עמוד 1 מתוך 3 123 אחרוןאחרון
תוצאות 1 עד 15 מ 37

אשכול: נורת קסנון - חוקי או לא?

צפייה משולבת

Member

נורת קסנון - חוקי או לא?

שלום חברים יקרים

אני מעוניין לשים נורה כזו בקטנוע מטעמי בטיחות בלבד - חורף עכשיו וחשוב לי שיראו אותו ושאני אראה אחרים בצורה
    הטובה ביותר.

האם במידה ושוטר עוצר אותי - יכולים להציק לי על זה?

תודה רבה.

Senior Member הסמל האישי של TheDevilInside
    לא חוקי. נקודה.
    האם יעשו עם זה משהו? שאלה אחרת. תלוי גם בצורה בה אתה מרכיב את הקסנון, סתם דוחף לתוך הפנס המקורי (מסנוור ומציק), או מרכיב ערכה, עם פרוג'קטור יעודי, שמכוון את האור בצורה נכונה ולא מסנוור נהגים אחרים. אני עם פרוג'קטור במצטבר על אופנועים שונים כשלוש שנים, לא עשו בעיות אף פעם.
    אה, ולא עובר טסט.

Member
    אני במקום קסנון שמתי באופנוע שלי נורת הלוגן של פילליפס diamond vision.
    נותנת אור לבן לגמרי, ויותר חזק מהרגילה עם פיזור טוב יותר מהנורה שהייתה לי לפני. הנורה הזו ספציפית לא חוקית.
    אבל שוטרים פחות מתייחסים לזה היום, למספר חברים שלי יש קסנון ובינתיים לא עצרו אותם, לשיקולך.

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של Jack_R1
    ציטוט נכתב במקור על ידי Tartaruga צפיה בהודעה
    אני במקום קסנון שמתי באופנוע שלי נורת הלוגן של פילליפס diamond vision.
    פותח השרשור, אם מדובר בהעלאת הנראות ולא בשופוני של אור לבן - אז Diamond Vision היא בחירה לא מוצלחת. אם אתה רוצה הגברת תאורה, חוקית אך רצינית - יש Philips Xtreme Vision ויש Osram Night Breaker. הנורות לא זולות כלל, והאור שלהן לא לבן, אבל חזק בהרבה מהרגילות ומה-Diamond Vision. לא צריך קסנון.

קסנון לא חוקי, ותהיה בעיה להכניס - אבל יש לו מבחר גוונים, אין שום בעיה לבחור גוון צהוב רגיל (4500K) - ולמעט זמן ההדלקה, אף אחד לא ייראה את ההבדל. האור של נורות שמיועדות להחליף נורות תקניות (H4/H7) לרוב יכוון כך שהנפח הזוהר יהיה באותו האזור של חוט הלהט. מכיוון שהצורה של הגוף שמייצר את האור בכל זאת שונה, ייתכנו עיוותים של עלומת האור, אם כי אני לא יודע עד כמה.

אם יש לך 2 נורות נפרדות, אור דרך ואור מעבר - אז תוודא שאתה מחבר את אור הדרך קבוע, אחרת כל הבהוב עם אור גבוה יפגע לך בתאורה הרגילה (קסנון לא נדלק מיד בעוצמה המלאה). מאותה הסיבה אל תחליף את נורת האור הגבוה לקסנון, אם היא נפרדת.

היו על זה מלא שרשורים בפולגז, חבל שנעלמו.
    נערך לאחרונה על ידי Jack_R1; 24-10-2015 בשעה 19:01.

Member הסמל האישי של Zurs
    ציטוט נכתב במקור על ידי Jack_R1 צפיה בהודעה
    פותח השרשור, אם מדובר בהעלאת הנראות ולא בשופוני של אור לבן - אז Diamond Vision היא בחירה לא מוצלחת. אם אתה רוצה הגברת תאורה, חוקית אך רצינית - יש Philips Xtreme Vision ויש Osram Night Breaker. הנורות לא זולות כלל, והאור שלהן לא לבן, אבל חזק בהרבה מהרגילות ומה-Diamond Vision.

קסנון לא חוקי, ותהיה בעיה להכניס - אבל יש לו מבחר גוונים, אין שום בעיה לבחור גוון צהוב רגיל (4500K) - ולמעט זמן ההדלקה, אף אחד לא ייראה את ההבדל. האור של נורות שמיועדות להחליף נורות תקניות (H4/H7) לרוב יכוון כך שהנפח הזוהר יהיה באותו האזור של חוט הלהט. מכיוון שהצורה של הגוף שמייצר את האור בכל זאת שונה, ייתכנו עיוותים של עלומת האור, אם כי אני לא יודע עד כמה.

