עבודת הנדסה יפה כל כך! וביצועים מדוייקים!
מוערר השראה!
אפשר לדעת למה היה צריך לשנות את המנוף של המצמד?
השלב הבא היה לבנות מנוף מצמד - לצורך כך לקחתי רגלית הילוכים מיותרת (השיניים מתאימות בדיוק) חתכתי אותה ישרתי אותה וחוררתי בה חור לפין של המנוף. כמו כן קיצרתי את כבל המצמד והוספתי לו סופית חדשה
להלן התוצאה:
לאחר מכן חיברתי את המתגים ואת ידית הגז. כמו כן קיצרתי והתאמתי את כבל הגז למרחק הקצר שבין ידית הגז למנוף הקרבורטור
![]()
עבודת הנדסה יפה כל כך! וביצועים מדוייקים!
מוערר השראה!
אפשר לדעת למה היה צריך לשנות את המנוף של המצמד?
כפי שתואר בעבר הוספתי לאופנוע רדיאטור שמן. צינורות הרדיאטור צמודים האחד אל השני ועולים זה על זה.
בכדי למנוע תנועה ויצוב במקום בניתי חבק כפול לצינורות.
לפני:
לקחתי 2 חבקים וריתכתי אותם יחד:
לפני ריתוך:
לאחר ריתוך כולל לאום:
חיבור החבק הכפול לאחר ליטוש וכיפופים:
![]()
כפי שתואר בעבר, שעות המהירות יותקן על מיכל הדלק
רכשתי כבל מהירות מקורי וכמובן שהוא ארוך מידי!!. השלב הראשון היה להחליט איך להעביר את כבל המהירות כך שגם לא יגע במנוע וגם לא יגע בגלגל הקדמי בייחוד בפניה ימינה .
פירקתי מוביל כבלים מאופנוע שחוט (לדעתי ויסטרום)
חיברתי את המוביל לאחד מברגי ראש המנוע:
שחטתי מקטנוע בלתי ידוע מוביל לכבל מהירות המתחבר לבולם קדמי
הגדלתי לו את החור להברגה מתאימה וחיברתי לבולם שלי:
השלב האחרון היה להעביר את הכבל דרך המובילים ולוודא שאין נגיעה במנוע ובגלגל. המשימה הוכתרה בהצלחה ולאחריה קיצרתי את כבל המהירות בעצמי.
הסתבכתי עם יצירת הראש המרובע לקפיץ הכבל המקוצר ונעזרתי לצורך כך ביהודה ספידומטרים מרח' ברוך הירש בבני ברק תמורת 20 ש"ח.
תמונה של כל הקונסטרוקציה בקרוב.
הערה אחרונה: כמובן שכל חלק יצבע מחדש בצבע שחור!!
לצורך בניית יחידת המושב והזנב בדקתי כמה מקום אני צריך לצורך ישיבה נוחה על האופנוע. השלב הבא שירטוט 2 סקיצות
סקיצה ראשונה בה הזנב מסתיים בקו האנך של ציר הגלגל האחורי
סקיצה הזנב מסתיים קצת אחרי הציר האחורי
אשמח לקבל את דעתכם מה נראה טוב יותר?
תשמע... עבודה לא ישראלית!, עבודה פדנטית, מדוייקת, 'ייקית'. אין מילים. פשוט פרוייקט יפהפה!!
(אני מצדד באופציה השניה, 'הארוכה' יותר).
שוב, נפעם ומעורר השראה בכל מבט!
אני רק שאלה - הרדיאטור שמן ממוקם מאחורי המנוע אצלך,
מה עומד מאחורי המחשבה למקם אותו שמה?
הדבר שקופץ לי לראש זה למקם אותו בחזית האופנוע, שיתקרר? אני מתבלבל?
השבוע התמקדתי בבניית יחידת הזנב. השלב הראשון היה להעביר חוט בקו ישר ומאוזן (בפלס) מקדמת האופנוע דרך תחתית המיכל ועד לזנב האופנוע בכדי לדעת במדויק מה המרחק הכולל של הזנב המושב והמיכל התוצאה היא 1 מטר בדיוק. מתוכו המיכל מהווה 50 ס"מ והשאיפה שזנב האופנוע יהווה שליש מ 50 הס"מ הנותרים והמושב שני שליש
השלב הבא היה להשכיב את המיכל על קרטון ביצוע ויצירת קשת שממנה ייגזר הזנב
חיתוך הזנב בקרטון הביצוע
שרטוט 2 צידי הזנב על אלומיניום
חתכתי את צידי הזנב בעזרת גיקסו ויצרתי קשת עגלגלה בחלק המעוגל של כל אחד מצידי הזנב בעזרת פטיש פלסטיק וסדן מעוגל תוך כדי חימום החלקים בפן מקצועי
![]()
השלב הבא היה שרטוט גב יחידת הזנב וחיתוך
על מנת ליצור מראה מעוגל לזנב, הרוחב של גב הזנב בחלקו העליון צר יותר מבחלקו התחתון וצידי הזנב נכנסים פנימה
השלב הבא היה ריתוך פיקים אצל "אייבי ריתוכים"
לאחר הריתוך של צידי הזנב לגב הזנב. הגיע הזמן לרתך את כיסוי קשת הזנב. לצורך כך חתכתי חתיכת אלומיניום וכופפתי אותה תוך כדי ריתוך פיקים
השלב האחרון היה לחתוך את השולים הבולטים של כיסוי קשת הזנב והשלמת הפיקים
בתחילת השבוע אבנה את המושב ואציג תמונות של הריתוכים הסופיים.
היום התמקדתי בקיבוע מיכל הדלק בחלקו הקדמי לשלדה.
לפני:
השלב הראשון היה לחורר חורים לבורג ארוך שיעבור דרך השלדה
השלב השני היה לקדוח חור מצד לצד בשלדה ולהעביר את הבורג. הסתבר שהבורג ארוך מידי ולא מצאתי באורך מתאים אז חתכתי אותו וריתכתי אותו מחדש (אין תמונה)
כמו כן התפנתי לצבוע מספר חלקים: להלן התוצאה
![]()
מסוג הפרוייקטים שנראה לי שלא ניתן יהיה לתמחר אותם.
יפיפה
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
מצאתי על מה לקטר הוינקר של ימאהה נושר!!!
SIC TRANSIT GLORIA MUNDI