
על פי פרסומים חברת קרסו תקנה חלק ממטרו השאלה הנשאלת איך זה ישפיע על הרוכבים?
https://www.calcalist.co.il/markets/...524874,00.html
מעניין...
פעם, האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!
היבואנית של רנו ואח״כ ניסאן (בזכות ההשתלטות של רנו על ניסאן) מצאה את עצמה בלי ביקוש לרכבים האלה (לא תחרותיים ולא אמינים) ובלי מכוניות למכור (רחת לוקום מתולע). הגורם היחיד שמציל את ההכנסות של קרסו הוא צ׳רי הסינית, נציגות שהם קיבלו רק לפני שנתיים וכמו כל הסינים, לאף אחד לא ממש ברור אם זה ימשך ולכמה זמן.
קרסו ידועה בתור יבואנית שנותנת שירות לא טוב ללקוחות ולכן מבחינת הרוכבים כנראה שלא ישתנה יותר מדי.
תקנה טיוטה...
חצי מהמשפחה שלי על דאצ'יה (גם של קרסו). המון דאצ'יות בישוב.
לפני כן, אבא עשה 300 אלף ק"מ על לוגאן MCV (דאצ'יה עם סמל של רנו) עד שהלכה בתאונה.
רכבים אמינים ביותר.
התחרותיות בעייתית, כי השוק דורש סמארטפון על גלגלים ולא רכב.
ולשאלה בתחילת השרשור... מטרו הם יבואן חזיר, וקרסו הם יבואן חזיר.
נראה כמו חיבור משמיים :-).
Ducati Multistrada 1100
Alfa Guiletta 1.4 Manual
1. יש לי הונדה, תודה. סיוויק טורבו ידנית בת 4 שלא עשתה בעיה אחת בחיים שלה ואף רנו לא מתקרבת לאיכויות שלה, מאיזה זוית שאתה לא מסתכל.
2. אני כנראה מהלקוחות הראשונים של דאצ'יה בארץ (סטפוויי 2015) אבל כמה דאצ'יות נמכרו פה בשנה הכי טובה שלהם? ועכשיו תשווה את זה לכמות הצ'רי שהם מכרו בשנה שעברה.
3. לעניין האמינות, אתה מדבר על דאצ'יות שהיו גירסאות ערומות של רכבים עתיקים של רנו ולכן הציגו אמינות טובה (לצד התנהגות גרועה למדי). לא דומה לוגאן דיזל ידנית מודל 2017 ללוגאן טורבו בנזין 3 צילינדרים עם תיבה רציפה מודל 2025. גם המחיר לא דומה למה שהוא היה פעם.
1. רכב בן 4 זה רכב כמעט חדש. וואו, לא עשה בעיות... איזה הישג.
אם הייתה בת עשר, היה על מה לדבר.
2. אחותי נוהגת בסטפווי 0.9 טורבו רובוטי (לצערינו לא ידני, זה לא נהוג במשפחה). הרכב 2018 עם כ-100 אלף ק"מ. ככל הידוע לי, עד כה לא היו בעיות, טיפולים שוטפים בלבד. האם אפשר להגיד שזה 50% יותר אמינות מהונדה? :-)
3. התנהגות - לא בשביל זה קונים דאצ'יה, זה לא רכב שנועד להסב הנאה בנהיגה. בגלל זה אני על ג'ולייטה 2015 ידנית ולא עם דאצ'יה כמו שאר המשפחה... ויש לזה מחיר.
עם זאת, בדאסטר דיזל-ידני של אבא'לה אני ממש לא סובל.
4. המחירים - הזויים, פרט לג'וגר (שאני שוקל כרגע, כי הג'ולייטה צפופה למשפחה שלנו בטירוף). ראה הודעה קודמת - יבואן חזיר שרוצה 120 אלף על סנדרו אוטומטית, ולא טורח אפילו להציע אופציה ידנית זולה.
