אין המונים ולכן אין את החוכמה שלהם, כלי נישה של פיצריות מקומיות קטנות ותו לו.
אני מתעניין ברכישה של קטנוע חשמלי ( אפשר לשים בצד את השאלות למה, זה כרגע מה שאני מחפש).
אם אני שם בצד את:
בליץ כי הכלים שלהם מכוערים.
מצאתי שתי חברות/יבואנים שמוכרים קטנוע חשמלי
NIU- מוכרים כלים שלהם
xi-mobility- מוכרים מותגים שבחיים לא שמעתי עליהם (Vmoto, SOCO,doohan,NERVA).
אז פונה לחוכמת ההמונים:
מישהו מכיר את אחד המותגים הנ"ל/ את החברות עצמן?
מישהו מכיר מותג/יבואן אחר שאולי פיספסתי?
אין המונים ולכן אין את החוכמה שלהם, כלי נישה של פיצריות מקומיות קטנות ותו לו.
פעם, האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!
נראה שאין פה בפורום המונים שרוכבים על קטנועים חשמליים...
Ducati Multistrada 1100
Alfa Guiletta 1.4 Manual
תשאל מה שאתה צריך לגבי SOCO וניו, יש לי נסיון עם שניהם.
קח בחשבון ששוק היד2 כמעט ולא קיים, לכן אלה כלים שכדאי לקנות רק אם אתה מתכוון לרכב עליהם כמה שנים.
פספסת עוד כמה, במיוחד אחת גדולה כמו זאפ, שהייתה מיבאת את הפומה.
כמו כן יש את הקטנות כמו במוו ואת מטרו עם גוגורו.
למרות שמשתי האחרונות הייתי מציע לך להתרחק.
אם אתה מחפש טווח יותר גדול, מציע לך ללכת על כלים עם סוללות נשלפות ולרכוש סוללה או זוג נוספות למקרה שתצטרך. יצא לי לעשות ככה נסיעה מתל אביב לבאר שבע, למרות שלא ממליץ.
רוב הכלים החשמליים נותנים ביצועים שם 50-125 סמק, שם הם מככבים ממש דומים לNMAX שיש לך.
בבין עירוני הטווח יורד משמעותית. תרשום כמה אתה מתכוון לרכב ביום עירוני/בין עירוני וככה אפשר יהיה להמליץ על כמה קילו וואט סוללה תצטרך.
עשיתי השבוע נסיעת מבחן על כלי חדש של זאפ-lion
מגיע עם סוללה של 165/190AH.
תלוי באופן הנסיעה אבל יכול לספק טווח של 200-300 ק״מ.
מהירות שיוט של 120 קמ״ש עם עוד אקסטרה אם ממש צריך.
עושה 50-60 ק״מ (מושב ליד רחובות-בני ברק) ביום אז טעינה כל 3-4 ימים וגר בבית קרקע אז אין בעיה של גישה לחשמל.
אבל פתוח להצעות אם מכיר משהו אחר.
אה, ראיתי אותו. כלי ממש נחמד, גם יש לו ABS שמשום מה בהרבה חשמליים אין.
הטווח של 300 זה בנסיעה של 25-40 קמש רק מספר בעיני.
אם אני לא טועה יש לו סוללה של 72V 165AH שזה 11.9 קילו וואט, זה מה שמשפיע.
ולרדת מ20% באופן קבוע זה לא בריא לסוללה, יש כלים שמגבילים מהירות ברגע שאתה יורד מתחת ל20%
מה שמשאיר לך 9.5 קילו וואט
כרגיל קילו וואט 1 מספיק ל 12-15 קילומטר של נסיעה על 90 קמ"ש, זאת אומרת 110-140 ריאלים על כביש מהיר יהיו לך, אבל מאמין שתעשה יותר כי רחובות-בני ברק זאת תנועה זוחלת במשך היום. בחשמלי כמה שאתה מעלה מהירות ככה הוא צורך יותר חשמל במהירות קבועה של 120 קמ"ש הסוללה לא תספיק לך אפילו ל100 קילומטר. אני הייתי עושה אשקלון-ראשון לציון על ניו וסופר סוקו על טעינה אחת בלי בעיה על 85 קמ"ש
בכל מקרה כלי אחלה ואם יש לך את התקציב של 45K אז הוא בין השווים במחיר הזה. אם אתה מחפש כלי שיעשה 50-60 קילומטר על טעינה אחת ולא יותר מזה, אז יש לך במחיר 20-25K
אה וקח בחשבון שהוא שוקל 215 קילו לעומת הNMAX ששוקל 130 קילו וכנראה גם משתחל בתנועה צפופה באופן יותר טוב.
נערך לאחרונה על ידי White; 22-05-2025 בשעה 01:36.
אכן לקחתי בחשבון את הגדילה במשקל אבל בכל מקרה תיכננתי להחליף לכלי גדול יותר.
תודה על הערה והארה לגבי הטווח אבל כמו שציינת, רוב הזמן התנועה זוללת כך שמהירות הנסיעה לא תעלה על 70-80 קמ״ש בכל מקרה עם אזורים מסויימים שקצת פחות פקוק אז מניח שאצטרך טעינה כל 2-4 ימים.
בהצלחה, אתה עוד תתמכר לשקט של מנוע חשמלי
אה ועוד דבר, לא יודע אם יש/אין טיפלים בכלי ספציפי הזה, אבל לרב הטיפולים בכלים חשמליים זאת המצאה של היבואנים לקחת ממך עוד כמה אלפים לאורך תקופת האחראיות.
תנסה לבדוק בספר רכב ולדבר עם היבואן על זה. יש יבואנים שאחרי מיכוח יאפשרו לך לא לעשות אותם בלי שזה יפגע באחראיות, או לעשות טיפולים בודדים.
תודה רבה על הטיפ ועל שאר העזרה.
אפשר שאלה בנושא ? איזה כלים המדיברים מסוגלים לקחת שני אנשים בגודל ומשכל ממוצא ?
כל כלי יוכל לעשות את זה, מה שכן הייתי מקפיד על שני דברים
1. משקל הכלי, משהו בסביבות ה200 קילו, לא פחות, כדי לא לפגוע בהתנהגות הכלי ובולמי זעזועים
2. מנוע מעל 5 קילו וואט, זה יתן לך תאוצות נורמליות ואפשרות לשיוט על 85-90 קמש במישור (רק שים לב שזה 5 קילו וואט נומינלי ולא הפיק, הפיק אמור להיות יותר גבוה)
מציע לך בחום,
במקום לטעון כל 2-3 נסיעות, לטעון כל יום אבל לא עד 100.
אם תצליח להשאיר את הסוללה בשגרה על בין 40-80, תאריך את חייה בהמון.
אם לא מתאפשר בגלל הטווחים, גם 30-90 סביר, אבל כבר פחות טוב.
ובכל מקרה לתזמן את הטעינות כך שהסוללה מינימום זמן בטעינה מלאה, ומינימום זמן ריקה. ובטעינה איטית ככל הניתן.