שלום לכם,
אחרי שרכבתי תקופה על Joyride 125 (קטנוע מומלץ כשלעצמו), החלטתי שהגיע הזמן לעלות קומה לכיוון ה - 250+, בעיקר כדי להגדיל את טווח הנסיעה באזור המרכז (עם גיחות לירושלים לעיתים רחוקות).
אחד הדברים שהיה לי מאוד קשה איתם ברכיבה על 125, היו העצירות הפתאומיות בהן האינסטינקט להתנפל על הבלמים גובר, הגלגלים ננעלים ומכאן אתה נתון למיומנות וחסדי שמיים - העניין הזה בפרט ומקסימום בטיחות רכיבה בכלל גרמו לי לחשוב על ABS.
ראשית, חשוב לי לדעת, כמה מערכת ה - ABS אפקטיבית בקטנוע? (משיחה קצרה עם נהג DownTown 300 שפגשתי במקרה, הוא הגדיר את המערכת כ"מצילת חיים", מסכימים איתו?)
האם ישנן מערכות דומות שעושות בעצם את אותו הדבר (ופשוט אינן מוכרות כמו ה - ABS הקיים היום בכל המכוניות)?
באותו הקשר, האם ישנם הבדלים בין מערכות ABS בכלים השונים, או שכל מערכות ה - ABS שוות? (לדוג' מערכת ה - ABS ב - DownTown טובה יותר מההיא ב - Joymax) ?
הבעיה היא ששוק הקטנועים עם ABS מכיל בתוכו רק 3 קטנועים (שאני יודע עליהם):
1. DOWN TOWN 300 i ABS (לא מצאתי, ואני לא חושב שיש בארץ גרסא ב - 250 + ביטוח מפלצתי לא פרופורציונלי בעליל)
2. JOYMAX 250/300-XI ABS SPORT
א. אני מאוד מתלבט אם ללכת על ה - Joymax או על ה - DownTown (ולצערי איני מכיר אף אחד באופן אישי שרוכב על אחד הכלים האלו)
1. ה - DOWN TOWN 300 i ABS וה - JOYMAX 250-XI ABS SPORT, עונדים כמעט את אותו תו מחיר - האם 50 סמ"ק שווים עוד 1800 ש"ח בביטוח? האם ההבדל בביצועים שווים את הסכום הזה?
2. האם יש עוד הבדלים מהותיים במחיר הכלים בכל הקשור לטיפולים ודלק?
3. ישנם הבדלים מהותיים (מלבד הנוחות) בין הכלים? האם מערכת ה - ABS ב - Joymax מעלימה בעצם את היתרון הבטיחותי של ה - DownTown?
4. עשיתי נסיעת מבחן על Joymax והשבוע אעשה נסיעת מבחן על ה - DownTown, תוכלו בבקשה להכווין אותי למה הכי חשוב שאשים לב?
5. מבחינת קנייה יד 2 של DOWN TOWN 300 i ABS, ישנן "מחלות" של הקטנוע שאני צריך לשים לב אליהם? ובכלל דברים שחשוב לשים לב אליהם בכל הנוגע לכלי?
ב. לפי מה שהבנתי ה - Joymax נחשב מאוד איכותי בקטוגריית ה - 250, אך לא הכי איכותי. ומכאן השאלה, איך קטנועים איכותיים יותר (ה - Xmax לדוגמא) אינם מצוידים במערכת ABS? האם יש להם מערכת מקבילה טובה יותר?
ג. לצערי, ה - JOYMAX 250-XI ABS SPORT כל כך חדש, שאין מה לדבר על שוק יד 2, ומצד שני עומד עניין ה - ABS שמרגיש לי חשוב יותר מבחינה בטיחותית. האם ידוע לכם על אופציית יד 2 בעלת ABS או טכנולוגיה מקבילה?
ד. ערכתי לא מזמן נסיעת מבחן על ה - Joymax 250, ומה אני אגיד לכם, הרגשתי כאילו אני נוסע מהספא בסלון. מדהים כמה שהוא נוח. חוץ מעניין אחד, המראות - זוועה. לדעתכם המראות הם עניין של הרגל או שצריך (אם יש אפשרות) להחליף?
ה. ודבר אחרון בהחלט, ניכר באופן ברור שאני נותן למערכת ה - ABS הרבה מאוד קרדיט.
האם לדעתכם הקרדיט הזה מוצדק או שההשפעה של המערכת בפועל מינורית ומערכות הבלימה הנוכחיות בכלי ה - 250+ (ללא ABS) עושות את העבודה?
מתנצל על האריכות, אודה מאוד לכל מי שיוכל לעזור ולשתף מנסיונו.
המון תודה !
Dmarker