Ducati Multistrada 1100
Alfa Guiletta 1.4 Manual
עסקת ענק בשוק הדו-גלגלי הישראלי: קבוצת קרסו מתכוננת לרכוש את מלוא השליטה במטרו מוטור, בעסקה שמוערכת במאות מיליוני שקלים; המכתב שנשלח לעובדי מטרו - בפנים.
http://fullgaz.co.il/%d7%a7%d7%91%d7...8%d7%95%d7%a8/
קנה רנו חדשה וספר לי איך היא עוברת 4 שנים עם אפס תקלות. אתה יודע מה, קנה סנדרו חדשה וספר לי איך היא עוברת 4 שנים בלי תקלות...
היבואן לא מציע סנדרו ידנית זולה כי אין לו אפשרות כזו. זו לא התיבה הרציפה הגרועה והפושטית של ג׳טקו שהעלתה את המחיר של הסטפוויי מ75K ל120K אלא התמחור של היצרן. תבדוק כמה עלתה סטפוויי בסיסית ב2015 באנגליה, תבדוק כמה עולה בסיסית חדשה עכשיו ואתה תגלה שההפרש במחיר הוא כמעט 100%.
האמת שהייתה במשפחה שלי בדיוק כזו חדשה ובדיוק בחתך השנים הזה הגיר הרובוטי היה מאוד לא אמין עד כדי תביעה ייצוגית נגד הקרסו.
גם המנוע לא היה שיא האמינות - הטורבו היה מוציא הרבה שמן ועוד.
רמת הגימור של הדגם הייתה זולה מאוד אני לא אשכח את "איכות" התמונה במצלמת הרוורס.
רנו תוצרת רומניה לא 50% הונדה ולא נעליים.
המחיר הריאלי של הרכב הזה הוא בערך 20K שקלים לחדש.
לא ידוע לי על אכילת שמן במנוע אצל אחותי. לא יכול להתחייב על שנתונים אחרים.
גיר רובוטי חד מצמדי זה חרא בהגדרה, אבל מבחינת אמינות - כרגע אין אליו טענות. אולי זה תלוי שימוש - רוב הק"מ של אחותי הוא בשומרון, הרכב לא מריח הרבה פקקים.
רמת גימור - ברור. אתה מקבל את מה ששילמת עליו. זאת הנישה של דאצ'יה, יש את אלה שזה לא מתאים להם, ויש את אלה שמבחינתם העיקר שיהיה אפשר לשטוף את הרכב מבפנים עם צינור גינה :-)
אגב, למשך שבועיים "נהנתי" מיונדאי I20 כפולת-מצמדים כרכב חלופי.
הרכב מרגיש מבפנים כמו סבונייה, ולא שונה בכך מהותית מהסנדרו.
ההגה מנותק ולא מתקשר - כנ"ל.
מנוע ליטר-טורבו-3-צילינדרים שרועד בעמידה - כנ"ל.
הגיר... יחסית ל-2 דוושות הוא בסדר גמור, למען האמת. חוץ מעניין האמינות (אין לי מושג כמה גיר כזה מחזיק וכמה עולה התיקון כשנדרש).
אז למה יונדאי I20 זה "אחלה רכב" שאנשים עומדים בתור כדי לקנות, והסנדרו זבל?
Ducati Multistrada 1100
Alfa Guiletta 1.4 Manual
I20 אוטו רחת לוקום מתולע. גם כשהיו כאלה בשוק, אף אחד לא עמד בתור לקנות אותם והם נמכרו בעיקר לחברות ליסינג במחירי רצפה.
זו גם כנראה הסיבה שקיבלת אחת כזו כרכב חלופי.
ה I20 החדש תוצרת טורקיה הוא בסדר גמור לפחות כשהוא חדש.
כשהוא מתיישן הבעיות בגימור מתחילות לצוף (גם כאן מדובר ברכב זול למרות מה שהוא עולה) כמו רעשי פלסטיקים ועוד ועם זאת, רמת הגימור שלו עולה בהרבה על הסנדרו סטפ וואי 2018.
