ראשית היסטוריית השיפוץ בקצרה:
האופנוע פורק לגורמים.
המנוע פורק לגורמים. הקראנק נשלח לשיפוץ. נקנה ראש מנוע, צילינדר ובוכנה חדשים - קיט של 300 סמ"ק.
להלן קצת תמונות מהפירוק:
![]()
הפרוייקט החל במצב המופיע מעלה. מאז שופץ המנוע לחלוטין ונמצא לקראת סיום הרכבה הג'נטים צופו בניקל מחדש כולל שפיצים חדשים בניקל . הורכבו מחדש כולל שני צמיגי IRC חדשים
השירשור יציג את מה שנעשה והמשך פרוייקט
נערך לאחרונה על ידי caferacer; 15-06-2015 בשעה 21:08.
ראשית היסטוריית השיפוץ בקצרה:
האופנוע פורק לגורמים.
המנוע פורק לגורמים. הקראנק נשלח לשיפוץ. נקנה ראש מנוע, צילינדר ובוכנה חדשים - קיט של 300 סמ"ק.
להלן קצת תמונות מהפירוק:
![]()
להלן תמונות של הג'נטים לפני התהליך ולאחר ציפוי נאבות באנודייז וחישוקים ושפיצים בניקל
![]()
נערך לאחרונה על ידי caferacer; 16-06-2015 בשעה 22:12.
תמונות נוספות בהמשך...
יפה מאוד, ישר כח!
רק חבל שהתמונות כל כך קטנות, תוודא שאתה לא לוחץ על resize באתר אליו אתה מעלה.
שאלה,למה כל מי שרוצה להתחיל פרוייקט ישר הולך על gn? ולמה קפה?
אם אני אי פעם יקח gn לפרוייקט אז אני אלך לכיוון של משהו שלא עשוx1000 אלא משהו ייחודי,ואם כבר הולכים על קפה ׁ(סגנון שאני מעריץ) תעשו את זה לעזעזל כמו שצריך,תייחדו את האופנוע שלכם fuck it,כל קפה שאני רואה נראה בדיוק כמו הקודם,הכל קיטים מאיביי.
חבר לפני כשנה רצה קפה,אני מבטיח לכם שאין עוד קפה כזה בארץ מבחינת יחודיות וקווים נכונים בעיצוב!!
התחלתי עם ה gn משתי סיבות: האחת שזה האופנוע שהיה זמין במוסך של בן הדוד שלי וקיבלתי אותו בחינם. הסיבה השניה שהאופנוע פשוט מכנית וקל לשיפוץ. כמו כן החלקים זמינים. בסין מיוצר אופנוע זהה וניתן לרכוש בעלויות מצחיקות את כל חלקי המנוע.
לעניין ייחודיות והשקעה אני מאמין שאני אפתיע בעיצוב ובהשקעה. אני לא מתכוון לסכם את העניין בקיצור כיסא וכמה פנסים.
התצורה המקורית של הGN היא קסטומית בכדי לשבור את הצורה וליצר מנח ישר של הפרונט . פרקתי את הבולמים הקדמיים לגורמים. הצינורות קוצרו ב 10 ס"מ והוכנו הברגות חדשות לפקקים מתברגים. כמו כן הספייסרים מעל הקפיץ הפנימי קוצרו גם הם ב 10 ס"מ בכדי לשמר את מהלך הקפיצים.
תמונה לפני:
פירוק:
אנודייז
תמונה של הפרונט המקוצר והמוכן:
![]()
יש פה חתיכת השקעה, סחטיין. מחכה לראות עוד.
תבדוק את אורך הקפיצים אולי הם דורשים החלפה, שקול קפיץ מחוזק. עבודה יפה
נערך לאחרונה על ידי torquser; 21-06-2015 בשעה 13:50. סיבה: הוספת חח
יפה מאוד!
עבודה מרשימה מאוד! אתה מבצע הכל לבד? ואם כן, מאיפה הידע?
סוזוקי TU250 1997 בתהליך שיפוץ ובקרוב נוסע על כבישי ארצנו...
כמו שנאמר , הכי פשוט וקל למצוא מידע בארץ על האופנוע הנ"ל וחלקים יש בשפע . כמו כן , הכי קל לעשות משהו שכבר מישהו אחרת עשה ונתן את המידע עליו .
לא לכולם יש ראש עיצובי ויחד עם זאת למרות שראיתי הרבה gn'ים שעברו שיפוץ קפה , כל אחד מיוחד בדרכו שלו בין אם זו בצביעה או פנס אחר או לוחית רישוי בצד או דודי פליטה אחרים . אז אולי הבסיס "דומה" ועל זה אתה מסתכל כ"לא ייחודי" , אבל עדיין יוזמות מבורכות .
אותו דבר ניתן להגיד גם על כל מיני מעצבי על שאני רואה דוגמאות לעיצובים שלהם ולא מבין מה לעזאזל הולך שם . כל אחד ומה שהוא מתחבר\אוהב ..
לפות"ש - שאפו והמשך בדרך![]()
אני עושה הכל לבד אבל נעזר בבעלי מקצוע. ציפויי ניקל - גלנומטה. הברזות וקיצור צינורות ויטלי החרט. המידע והרעיונות כמובן מהאינטרנט. בקרוב תמונות של תצורת עתידית ראשונית..
הטיפול במנוע החל בפירוק המנוע לגורמים ושליחת הקרנק לשיפוץ. לאחר מכן התחלתי בהרכבת המנוע. חשוב לציין שרכשתי צילינדר ובוכנה בנפח 300 סמק וראש מנוע חדש.
כיוון שאני מעוניין שכל יחידת המנוע "תבלע" בחזות האופנוע. החלטתי לצבוע את כל חלקי המנוע בצבע עמיד בחום של 800 מעלות.
התהליך כלל ליטוש גס ולאחריו עדין של כל חלק וחלק וצביעת כל החלקים ללא הברגים שישארו בגוון הניקל המקורי.
כל התהליך בוצע לאחר סגירת הבלוק ולפני סגירת המכסים והתקנת הצילינדר והראש. להלן התמונות:
הקרנק המשופץ:
ראש מנוע לפני:
ראש מנוע אחרי:
![]()