עמוד 1 מתוך 3 123 אחרוןאחרון
תוצאות 1 עד 15 מ 36

אשכול: התייעצות בנוגע לשכירת דירה

צפייה משולבת

Member

התייעצות בנוגע לשכירת דירה

שלום לכולם

היות ואנחנו פורום די מגובש ובוגר, רציתי להתייעץ איתכם. אני מרגיש פחות או יותר בנוח לשאול את דעתכם על צעד שאני מתלבט אם לעשות או לא, חשוב לי לשמוע דעות של אנשים עם ניסיון חיים.
    כמו שידוע או לא אני בחור בן 22, גר עם ההורים. מאז שהשתחררתי מהצבא עלה לי הרעיון בראש של להשכיר
    דירה עם חבר או שתיים. לכמה זמן? לא יודע. יכול להיות לשנה ואז אתקפל חזרה להורים ויכול להיות ליותר.

אבל משהו בראש אומר לי לא.. זה הזמן שלי לעבוד, ללמוד, לחסוך את הכסף להמשך החיים מאשר ללכת ולזרוק אותו
    עכשיו על דירת שותפים. נכון, זה נוח, יש יותר שקט, יותר עצמאות.. השאלה עד כמה זמן נכון בשבילי לעשות צעד כזה.
    ידידה טובה שגרה עם שותפים קרוב ל4 שנים אמרה לי פעם לא לעשות את זה, חבל על הכסף חד משמעית.

מה דעתכם בנושא?

(חשוב לציין שכרגע אני יותר בכיוון של לא לעשות את זה מאשר שכן).

Banned
    איפה הקונפיטורה כשצריך אותו?
    לא שוכרים עם חברים.
    חברים וכסף זה משהו שאסור לערבב.

Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי אברי צפיה בהודעה
    איפה הקונפיטורה כשצריך אותו?
    לא שוכרים עם חברים.
    חברים וכסף זה משהו שאסור לערבב.
    אין ספק. אבל צא מנ. הנחה שאני שוכר עם אנשים אחרים ולא עם חברים .

Senior Member הסמל האישי של mudale222
    תחסוך תחסוך ועוד פעם תחסוך. תדחה את הכניסה למירוץ העכברים כמה שאפשר.

Senior Member
    לעניות דעתי - אם אתה יכול להרשות לעצמך דירה לבד והיחסים עם ההורים מצדיקים זאת - לך על זה. אם מדובר על דירה עם שותפים - עדיף להשאר אצל ההורים אם היחסים בינכם סבירים.
    אני אסביר: הסיבה היחידה לעזוב את בית ההורים היא פרטיות. בדירה עם שותפים לא תהיה לך פרטיות אז חבל על הכסף.

Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי א הזקן צפיה בהודעה
    לעניות דעתי - אם אתה יכול להרשות לעצמך דירה לבד והיחסים עם ההורים מצדיקים זאת - לך על זה. אם מדובר על דירה עם שותפים - עדיף להשאר אצל ההורים אם היחסים בינכם סבירים.
    אני אסביר: הסיבה היחידה לעזוב את בית ההורים היא פרטיות. בדירה עם שותפים לא תהיה לך פרטיות אז חבל על הכסף.
    מה אגיד לך? אני חי בבית מלון. אין סיבה שתצדיק את עזיבתי, לא באתי מבית הרוס, אין לי אב מכה ב"ה ולא שום דבר.
    חברים, הבהרתם את העמדה שלכם אני חושב.. אמשיך לחסוך כמו אחוז דיבוק. תודה על העזרה - בהחלט פתחתם לי יותר את העיניים.

Junior Member
    עזוב שטויות. במצב של היום כל שקל שאתה יכול לחסוך תעשה את זה. עדיף להשאר אצל ההורים עכשיו ולא לעבור אליהם חזרה אחרי החתונה עם ילד.

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

Banned
    זה עוד לפני שריחרחת בעניין.
    לך תראה כמה דירות ומשכירים (רמת גן תלביב והסביבה נכון?) ותחזור ביללות עם זנב מקופל בין הרגליים.

Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי קסד צפיה בהודעה
    זה עוד לפני שריחרחת בעניין.
    לך תראה כמה דירות ומשכירים (רמת גן תלביב והסביבה נכון?) ותחזור ביללות עם זנב מקופל בין הרגליים.
    ידוע.. ידוע.

Senior Member
    בכל מקרה כדאי לך ללכת לראות קצת דירות, שתדע למה אתה נכנס.
    יתכן מאוד ואתה דווקא כן תאהב את הרעיון.
    אתה עדיין עובד כשליח? לרוב ממליצים לשכור בעד 30% מהמשכורת, למי שמתאפשר.

אגב פרטיות עם שותפים, סוגרים את הדלת וזהו יש פרטיות.
    והשותפים לא תמיד בבית.
    ואתה לא תמיד בבית.
    ולפעמים השותפים נהיים חברים ומבלים ביחד ועושים חיים.