היו על זה מלא שרשורים בפולגז, חבל שנעלמו.
    מגניב ממש, לא הכרתי אותן. אלמד עליהן קצת.
    האם יש לך נסיון איתן? האם ידוע לך איך אורך החיים שלהן ביחס לנורה רגילה (כפי שאמרת, הן לא זולות כלל).

למיטב ידיעתי, כשנה. לא יצא לי להרכיב אותן לעצמי. ה-reviews אומרות שאורך החיים הוא בערך כמו של נורה רגילה, ואלה מניסיון שלי מחזיקות שנה +-, אבל אין לי היכרות ארוכת טווח עם אף אחת מהנ"ל.

Senior Member
    תנסה אולי פתרון אחר (שעובד בשבילי): זוג פנסי ערפל המותקנים נמוך (אצלי על מגן מנוע) עם תאורת לד. זה גם נותן רוחב לתאורה, גם לא מסנוור, גם מגביר את הנראות (מרחוק רואים 3 מקורות אור) וגם חוקי. בונוס נוסף - אם אלו פנסי לד צריכת הזרם שלהם קטנה ואין צורך לעשות שינויים במערכת החשמל.

Senior Member
    אתה בטוח שזה חוקי להוסיף מנורות ככה?

Member הסמל האישי של Zurs
    יש לי קסנון בפחית כבר כמה שנים, אני תמיד מחזיר להלוגן לפני טסט. הרשתי לעצמי לשים כיוון שזה אוטו חדש (2012), ויש לו אופציה להגיע עם קסנון מהסוכנות, יש כאלה הכביש עם כאלה שהגיעו עם קסנון מהסוכנות. אמרתי לעצמי שאם בעולם אוטופי קיים איזה מתנדב דייקן שיפול עלי ויפריע לו האור הלבן, אז פשוט אומר לו שככה קניתי את האוטו וזה מה שזה.
    בינתיים אף אחד לא פנה אלי בנוגע לזה. מיותר לציין שצריך לקנות קסנון איכותי שמתאים לבית המנורה שיש לך על הכלי כי אז זה טבעי ואפקטיבי.
    באופנועים אני לא יודע לומר לך, אולי שוטרים תופסים את זה קצת אחרת כי זה דו גלגלי וזה פחות נפוץ שם, אבל זה הנסיון שלי עם קסנון, על 4 גלגלים.

ההמלצה שלי אליך היא - התחושה שלי היא שקיים סיכוי גבוה יותר מפחית חדשה שכן יגידו לך משהו על זה לפחות פעם אחת, אבל אני הייתי משלים עם הסיכון והולך על זה כי בטיחות היא מעל הכל. במילים אחרות, הייתי מחכה לאזהרה/קנס.

Member
    +1 על ה Philips Xtreme Vision, נורות מעולות נותנות הרבה יותר תאורה. בנוגע לאורך חיים אני לא יכול להגיב אני איתן רק כמה חודשים.

Banned
    אני עם הפיליפס יותר משנה.
    אלו נורות של רכב אז הן באות במארז של זוג.

זה לא קסנון או צבע לבן/כחול מזוויע ולא חוקי אבל ברכיבות הראשונות תרגיש את ההבדל.

קניתי כי רציתי להגביר את הראיה בלילה מבלי לדרוש יותר הספק מהמצבר דרדל'ה שיש לי בדושימושי.

Member
    קיים היום נורות Tuebo led שעולות כ200שח שיעשו אחלה עבודה

Member
    שופוני ופוזה לא מדברים ואף פעם לא דיברו אליי. חשוב לי נטו הבטיחות, הגעתי למסקנה שאם אני צריך לנסוע עם אור גבוה כדי
    שהמטומטים ברכבים יראו אותי - אז אני צריך אור חזק יותר מהנורה שיש לי שם עכשיו. הקטנוע שלי הוא ג'וירייד 200 - זה משנה
    או שאפשר להרכיב עליו את הפיליפס ההיא שג'ק דיבר עליה?

Member הסמל האישי של diesel
    תוך כדי קריאת השרשור התעניינתי גם בלעבור לפיליפס. ויש לי כמה שאלות: יש צורך במנורות שונות לאור הדרך ואור גבוה? כי במידע הטכני על האופנוע מופיע כי שתי המנורות אצלי הן H7, 12V, 55W.
    מצאתי באיביי את המנורות הנ"ל, יכולות להתאים?

http://www.ebay.com/itm/New-Philips-...1VaxyU&vxp=mtr

הנורה היא נורה רגילה מבחינת מבנה וכו', לא משנה על איזה אופנוע\קטנוע שמים אותה אם הדגם שלה הוא הדגם המתאים לאותו אופנוע\קטנוע, לרוב זה יהיה H4 או H7, אולי H1.

diesel, ה-H7 שמצאת נראות נתאימות.