בפנים יחסית לגודל שלו הוא דיי מרווח אבל התקרה נמוכה.
מנוע הקאפה 1 ליטר גם הוא בסדר, הרעידות כנראה בגלל שהמצערת מלוכלכת.
אצלי הרכב התחיל לזייף רק לאחרונה בסרק (רכב חברה ועברנו 30K), כשהיה חדש המנוע עבד חלק בלי רעידות כלל.
הגיר הוא ההפתעה של הרכב (2 מצמדים 7 הילוכים - בסנדרו היה מצמד אחד זה מאוד משמעותי לגיר רובוטי) - עובד טוב בצורה מפתיעה, קראתי תלונות על מצמדים שמתחממים בפקקים -אישית עדיין לא נתקלתי בבעיה ואני נוסע נסיעות יומיות פקוקות.
צריכת דלק דיי גבוהה ביחס לסטאפ של הרכב.
השרשור הזה מזמן צריך לעבור לאוף
אני לא רואה את ההבדל בטיב הגימור בין הסטפווי ל-I20, סורי.
שניהם פחי אשפה באותה מידה. שניהם אפורים בפנים כמו יום בסנקט-פטרסבורג, שניהם מזכירים גיגית פלסטיק למגע.
שניהם איכשהו מרגישים מרווחים יותר מבפנים מהג'ולייטה שלי, שמסגולת להכיל באופן סביר מקסימום 2 מבוגרים ו-2 ילדים... אבל אני מוכן לסבול (ומאלץ את אשתי לסבול איתי) בשביל להרגיש איך הרכב עוטף אותי כשאני מתיישב בו.
איך אומר שושני - יש את הדבר האמתי, ויש את כל השאר...
![]()
Ducati Multistrada 1100
Alfa Guiletta 1.4 Manual
גילוי נאות מעולם לא אהבתי או הערכתי מכוניות רנו הרנו 5 טורבו כיכבה על הקיר אצלי ופה בערך זה נגמר, בשלולית של א"י
אז והיום היא נחשבה עממית ואפורה ומעולם לא נבחרה כמכונית האמינה ביותר, הרנו 4 הייתה הברקה נהדרת לתקופתה וזהו.
היום יש לי דאסטר 4X4 מודל 2021 שקניתי בגלל חוסר ברירה (רציתי רק גיר רגיל וזאת הייתה האופציה היחידה אז) ועם בטן
מכווצת בגלל זיכרונות הדצ'יה הקודמות. עד עכשיו כ-85000 ק"מ וצפונה בתנאים לא פשוטים הרכב אמין ופרט לשתי תקלות
מעצבנות שטופלו במסגרת האחריות (בעיית מגע בפיוזים שלקח זמן לאתר ותוקן בשניה ושריפת נורת דרך קדמית) אין לי מילה רעה
להגיד.
לגבי היבואן - אכן בעיה קשה אבל פרט לקניה עצמה אני משתדל לצמצם כל קשר אליו וכל הטיפול מול בעיות המותג נפתרו עד עכשיו
בקלות יחסית ולכן אני לא מוצא הבדל בינו לבין יבואנים אחרים.
הדבר המדאיג ביותר הוא המצב שנוצר שיבואן אחד מחזיק במספר רב של יצרנים שונים ויוצר בעצם סוג של קרטל וקהל שבוי, הוא מונע
מאינטרסים כלכלים גרידה ולכן גם הכלים המיובאים ואופן האבזור שלהם נקבע על ידו והקונה הפשוט מפסיד המון. אין תחרות ואין יבוא
מקביל. וזאת הרעה החולה של כל העסקים הגדולים שמרוכזים אצל מספר יבואנים גדולים מצומצם והם שולטים בשוק לחלוטין.
אנחנו קהל שבוי ובן עירובה של היבואנים הגדולים והם שולטים בממשלה ובחסמים.
פעם, האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!