מסתדרים.

כמובן שגם אפשר ליפול על גנבים ונרקומנים וכל מיני פסיכים.

עדיף שתחסוך אצל ההורים ותקנה r1

Member הסמל האישי של droravr
    לא יודע על מה כולם מדברים פה, אם אף פעם לא גרת לבד אז אתה לא יודע מה אתה מפסיד גם לגור עם שותפים זו חוויה ואם אתם באמת חברים טובים זה אחלה.

לגור עם ההורים ממצה את עצמו (מצד שני, אני קיבוצניק במקור, אני לא גר אצל ההורים כבר מגיל 15).

Junior Member
    דרור. ברור שלגור לבד/עם שותפים זאת חוויה. השאלה האם היא שווה את העלות. כיום כשהמחיר של כל דבר בשמיים למי שיש ברירה ויכול לחסוך כמה גרושים כשהוא גר אצל ההורים כדאי לו לעשות זאת.
    קראתי לפני כמה שבועות שאנחנו (בני ה20-30 ) הדור הראשון שיש לו פחות מלהורים שלו. עד עכשיו זה היה מאוד נורמלי לעזוב את הבית בגיל 21 (בדר"כ עם חתונה) לקנות לעצמך בית ולהתחיל קריירה. היום המצב שונה. המחירים בשמים השכר נשחק ואנשים מתחילים קריירה רצינית בגיל 30. כך שכל עוד אתה יכול להצמד לסינר של אמא תעשה את זה למרות שאתה מוותר על חוויות מדהימות.

ציטוט נכתב במקור על ידי raphael me צפיה בהודעה
    דרור. ברור שלגור לבד/עם שותפים זאת חוויה. השאלה האם היא שווה את העלות. כיום כשהמחיר של כל דבר בשמיים למי שיש ברירה ויכול לחסוך כמה גרושים כשהוא גר אצל ההורים כדאי לו לעשות זאת.
    קראתי לפני כמה שבועות שאנחנו (בני ה20-30 ) הדור הראשון שיש לו פחות מלהורים שלו. עד עכשיו זה היה מאוד נורמלי לעזוב את הבית בגיל 21 (בדר"כ עם חתונה) לקנות לעצמך בית ולהתחיל קריירה. היום המצב שונה. המחירים בשמים השכר נשחק ואנשים מתחילים קריירה רצינית בגיל 30. כך שכל עוד אתה יכול להצמד לסינר של אמא תעשה את זה למרות שאתה מוותר על חוויות מדהימות.

בוא נסכים שלא להסכים, אולי יש לך פחות מלהורים שלך אבל זה לא אומר כלום, לא הכל בחיים זה רכוש והמרוץ להצליח. חוויות זה חלק מהעניין! אל תבזבז את הכל, תלמד לחסוך, אל תגור במרכז תל אביב ואל תשרוף את כל הכסף שלך על שתייה וקניות, יש דרך ביניים. עפ"י הגישה שלך עדיף גם לא לטייל בכלל בעולם, הרי זה "בזבוז כסף" עדיף כבר לחסוך מגיל כמה שיותר צעיר.

כמו שאתה קונה אפנוע כי לחסוך זה לא הכל גם תצא מהבית של ההורים שלך ותלמד לחיות לבד גם אם זה יותר קשה (וזה הרבה יותר קשה אבל גם יותר כיף). כסף נועד גם כדי לעבור חוויות, לא רק כדי לחיות (אצל ההורים).

Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי nihrider צפיה בהודעה
    בכל מקרה כדאי לך ללכת לראות קצת דירות, שתדע למה אתה נכנס.
    יתכן מאוד ואתה דווקא כן תאהב את הרעיון.
    אתה עדיין עובד כשליח? לרוב ממליצים לשכור בעד 30% מהמשכורת, למי שמתאפשר.

אגב פרטיות עם שותפים, סוגרים את הדלת וזהו יש פרטיות.
    והשותפים לא תמיד בבית.
    ואתה לא תמיד בבית.
    ולפעמים השותפים נהיים חברים ומבלים ביחד ועושים חיים.

מסתדרים.

כמובן שגם אפשר ליפול על גנבים ונרקומנים וכל מיני פסיכים.

עדיף שתחסוך אצל ההורים ותקנה r1
    אין לי מה ללכת לראות דירות אם אני לא חושב שזה נכון לעשות. ייתכן שאני יאהב את הרעיון?
    אחינו, אני מבטיח לך שאני יאהב. האם זה נכון? לא נראה לי. לא עכשיו לפחות.
    (דוגמא- בן דודה שלי בן 26 מסיים עכשיו הנדסת בניין באריאל כבר 4 שנים ועדיין אצל ההורים).
    מה יותר טוב מלצאת מהבית בגיל 26-7-8 עם תואר ועבודה טובה, וחיסכונות שחסכת עוד מלפני הצבא?

