שלום לכולם
piaggio xevo 125 1014 45K
החלפתי מנוע והוא גרם לי ליותר מדי בעיות, כעת המצב הוא שהמנוע מתחמם מאוד והסלילים לאחר שהוחלפו לפני כ2K קמ נפגעו ואני מתכנן להחליף לבלוק הקודם.
לפני שאני מתחיל במלאכה ומשקיע משאבים זמן כסף ואנרגיות...
רקע:
הקטנוע מרגיש מאוד עייף ומתקשה בעליות וכו'.
החלפתי סלילים לפני כ2K קמ, לאחר שהחלפתי מתח הטעינה היה מצויין וכעת ירד משמעותית לכיוון 12V. גורם לכך שהקטנוע ידומם די מיידית גם תוכ נסיעה מדומם.
בנוסף הקטנוע מתחמם מאוד ואין משהו שעוצר את החימום הזה. כלומר אין לו 'תיקרה' והוא ימשיך להתחמם עד שידומם מבעיית החשמל המצויינת מעלה. לא בטוח אם יש קשר בין השניים, אני יכול להניע את הקטנוע והוא ידומם לאחר שהקטנוע יהיה חם מאוד (יכול להיות קשור לטמפ' ויכול להיות גם שלא - כלומר למצבר ולטעינה בלבד).
טענתי את המצבר לאחר הנעה הוא שורד יותר ולא מדומם בטווח המיידי, אך המצבר כן מתרוקן די מהר כי אין טעינה תקינה.
מה יכול לגרום לפגיעה בטעינת הסלילים? תוכ נסיעות נשמעו פיצוצים רבים, גם לפני הדימומים כעת מרבה ברעשי פיצוץ.
יתכן מאוד שהסלילים נפגעו פיסית וזה מה שגרם לפגיעה בטעינה, רק חשבתי לפני שאני מחליף בלוק לנסות ולהבין את מקור הבעיה בסלילים שלא יקרה בשנית.
אשמח לדעתכם בנושא..
בנוסף מה יכול לגרום להתחממות הכלי, בדקתי והחלפתי מים, אין נזילות, נוזל קירור והכל. המים לפני שמגיע לטמפרטורות כל כך גבוהות נפרקים מפתח הכניסה, כלומר טמפרטורת המים כל כך גבוהה שהיא נפרקת מהלחץ מפקק המילוי
אשמח לדעות , האם בכלל כדאי להכנס ולהחליף את הבלוק או שהחימום הוא מכשל מערכת הקירור (משאבת המים?)
תודה