לא.
האם צריך להפעיל לחץ על הרגלית הנגדית להטיה בזמן ההשכבה? זו בעיקרון תורה שלקוחה מרכיבת שטח שנועדה למנוע מהאחורי לברוח בסיבוב...
לא.
תורם המון,במיוחד בפניות היותר איטיות עם אחיזה לא משהו.
אשמח לתשובה מוסמכת מגידי והצוות שלו...
יכול ללמד אותך ילד... מה הקשר בין ללחוץ על רגלית? תעשה ניסוי, שאתה על אופנוע כביש תעמוד על הרגלית בצד אחד ותראה שכלום לא קורה...
ועכשיו תגובה רצינית. זה נכון לאופנוע שטח שם אתה רוכב הרבה יותר "על" האופנוע, בניגוד לרכיבת כביש שם אתה למעשה מוציא את הגוף החוצה, ואז העיגון שלך הוא מיכל דלק בעיקר, ואחיזה חלשה בכידון, יותר מזה, גם אם בשיא ההטיה תאורטית, תרים רגל מהרגלית, לא לא תחוש הבדל כי העיגון, שוב, הוא חביקה של המיכל. ממליץ על הסרט של קיט קוד בלי קשר,, יש שם הסבר מעמיק יותר,
ומה שמארק ציין הוא נכון, כי למעשה במהירות נמוכה אתה נשאר מכונס על האופנוע, ולא מוציא גוף. , כל האמור מתייחס לרכיבה ספורטיבית.
נערך לאחרונה על ידי nitzann84; 15-10-2015 בשעה 23:51.
כל הכיף זה לתת לאחורי לברוח.
קצת.
אתה דורך פה על קן צרעות גדול אך ישן.הסוגיה שהעלית היוותה סלע מחלוקת בין בתי הספר לרכיבה הגדולים בעולם ובעיקר בארה"ב (רגל פנימית לוחצת או חיצונית).
כחסידים של נוחות ותחושות רוכב ,אנו מלמדים בקורסים המתקדמים כיצד להפעיל את השרירים ברגל החיצונית בזמן ההיגוי ולאחריו,בכדי לייצר עיגון ולקבל תחושת יציבות.
טכניקה זו,כמו כל אחת אחרת,צורכת תשומת לב וחשיבותה משנית ביחס לטכניקה הבסיסית ולכן מתאימה למי ששולט בבסיס.מקווה שעזרתי![]()
אכן עזרת מאוד.
כל עוד רכבתי רק בכביש באמת לא הפעלתי לחץ על הרגליות אלא התמקדתי בהיגוי הפוך ומבט ליציאה מהסיבוב. בהדרכת רכיבה בשטח נחשפתי לטכניקה של רגל קדימה ולחץ על הרגלית החיצונית כאמצעי לייצוב האופנוע בפניה והתחלתי ליישם גם בכביש. יש הרגשה של יותר יציבות ושליטה אך הטכניקה הכוללת הפכה להיות קצת יותר מדי מסורבלת...
Cheburek שמעת????
תתחיל להוציא ברך ותראה שלא נוח להפעיל נוח על הרגלית אלה לעגן את הרגל למיכל.
אתה דווקא לא ממש צודק... הנה, למקרה שפספסת את התשובה של ניב:
כפי שניב עוד ציין, אין תורה אחת ויש הבדלים שונים של סגנון מרוכב לרוכב שלא בהכרח יהיו לא נכונים - פשוט הבדלים של נוחות ותחושה.אנו מלמדים בקורסים המתקדמים כיצד להפעיל את השרירים ברגל החיצונית בזמן ההיגוי ולאחריו,בכדי לייצר עיגון ולקבל תחושת יציבות.
ספציפית לגבי מה שאמרת פה - אתה קצת טועה. מיקום נכון של הרגל על הרגלית החיצונית והפעלת לחץ יכולה לעזור לעגן את הירך החיצונית למיכל הדלק, בין אם אתה מוציא ברך או לא.
נקודה לדוגמה - אני קצר ורטיקלית ויחד עם פציעה שהחלישה אצלי את הירך - קשה לי לחבוק היטב את האופנוע בפניות שמאליות, במיוחד כשאני "מוציא ברך". הפעלת לחץ על הרגלית החיצונית עוזרת לי לעגן את ירך שמאל למיכל הדלק ולא להישאר "מפושק".
אגב, הוצאת ברך היא לא טכניקה שמחליפה הפעלת לחץ על רגלית והיא לחלוטין לא טכניקה הכרחית למרבית הרוכבים.
הכוונה הייתה לחכמולוג שבא להשתחצן על חשבוני.
אני למשל בהוצאת גוף חריפה לא מגיע עם הרגל לרגלית בכלל,ולכן רק מעגן עם הירך.
תסכים איתי שאם לא הייתה פציעה,היה לך יותר נוח להפעיל לחץ על המיכל ולא על הרגלית .(?)