ציטוט נכתב במקור על ידי droravr צפיה בהודעה
    לא יודע על מה כולם מדברים פה, אם אף פעם לא גרת לבד אז אתה לא יודע מה אתה מפסיד גם לגור עם שותפים זו חוויה ואם אתם באמת חברים טובים זה אחלה.

לגור עם ההורים ממצה את עצמו (מצד שני, אני קיבוצניק במקור, אני לא גר אצל ההורים כבר מגיל 15).
    אני יודע שזה אחלה בחלה, שזה כיף, שלגור עם ההורים זה ממצה, שכיף לחזור לבית משלך עם חבר או שתיים ולעשות שם בית **** אחד גדול.
    יודע. מצד שני, אסור לי לבזבז את הכסף שאני קורע תתחת עכשיו בשבילו על מגשי פיצה מארזי בירות ושכירות חשמל ומים (ועוד המון). יש לי
    חתונה וחיסכון לדירה על הראש. אגב, קיבוצניקים זה לא נחשב.. אתם גם ככה עוף מוזר

ציטוט נכתב במקור על ידי droravr צפיה בהודעה
    בוא נסכים שלא להסכים, אולי יש לך פחות מלהורים שלך אבל זה לא אומר כלום, לא הכל בחיים זה רכוש והמרוץ להצליח. חוויות זה חלק מהעניין! אל תבזבז את הכל, תלמד לחסוך, אל תגור במרכז תל אביב ואל תשרוף את כל הכסף שלך על שתייה וקניות, יש דרך ביניים. עפ"י הגישה שלך עדיף גם לא לטייל בכלל בעולם, הרי זה "בזבוז כסף" עדיף כבר לחסוך מגיל כמה שיותר צעיר.

כמו שאתה קונה אפנוע כי לחסוך זה לא הכל גם תצא מהבית של ההורים שלך ותלמד לחיות לבד גם אם זה יותר קשה (וזה הרבה יותר קשה אבל גם יותר כיף). כסף נועד גם כדי לעבור חוויות, לא רק כדי לחיות (אצל ההורים).
    אתה יודע מה? אני אשאל אותך ככה. אני מרוויח נכון להיום בין 6 ל7 נטו. כמה אתה חושב שבמידה ואשכיר דירה עם 2 שותפים, כולל מים, חשמל, ארנונה, אוכל
    וכו וכו וכו וכו וכו ילך לי מזה בחודש? ואשאל גם את זה: האם אתה חושב שאחרי שהורדנו את כל זה מהנטו שלי - אוכל לחסוך משהו? מה עם יציאות? ביטוח לקטנוע?
    דלק? וכל השטויות שמסביב?

ציטוט נכתב במקור על ידי raphael me צפיה בהודעה

אין ספק. שמע, יש לי בחבר'ה הטובים שלנו 2 חברים שגרים לבד והם רק בני 21. אחד מהם עבר טרגדיה משפחתית (לא עלינו) ככה שקשה לי לשפוט אותו את החישובים שרצים
    לו בראש. השני פשוט טמבל. רוצה להיות פרפר, לחיות את ההווה ולא לחשוב על העתיד (וזה לדעתי יחזור אליו בעתיד אבל בגדול).
    נערך לאחרונה על ידי ktm690smc; 19-10-2015 בשעה 11:16.

ציטוט נכתב במקור על ידי ktm690smc צפיה בהודעה
    אתה יודע מה? אני אשאל אותך ככה. אני מרוויח נכון להיום בין 6 ל7 נטו. כמה אתה חושב שבמידה ואשכיר דירה עם 2 שותפים, כולל מים, חשמל, ארנונה, אוכל
    וכו וכו וכו וכו וכו ילך לי מזה בחודש? ואשאל גם את זה: האם אתה חושב שאחרי שהורדנו את כל זה מהנטו שלי - אוכל לחסוך משהו? מה עם יציאות? ביטוח לקטנוע?
    דלק? וכל השטויות שמסביב?
    תלוי איפה אתה משכיר...

בוא נניח שאתה עושה 6.5 לחודש, זה יוצא 78 בשנה.
    נוריד 7 לקטנוע (ביטוח + דלק) נשאר 71.
    נוריד 3 * 12 לדירה (2 שכ"ד) + חשבונות + אוכל (תבשל לבד) - 36 סה"כ, נשאר 35.
    נקציב 8 לשנה ליציאות, כלומר פעם בשבוע עד 166 ש"ח, נשאר 27 אלף לשנה חסכון מקס' (פלוס-מינוס).

מכאן והלאה זה כבר תלוי בך, האם לגור לבד שווה לך פחות 36 אלף לשנה (פלוס-מינוס) או לא.

יש שיגידו שכן ויש שלא, אגב, זה גם תלוי איפה ההורים שלך גרים מן הסתם והאם בבית יש לך חדר / קומה משלך / יחידת פאקינג דיור מפנקת או ארון מתחת למדרגות.

ומה קשור חתונה עכשיו?
    נערך לאחרונה על ידי droravr; 19-10-2015 בשעה 18:53.